Tegnapról mára elfogyott ez elektromos autókra szánt állami támogatás

2020 / 06 / 16 / Rácz Tamás
Tegnapról mára elfogyott ez elektromos autókra szánt állami támogatás
Hétfő reggel 8:01 és kedd déli 12:00 óra között lehetett beadni a pályázatokat a 2,5 milliós villanyautó-támogatásra valamint elektromos robogók és taxik dotációjára.

"Országosan több, mint 2000 elektromos járműre érkezett támogatási igény a ZFR-D-Ö-2020 kódszámú elektromos gépjárművek / robogók beszerzésének támogatását célzó pályázati kiírásra.

A rendelkezésre álló forrás kimerülése miatt az érdeklődők 2020. június 16. 12:00 percig nyújthatták be pályázataikat – benyújtás lehetősége ekkor lezárult."

Ezzel a popup-üzenettel fogadja az elektromos autó-vásárlás támogatásának hivatalos nyitóoldala a látogatókat.

Az állam eredetileg 1200 magánautó és 240 taxi megvásárlásának támogatására szánt, ötmilliárd forintos keretét pillanatok alatt kimerítették az igénylők. A személyautókra legfeljebb 2,5 milliós, a taxikra 55%-os, legfeljebb 8,25 millió forintos állami támogatás tehát egyelőre megszűnt, aki most akar villanyautót venni, megint a teljes listaárral kell, hogy kalkuláljon.

Társlapunk, a Player.hu ebben a cikkben foglalta össze korábban, milyen típusokat lehetett volna megvenni állami támogatással.


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
A leendő elektromos személyszállító vezetéséhez pilóta engedélyre sincs szükség
A leendő elektromos személyszállító vezetéséhez pilóta engedélyre sincs szükség
Az Upwards Aero szerint a jármű egyesíteni fogja a helikopter sokoldalúságát a kisrepülőgépek hatékonyságával, a vadászgépek hajtóerejével és az olasz szuperautók luxuskényelmével.
Merkava: Izrael legújabb, mesterséges intelligenciával is felvértezett tankja
Merkava: Izrael legújabb, mesterséges intelligenciával is felvértezett tankja
Az izraeli védelmi erők bemutatták a Merkava alapharckocsi legújabb generációját, amelyben már mesterséges intelligencia is asszisztál. Az első ötödik generációs tankokat már le is szállították.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.