Szükség volt rá vagy sem, elérkezett a szagos videójátékok kora

2024 / 03 / 21 / Felkai Ádám
Szükség volt rá vagy sem, elérkezett a szagos videójátékok kora
A GameScent már megvásárolható, természetesen mesterséges intelligencia hajtja, és “példátlan” beleélést tesz lehetővé a játékosoknak. Az ígéretek szerint legalábbis.

Akadnak filmek, amik közben esélyesen megfogalmazódott bennünk a gondolat, hogy “haj, de nagy szerencse, hogy ennek nincs szaga” – ez azonban nem tartott vissza attól embereket, hogy kidolgozzák a “szagos mozit” a Smell-O-Vision rendszer segítségével. Most pedig ennek mintájára a szagok megérkeztek a videojátékok színes birodalmába is a GameScenttel.

Mint azt a gyártó írja, a GameScent forradalmasítja az otthoni szórakozást azáltal, hogy integrálja a szaglást a játékokba és a filmekbe. A Smell-O-Vision ezen modern iterációját úgy tervezték, hogy különféle eszközökkel, akár konzolokkal, számítógépekkel, tévékkel és hamarosan VR-rendszerekkel is működjön. Sőt a honlap szerint a készülék az összes videojáték konzollal, valamint streaming platformmal is kompatibilis – ami a termék működési elve alapján annyira nem meglepő.

Ez a technológia ugyanis úgy működik, hogy valós időben rögzíti a hangot, és a mesterséges intelligencia (AI) azonosítja a kulcsfontosságú eseményeket a szinkronizált illatok felszabadításához a megfelelő patronokból.

Lelki szemünk… Vagyis pardon: orrunk pedig már nyilván szagolja a Dark Souls bűzös mocsarait, a Bloodborne rettenetes csatornáját és úgy általában is Yharnam rettentő pestis és dög szagát, de megijedni nem kell, mert a GameScent jelenleg csak bizonyos szagokat és illatokat bocsájt ki magából – ezek pedig a következőek: fegyvertűz, robbanás, erdő, tiszta levegő, vihar, versenyző autók. Ezek mellé érkezik a jövőben a vér, az óceán, a sportaréna, valamint a frissen metszett gyep.

A honlapon keresztül most akciósan, 150 dollárért kínálják ezt a készüléket, ami mellé jár 6 ingyen patron is.

Az Amazonon ezen cikk írásakor a termék a vásárlói visszajelzések alapján 3,4 csillagot kapott az ötből, többen nehezményezik a készülék beüzemelésével kapcsolatos nehézségeket, valamint, hogy az AI sem azonosítja be mindig megfelelően, hogy milyen illatra lenne szükség, illetve azt sem látni, hogy az AI egyáltalán érzékeli-e éppen a hangbemenetet, csak reménykedni lehet, hogy a szinkronizálás sikeresen megtörtént.

Az egyik hozzászóló külön megjegyezte, hogy a Helldivers 2 közben a készülék nem hallotta meg a nem kevés robbanást és lövést, viszont a vihar szagot mindig kispriccelte, ami ugyanakkor egész értékelhető volt.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Vészesen közeleg a Q-nap, amikor minden rendszer feltörhetővé válik
Vészesen közeleg a Q-nap, amikor minden rendszer feltörhetővé válik
A Q-nap az az időpont, amikor a kvantumszámítógépek képesek lesznek feltörni a ma használt titkosítási módszereket. Ez pedig akár már jövőre is bekövetkezhet.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.