A mesterséges intelligencia asszisztens, amit az arcukon hordhatunk

2023 / 01 / 08 / Bobák Zsófia
A mesterséges intelligencia asszisztens, amit az arcukon hordhatunk
A TCL kiterjesztett valóság eszköze egy átlagos, bár kissé túlméretezett szemüvegnek tűnik és sok olyan funkcióval rendelkezik, ami hasznos kiegészítővé teszi a mindennapok során.

A TCL pár napja bemutatott AR-szemüvege már rendelkezik azokkal a jellemzőkkel, amelyek a hordható kiterjesztett valóság eszközöket valóban hasznos kiegészítővé avatják, bár külső tekintetében még nem egészen éri el a teljesen hétköznapinak és feltűnésmentesnek tűnő külalakot.

Az AR funkciók széles köre olyan okosasszisztenshez teszi hasonlóvá, ami mindenhova elkíséri a felhasználót és egy gombnyomással segít a problémás helyzetek megoldásában, például automatikusan fordít különböző nyelvekről, így a körülöttünk lévő emberek beszélgetését egy külföldi utazás alkalmával is könnyedén megérthetjük. A szemüveg az információkat közvetlenül a szemünk elé vetíti teljes színspektrumú, 1000 nit fénysűrűségű MicroLED-es kijelzőn, a magas kontrasztarány és a fényesség pedig lehetővé teszi, hogy napos időben is jól láthatóak legyenek a feliratok.

A Snapdragon XR2 processzorral működő RayNeo X2-vel képek és videók is készíthetőek, és a hívásról, valamint üzenetek érkezéséről szóló értesítéseket is megjeleníti. A TCL a további fejlesztések során az eszköz még kisebb verzióját tervezi létrehozni és több újabb VR-sisakon is dolgozik, amelyek prototípusát a 2023-as CES-en mutatták be. .

(Fotó: TCL)

A Google olyan okosszemüvegen dolgozik, ami képes bármilyen nyelvet azonnal lefordítani és feliratozni Az egyelőre csak prototípusként létező szemüvegről sok mindent nem árultak el, viszont a bemutatón levetítettek egy látványos demót.


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Az IBM, a Meta és ötven további szervezet helyezkedett szembe az OpenAI-jal és a Google-lel
Az IBM, a Meta és ötven további szervezet helyezkedett szembe az OpenAI-jal és a Google-lel
Az MI Szövetség tagjai a nyitottabb mesterséges intelligenciában hisznek.
DNS-ben tárol adatokat a Biomemory nevű apró kártya, ami százötven évig garantálja az információk épségét
DNS-ben tárol adatokat a Biomemory nevű apró kártya, ami százötven évig garantálja az információk épségét
Egyelőre méregdrága, de hosszú távon olcsóbb lehet a DNS-alapú tárolás, mint az elektronikus.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.