Szuper látványos videót dobott össze a NASA a Jupiter "sekély villámairól" 2020 / 08 / 13 / Bobák Áron

A bolygó körül keringő Juno űrszonda a Jupiter viharfelhőit vette célba, és olyan dolgot tárt fel, amit a csillagászok eddig lehetetlennek tartottak. Mint kiderült, a villámlások az eddig feltételezettnél jóval magasabban, a látható felhők tetejéhez jóval közelebb képződnek, ez alapján nevezte el őket a NASA sekély villámoknak. A kutatók értetlenül álltak a jelenség előtt, hiszen az atmoszférának ebben a tartományában körülbelül -88 Celius-fok van a Jupiteren, a víznek tehát fagyott halmazállapotúnak kéne lennie. Mint kiderült, a jég valóban fagyott, amíg a viharok miatt felfelé emelkedik, ám bizonyos magasságban ammóniával találkozik, ami felolvasztja a jégkristályokat. Az ammónia vizes oldata lefelé esve összetalálkozik a felfelé tartó vízjéggel, ami elektromossággal tölti fel a felhőket, és ez okozza a villámlást.
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Toyota lakóbuszban élnek majd az Artemis űrhajósai a Holdon
Toyota lakóbuszban élnek majd az Artemis űrhajósai a Holdon
A Habitable Mobility Platform segítségével az asztronauták akár egy hónapot is eltölthetnek majd egyhuzamban az égitesten.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.