Több amerikai forrás szerint Kína néhány millióval kevesebb koronavírus esetet jelentett a ténylegesnél

2020 / 04 / 12 / Justin Viktor
Több amerikai forrás szerint Kína néhány millióval kevesebb koronavírus esetet jelentett a ténylegesnél
Egy új elemzés szerint Kínában több millió a Covid-19 esetek száma, és nem a hivatalos 82 000 körüli beteg.

Eltitkolt milliók

Derek Scissors az American Enterprise Institute-tól (AEI), megvizsgálta az elmúlt néhány hónap koronavírus-járvány adatait, és arra a következtetésre jutott, hogy Kína hivatalos közlése, miszerint valamivel kevesebb, mint 82 000 koronavírus esetük van, jóval a tényleges szám alatt marad. 

"Kína COVID-19 adatai nem számtani szempontból érzékenyek. A Kommunista Párt szándékosan megnehezítette a becsléseket, ám Wuhan városán és Hubei tartományon kívül a hivatalosan elismert esetek legalább két nullával lehetnek a valós adatok alatt”

- állítja a tanulmány összefoglalója. 

"Január végén a kínai média beszámolt róla, hogy a karantén bejelentése előtt Wuhanból migránsok hullámai vándoroltak el. Még az övéknél is kisebb számokkal dolgozva, - melyek pedig már akkor is alulbecsülték az elvándorlók számát - az országos lezárást megelőző időszak fertőzési rátájának és és fertőzés-terjedési időtartamoknak megfelelően a (jelentősen alul-) becsült esetek száma 2,9 millió lehet."


A tanulmány által követett logikai következtetési lánc. (Kép: AEI)

Az AEI nem egyedül vádolja Kínát azzal, hogy elrejtette a valódi számokat a világ többi része elől. Kína a Fehér Háznak március végén eljuttatott amerikai hírszerzési jelentés szerint is elrejtette a kitörés mértékét. A Center for Security Policy, egy nemzetbiztonsági tanácsadó testület azt is hozzátette, hogy Kína hazudik a vírussal kapcsolatban, amelyet novemberben jelentettek először Wuhan városában. Az AEI jelentésében kijelentette, hogy Kína rendelkezik az eszközökkel ahhoz, hogy titokban tartsa a dolgokat. 

"Ez részben Kína hatalmas népességének tudható be. Ez a népesség elrejti a Covid-19-et is, a több tízmillió egyéb légzőszervi betegség között" - olvasható a jelentés összefoglalójában. "A szigorúan végrehajtott cenzúra mellett a lakosságban több tízezer halálos áldozatot is elrejthetnek."

A jelentés és a mögöttes kutatás anyagai itt találhatóak (pdf).

(Forrás: Newsmax, AEI Képek: Unsplash)


 


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Gamernek keresel karácsonyi ajándékot? Mondjuk a tuti tippeket!
Ha nem szoktál játszani, akkor gamer barátodnak vagy családtagodnak karácsonyi ajándékot választani extra kihívást jelent, ezért az Acer segítségével mondunk öt tippet, amivel sikert arathatsz.
A testen belül lehet három dimenzióban nyomtatni ezzel az ultrahang alapú eljárással
A testen belül lehet három dimenzióban nyomtatni ezzel az ultrahang alapú eljárással
Képzeljünk el egy világot, ahol az implantációk behelyezése, törött csontok kezelése komoly műtéti beavatkozás helyett lényegében annyit jelent, hogy az implantációt befecskendezzük a testbe, ahol az felveszi a szükséges alakot! A mostani fejlesztés épp ezt teszi egyszer lehetővé.
Mekkora eséllyel tart az emberi evolúció egy új faj kialakulásának az irányába?
Mekkora eséllyel tart az emberi evolúció egy új faj kialakulásának az irányába?
Fajunk 300 ezer évvel egyedüli emberfaj lett a bolygón, az viszont nehéz kérdés, hogy éppen egy új faj kialakulásának az irányába tart-e az evolúciónk. Ennek oka, hogy bizonyos tényezők ebbe az irányba mutatnak, míg mások épp az ellenkezőbe. Elmondjuk, milyen körülmények esetén alakulhatna ki belőlünk egy új faj.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.