Téli álmot alvó siklók miatt állt meg a német Tesla-gyár építése

2020 / 12 / 09 / Rácz Tamás
Téli álmot alvó siklók miatt állt meg a német Tesla-gyár építése
Ez maga a zöld tudathasadás: az elektromosautó-gyár építéséhez szükséges erdőirtást le kellett állítani a hüllők védelmében.

A Berlin mellett, Grünheide városka határában épülő új Tesla-gyárnak jövő júliusban kellene elkezdenie a termelést a cég tervei szerint, de a céldátum most egy kicsit bizonytalanná vált egy bírósági határozat miatt. A Gigafactory Berlin, Gigafactory 4 vagy Gigafactory Europe néven is emlegetett beruházást természetvédelmi okokból kellett leállítani. A gyár ilyen lesz, ha kész lesz:

Az ügyben illetékes odera-frankfurti bíróság közleménye szerint a környezetvédelmi hatóságoknak természetvédők jelezték, hogy a gyárépítést megelőző erdőirtás folytatása veszélyezteti a területen téli hibernációba vonult rézsiklókat és gyíkokat. A fák kivágását azonnal le is állították, a Tesla és a német hatóságok most közösen vizsgálják a helyzetet.

A berlini Gigafactoryban a Tesla a Model Y európai változatát gyártja majd, miután a siklók és gyíkok felébredtével sikerült folytatni és befejezni a beruházást.

 

Ez is érdekelhet:

Az év természetfotósa 2020 díjazott képei Egy tigrisről készült kép nyerte az Év természetfotósa 2020 versenyt. Szergej Gorskov képének címe “Az ölelés”, a díjat pedig London Természettudományi Múzeumában adták át.

A drakula-papagájok valóban léteznek, és nagyon veszélyesen néznek ki A drakula-papagáj egy papagáj testével és egy keselyű fejével a egyszerre félelmetes és gyönyörű. De vajon valóban igazak a Jamaica esőerdeiben élő vad törzsek legendái, az éji órákban szabadban alvók nyaki vénáit feltépő, és onnan lakmározó vérivó papagájokról? (Majdnem, csak ilyen törzsek, legendák, és szörnyűségek nincsenek, bár a drakula-papagájok tényleg léteznek.)

Kihalás szélére került Magyarországon egy őshonos halfaj, a lápi póc, és ez csak a nagyobb baj kezdete A kutyahalnak is hívott lápi póc egykor mindenhol nagy mennyiségben jelen volt a Kárpát-medence vizeiben, még állati takarmányként is felhasználták. Ma védett állat, és egy példány értéke 250 ezer forint. Sajnos egyre kevesebb vízterületen találkozhatunk vele, és ez még nagyobb bajok jele lehet.


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Gombafonalak ölelésében élhetünk az első gombaházban, ami már növekszik Cseh Köztársaság területén
Gombafonalak ölelésében élhetünk az első gombaházban, ami már növekszik Cseh Köztársaság területén
A micéliumból álló házakat első körben glamping kabinoknak szánják turisták számára.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.