Tévedés, hogy a koronavírus csak az időseket fenyegeti

2020 / 03 / 26 / Bobák Áron
Tévedés, hogy a koronavírus csak az időseket fenyegeti
Sokáig csak arról lehet hallani, hogy a COVID-19 elsősorban a 70, és különösen a 85 év feletteikre jelent veszélyt, és bár ez az általánosítás nagyrészt még mindig igaznak tűnik, az újabb adatok azért erősen árnyalják a képet.

Mivel az új koronavírus sorra ütötte fel a fejét a világ országaiban, ma már sokkal több információ áll rendelkezésünkre a vírus viselkedéséről. Az Egyesült Államokban például rövid idő alatt 80 ezer fertőzöttet találtak, akik 20-30%-nak kórházi ellátásra is szorult. Az Amerikai Járványügyi Központ, vagyis a CDC március 18-án kiadott jelentése a február 12. és március 16. közötti megbetegedéseket vizsgálta, ez alapján pedig nem jelenthető ki, hogy a vírus csak az idősebbekre veszélyes: a 20-44 év közötti korosztályból csaknem annyian kerültek kórházba, mint a 65-74 évesek közül, és bár a halálozási arány a kor előrehaladtával valóban emelkedik, a fiatalabb korcsoportokban is jó néhányan kerültek intenzív osztályra az állapotuk miatt.


Kórházi kezelésre szorulók, intenzív osztályon kezeltek és halálozások száma az Egyesült Államokban korosztályok szerint

"A fizikai távolságtartás minden korcsoportban javasolt a járvány terjedésének lelassítása érdekében" - szól a tanulmány, aminek szerzői hangsúlyozzák, hogy a vírus a fiatalokat sem kíméli. Az egészségügyi szakemberek ezt főleg azért tartják kiemelten fontosnak hangoztatni, mert úgy tűnik, hogy a korábbi statisztikák miatt a fiatalabbak hajlamosak védettnek érezni magukat a kórral szemben, így nem mindig tartják be a szakértők tanácsait. Ugyanezen a véleményen van Tedros Adhanom, az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója is, aki egyik beszédében úgy fogalmazott,

"Van egy üzenetem a fiatalok számára: nem vagytok legyőzhetetlenek. Ez a vírus hetekre kórházba juttathat vagy akár meg is ölhet titeket".

(Forrás: WEF, Borítókép: Getty)


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Boszorkánypalackokat mos partra a tenger Texasban, és szigorúan tilos kinyitni őket
Boszorkánypalackokat mos partra a tenger Texasban, és szigorúan tilos kinyitni őket
A palackok a Mexikói-öböl partján kerülnek elő, és nem tudni, honnan jönnek, de egy 16.-17. századi hagyományra vezethetőek vissza. Viszont veszélyes lehet kinyitni vagy összetörni őket.
OGA: az UFO-kat állítólag begyűjtő szervezet és az együttműködésük Amerika nagyvállalataival
OGA: az UFO-kat állítólag begyűjtő szervezet és az együttműködésük Amerika nagyvállalataival
A CIA alá tartozó OGA eddig világszerte legalább kilenc űrjárművet gyűjtött be – ebből kettő tökéletes állapotban van – állítja több tanú is. Mindettől nem függetlenül a Szenátus után most a Képviselőházon múlik az “UFO-törvény sorsa”, ami kihívásokkal néz szembe elsősorban annak kapcsán, hogy nehezményezik, hogy a magánszereplőknek is ki kellene adniuk a nem emberi intelligenciára utaló tárgyi és biológiai bizonyítékokat.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.