Tippek a bezártság elviselésére egy ex-atomtengeralattjáró kapitánytól 2020 / 04 / 02 / Justin Viktor

Ryan Ramsey kapitány tudja mit jelent a bezártság, mi több összezártság ugyanazokkal az emberekkel, akár hosszú hónapokon keresztül. Ilyenformán azt is tudja, mit érdemes tenni, hogy ne menjünk egymás agyára, mi több a kényszerű rostoklással töltött időt felhasználhassuk értelmes, előre mutató dolgok megvalósítására, fejlődésre, tanulásra, kinek mi a célja. De nézzük mit mond Ramsey kapitány, aki 2008 és 2011 között volt a HMS Turbulent nukleáris tengeralattjáró kapitánya, és egyszer 286 napot (9 és fél hónap) töltött a tengeren 130 emberrel összezárva egy 84 méter hosszú acélcsőben anélkül, hogy látta volna az eget. A ma már az angliai Gosportban élő tanácsadó szerint a konfliktuskezelés kulcsfontosságú a zárt terekben való túléléshez, és van öt kipróbált tippje, amelyek segíthetnek a helyzet elviselésében, sőt javunkra fordításában.
  1. Legyen napi rutinunk amit betartunk. Ha van rutinunk, a napok értelmes hetekké, azok pedig hónapokká állnak újra össze, ahelyett, hogy az idő kifolyna a kezeink közül, és a tevékenységeink összemosódnának, esetlegessé válnának.
  2. A második - bármilyen furcsán hangzik is - a takarítás és tisztálkodás. Figyeljünk oda arra, hogy ne hagyjuk el magunkat, és a környezetünket se hanyagoljuk el.
  3. A harmadik, a pihenőidő. Néha muszáj lekapcsolódni az odakint tomboló járvány és bizonytalanság információ-áramáról, és regenerálódni: olvasni, sportolni, kimenni a kertbe, vagy megnézni egy jó filmet (vígjátékok előnyben). Mindez jótékonyan csökkentheti az ilyenkor természetes idegfeszültséget.
  4. A konfliktusok kezelése. Hamar szembetűnővé válhatnak családtagjaink apróbb jellemhibái, tetteik bosszanthatnak idegesíthetnek. Ezeket a konfliktusokat minél hamarabb fel kell tudnunk oldani. És ez át is vezet az utolsó, talán legfontosabb ponthoz, ami a
  5. Kommunikáció. A családtagokkal történő beszélgetések, ha egyedül vagyunk, a hang vagy video-hívások rendkívül fontos szerepet játszanak a körülmények elviselésében. Aki teheti, mindemellett tegyen sétát a kertben vagy a természetben, fontos, hogy napfény és friss levegő érjen bennünket, ami nagyon ritka egy tengeralattjárón. Nem ártalmas a pozitív gondolkodás sem, gondoljunk arra hány jól képzett, okos, rátermett szakember dolgozik azon, hogy a dolgok jobbra forduljanak. Az ő munkájukat is azzal segíthetjük leginkább, ha elvégezzük a ránk osztott feladatot: otthon maradunk, épen, egészségben, testileg és lelkileg egyaránt.
(Forrás: BBC Kép: Wikimedia)  
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Drámain változnak az egészségügyi trendek: új vezető betegséget azonosítottak a világban
Drámain változnak az egészségügyi trendek: új vezető betegséget azonosítottak a világban
A korábbi vezető betegség globálisan a szív- és érrendszeri megbetegedések együttese volt.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.