A mesterséges intelligencia asszisztens, amit az arcukon hordhatunk

2023 / 01 / 08 / Bobák Zsófia
A mesterséges intelligencia asszisztens, amit az arcukon hordhatunk
A TCL kiterjesztett valóság eszköze egy átlagos, bár kissé túlméretezett szemüvegnek tűnik és sok olyan funkcióval rendelkezik, ami hasznos kiegészítővé teszi a mindennapok során.

A TCL pár napja bemutatott AR-szemüvege már rendelkezik azokkal a jellemzőkkel, amelyek a hordható kiterjesztett valóság eszközöket valóban hasznos kiegészítővé avatják, bár külső tekintetében még nem egészen éri el a teljesen hétköznapinak és feltűnésmentesnek tűnő külalakot.

Az AR funkciók széles köre olyan okosasszisztenshez teszi hasonlóvá, ami mindenhova elkíséri a felhasználót és egy gombnyomással segít a problémás helyzetek megoldásában, például automatikusan fordít különböző nyelvekről, így a körülöttünk lévő emberek beszélgetését egy külföldi utazás alkalmával is könnyedén megérthetjük. A szemüveg az információkat közvetlenül a szemünk elé vetíti teljes színspektrumú, 1000 nit fénysűrűségű MicroLED-es kijelzőn, a magas kontrasztarány és a fényesség pedig lehetővé teszi, hogy napos időben is jól láthatóak legyenek a feliratok.

A Snapdragon XR2 processzorral működő RayNeo X2-vel képek és videók is készíthetőek, és a hívásról, valamint üzenetek érkezéséről szóló értesítéseket is megjeleníti. A TCL a további fejlesztések során az eszköz még kisebb verzióját tervezi létrehozni és több újabb VR-sisakon is dolgozik, amelyek prototípusát a 2023-as CES-en mutatták be. .

(Fotó: TCL)

A Google olyan okosszemüvegen dolgozik, ami képes bármilyen nyelvet azonnal lefordítani és feliratozni Az egyelőre csak prototípusként létező szemüvegről sok mindent nem árultak el, viszont a bemutatón levetítettek egy látványos demót.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Vészesen közeleg a Q-nap, amikor minden rendszer feltörhetővé válik
Vészesen közeleg a Q-nap, amikor minden rendszer feltörhetővé válik
A Q-nap az az időpont, amikor a kvantumszámítógépek képesek lesznek feltörni a ma használt titkosítási módszereket. Ez pedig akár már jövőre is bekövetkezhet.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.