Magyarországra is megérkezett Afrika legkedveltebb telefonmárkája

2024 / 05 / 27 / Bobák Áron
Magyarországra is megérkezett Afrika legkedveltebb telefonmárkája
A Transsion neve idehaza valószínűleg keveseknek cseng ismerősen, pedig a kínai gyártó márkái kedvező áruknak köszönhetően évek óta uralják az afrikai okostelefon-piacot. A cég legnépszerűbb márkájának számító Tecno Mobile telefonjai hamarosan Magyarországon is kaphatóak lesznek, és már azt is lehet tudni, hogy milyen áron kerülnek majd forgalomba.

Ahogy azt a múlt szerdán megrendezett sajtóeseményen megtudtuk, a cég első körben a Tecno Spark 20 szériát hozza be a hazai piacra, amely összesen öt, egymástól jelentősen eltérő készüléket takar, így a negyvenezer forintos, belépőszintű telefontól a százezer forintos középkategóriás készülékig mindenki megtalálhatja az igényeinek és pénztárcájának legmegfelelőbb telefont.

A Tecno ezzel alaposan belenyúlt a méhkasba, hiszen amíg például a Samsung Galaxy S24 Ultrának nagyjából csak az Apple készülékeivel (és újabban a Xiaomi 14 Ultrával) kell versenyeznie, a negyvenezer forintos Spark 20 Go árkategóriájában tucatnyi márka verseng a vásárlók kegyeiért; a "noname" gyártók mellett többek között a Xiaomi, a Nokia, a Motorola, a Samsung és a ZTE is forgalmaz hasonló árú és tudású telefonokat. Az is igaz, hogy az Apple-t kivéve a nagyobb gyártóknak jellemzően ezek a legkeresettebb telefonjai: a Counterpoint Research piackutató adatai szerint például a tavalyi évben az iPhone-ok után a Galaxy A04 és A14 szériából (mindkét készülék ötvenezer forint alatt kapható) értékesítették a legtöbbet a világon, vagyis a Tecnónak a komoly konkurencia ellenére is lehet keresnivalója a piacon.

A Tecno hazai képviseletének tájékoztatása szerint a készülékek júniusban fognak megjelenni a hazai boltok (Media Markt, Alza, eMAG, Pepita, Auchan) polcain, a terveik szerint pedig az év második felében a szolgáltatók kínálatában is megjelenhet a Spark 20 széria. Az indulással egyidőben a Tecno magyar nyelvű honlapot és telefonos ügyfélszolgálatot is indít, a készülékekre pedig két év garanciát biztosítanak. A telefonok szervizelését itthon a TMX Mobile Solutions fogja végezni, az ugyanakkor egyelőre nem derült ki, hogy a vásárlók hány év szoftvertámogatásra számíthatnak majd.

(Fotó: Bobák Áron/Rakéta.hu)

A kínai gyártók teljesen leuralták az afrikai okostelefon-piacot A kontinensen az Apple labdába sem rúg, a Samsung pedig éppen tavaly veszítette el az első helyét egy kifejezetten az afrikai piacra szakosodott gyártóval szemben.


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Még meg sem jelent, de máris komoly konkurenciát kapott az OpenAI csodaszámba menő videógenerátora
Még meg sem jelent, de máris komoly konkurenciát kapott az OpenAI csodaszámba menő videógenerátora
A Kuaishou nevű cég generatív mesterséges intelligenciája a Sorához hasonló minőségű videókat készít a beírt parancsok alapján, ráadásul korlátozottan már a nagyközönség számára is elérhető - igaz, egyelőre csak Kínában.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.