Tippek a szilvesztereste eltöltéséhez azoknak, akik inkább a mátrixban ünnepelnének

2022 / 12 / 31 / Bobák Zsófia
Tippek a szilvesztereste eltöltéséhez azoknak, akik inkább a mátrixban ünnepelnének
Nem kell beérnünk házibulikkal vagy az utcán ünnepléssel, hiszen a virtuális világok tárt karokkal várják bárki digitális kivetülését.

Metaszilveszter

A Facebook anyavállalata, a Meta idén nagyszabású virtuális partival készül az új évbe való átlépés megünnepléséhez: a The Shaq-tacular Spectacular nevű eseményen bárki részt vehet avatár formájában, aki rendelkezik a megfelelő virtuális valóság felszereléssel.

A rendezvény központi eleme a Shaquille O’Neal vezényletével lezajló koncertsorozat, aminek keretében fellép többek között Cardi B és Ludacris is. A program első része egy órán át tart, de mivel előre rögzített felvételről megy, ezért újra és újra lejátszák az este folyamán, a koncertek pedig az éjfél előtti visszaszámlálást megelőzően kezdődnek. Az esemény részét képezi egy görkorcsolya és kosárlabdapálya is, ahol sportolók és szurkolók jelennek meg, valamint egy olyan táncverseny, ahol a virtuális formában résztvevő látogatók összemérhetik tudásukat.

A részvételhez a Meta Horizon Worlds platformján kell bejelentkezni, de ide csak akkor léphetünk be, ha rendelkezünk a Meta Quest VR-sisakjával. Emellett lejátszák a Meta Quest TV-én is, de ehhez szintén VR-eszközre van szükségünk, viszont arra is nyílik lehetőség, hogy külön kiegészítők nélkül tekintsük meg a műsort: a Messenger Watch Together alkalmazásában, illetve Shaquille O’Neal Facebook oldalán is elérhető lesz a program, de ebben az esetben csak nézőként lehetünk jelen az estén. A programok csendes-óceáni idő szerint ma délután 3 óra 30 perckor kezdődnek, de ez magyar idő szerint már elsejét jelenti, vagyis éjfél után fél órával csatlakozhatunk az eseményhez.

Virtuális New York

Ahogy tavaly, úgy idén is megrendezik a virtuális valóságban is a Time Square-en tartott szilveszteri mulatságot, ezért éjjel utazás nélkül is elvegyülhetünk a New York-i tömegben, legalábbis annak digitális verziójában.

A fő attrakciót a One Time Square tetejéről leereszkedő óriás világító gömb indulása jelenti majd, amelynek földet érése az éjfélt és az új év kezdetét jelzi

- ez az esemény a valódi New Yorkban is lezajlik majd, de virtuális másán is éppen ugyanúgy ereszkedik majd a gömb lefelé. A One Time Square tulajdonosa, a Jamestown ingatlanbefektetési vállalat tavaly szervezte meg először a metaverzumbeli eseményt, idén pedig két rendezvénnyel is készül: a Virtual New Year’s Eve (VNYE) és a MetaFest 2023 programjaival.

A Virtual New Year's Eve-en való részvételhez a VNYE.com oldalon vagy mobilos applikáción kell bejelentkezni és avatár kreálni, amennyiben szeretnénk aktívan kihasználni az időt, de passzív formában, nézőként is követhetjük az eseményeket a számos különféle videós közvetítés segítségével. A valós New York-i helyszíneken elhelyezett kamerák a One Time Square-t, a Broadway Plazát és az összegyűlt közönséget mutatják, valamint a világ más pontjairól is élőben jelentkeznek majd be a kiválasztott házigazdák. A virtuális világban több helyszín várja a látogatókat: a tánccsarnok, a természet világa, ahol játékokban vehetünk részt és a Zero G, amelyben a bolygó híres helyeire kirándulhatunk el virtuális formában. A közvetítések New York-i helyi idő szerint délután 5-kor és 6-kor kezdődnek, ami magyar idő szerint este 11 órát és éjfélt jelent.

A MetaFest 2023 a múlt évi MetaFest folytatása, ahol a virtuális One Time Square-en tartott bulin vehetünk részt és megtekinthetjük a gömb leereszkedését is, de sok más program is rendelkezésre áll az este eltöltéséhez. A globális eseményen, egy valódi szilveszteri partihoz hasonlóan, zene, játékok és az éjfél előtti visszaszámlálás várja a vendégeket és avatár képében élhetjük át a virtuális New York-i estét, mivel a fesztivált az egyik legnagyobb metaverzum platformon, a Decentralandben rendezik meg. A program kezdete helyi idő szerint este 11 óra, vagyis ha Magyarországról szeretnénk részt venni, akkor kétszer is köszönhetjük az éjfélt és az új évet, mivel magyar idő szerint elsején 5 órakor kezdődik a buli.

(Fotó: jamestown, Meta, Getty Images/Westend61)


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Még meg sem jelent, de máris komoly konkurenciát kapott az OpenAI csodaszámba menő videógenerátora
Még meg sem jelent, de máris komoly konkurenciát kapott az OpenAI csodaszámba menő videógenerátora
A Kuaishou nevű cég generatív mesterséges intelligenciája a Sorához hasonló minőségű videókat készít a beírt parancsok alapján, ráadásul korlátozottan már a nagyközönség számára is elérhető - igaz, egyelőre csak Kínában.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.