Tegnapról mára elfogyott ez elektromos autókra szánt állami támogatás

2020 / 06 / 16 / Rácz Tamás
Tegnapról mára elfogyott ez elektromos autókra szánt állami támogatás
Hétfő reggel 8:01 és kedd déli 12:00 óra között lehetett beadni a pályázatokat a 2,5 milliós villanyautó-támogatásra valamint elektromos robogók és taxik dotációjára.

"Országosan több, mint 2000 elektromos járműre érkezett támogatási igény a ZFR-D-Ö-2020 kódszámú elektromos gépjárművek / robogók beszerzésének támogatását célzó pályázati kiírásra.

A rendelkezésre álló forrás kimerülése miatt az érdeklődők 2020. június 16. 12:00 percig nyújthatták be pályázataikat – benyújtás lehetősége ekkor lezárult."

Ezzel a popup-üzenettel fogadja az elektromos autó-vásárlás támogatásának hivatalos nyitóoldala a látogatókat.

Az állam eredetileg 1200 magánautó és 240 taxi megvásárlásának támogatására szánt, ötmilliárd forintos keretét pillanatok alatt kimerítették az igénylők. A személyautókra legfeljebb 2,5 milliós, a taxikra 55%-os, legfeljebb 8,25 millió forintos állami támogatás tehát egyelőre megszűnt, aki most akar villanyautót venni, megint a teljes listaárral kell, hogy kalkuláljon.

Társlapunk, a Player.hu ebben a cikkben foglalta össze korábban, milyen típusokat lehetett volna megvenni állami támogatással.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A Csillagok Háborújából érkezett a lábakkal rendelkező jármű, ami egy napon az ajtónk előtt is megjelenhet
A Csillagok Háborújából érkezett a lábakkal rendelkező jármű, ami egy napon az ajtónk előtt is megjelenhet
A lábakkal ellátott autonóm egykerekűt többek között a Csillagok Háborúja Tsemu-6 járműve ihlette. A jövőbeli felhasználási köre még nem egyértelmű, de néhány plusz kiegészítővel akár házhozszállító robotként is lehet alkalmazni.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.