Téli álmot alvó siklók miatt állt meg a német Tesla-gyár építése

2020 / 12 / 09 / Rácz Tamás
Téli álmot alvó siklók miatt állt meg a német Tesla-gyár építése
Ez maga a zöld tudathasadás: az elektromosautó-gyár építéséhez szükséges erdőirtást le kellett állítani a hüllők védelmében.

A Berlin mellett, Grünheide városka határában épülő új Tesla-gyárnak jövő júliusban kellene elkezdenie a termelést a cég tervei szerint, de a céldátum most egy kicsit bizonytalanná vált egy bírósági határozat miatt. A Gigafactory Berlin, Gigafactory 4 vagy Gigafactory Europe néven is emlegetett beruházást természetvédelmi okokból kellett leállítani. A gyár ilyen lesz, ha kész lesz:

Az ügyben illetékes odera-frankfurti bíróság közleménye szerint a környezetvédelmi hatóságoknak természetvédők jelezték, hogy a gyárépítést megelőző erdőirtás folytatása veszélyezteti a területen téli hibernációba vonult rézsiklókat és gyíkokat. A fák kivágását azonnal le is állították, a Tesla és a német hatóságok most közösen vizsgálják a helyzetet.

A berlini Gigafactoryban a Tesla a Model Y európai változatát gyártja majd, miután a siklók és gyíkok felébredtével sikerült folytatni és befejezni a beruházást.

 

Ez is érdekelhet:

Az év természetfotósa 2020 díjazott képei Egy tigrisről készült kép nyerte az Év természetfotósa 2020 versenyt. Szergej Gorskov képének címe “Az ölelés”, a díjat pedig London Természettudományi Múzeumában adták át.

A drakula-papagájok valóban léteznek, és nagyon veszélyesen néznek ki A drakula-papagáj egy papagáj testével és egy keselyű fejével a egyszerre félelmetes és gyönyörű. De vajon valóban igazak a Jamaica esőerdeiben élő vad törzsek legendái, az éji órákban szabadban alvók nyaki vénáit feltépő, és onnan lakmározó vérivó papagájokról? (Majdnem, csak ilyen törzsek, legendák, és szörnyűségek nincsenek, bár a drakula-papagájok tényleg léteznek.)

Kihalás szélére került Magyarországon egy őshonos halfaj, a lápi póc, és ez csak a nagyobb baj kezdete A kutyahalnak is hívott lápi póc egykor mindenhol nagy mennyiségben jelen volt a Kárpát-medence vizeiben, még állati takarmányként is felhasználták. Ma védett állat, és egy példány értéke 250 ezer forint. Sajnos egyre kevesebb vízterületen találkozhatunk vele, és ez még nagyobb bajok jele lehet.


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Lejárt tejjel nyertek ki aranyat az elektronikai hulladékból
Lejárt tejjel nyertek ki aranyat az elektronikai hulladékból
A lejárt szavatosságú tej is jó valamire: ki lehet vele nyerni az aranyat az e-hulladékból, méghozzá környezetbarátabb módon, mint eddig.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.