Több amerikai forrás szerint Kína néhány millióval kevesebb koronavírus esetet jelentett a ténylegesnél

2020 / 04 / 12 / Justin Viktor
Több amerikai forrás szerint Kína néhány millióval kevesebb koronavírus esetet jelentett a ténylegesnél
Egy új elemzés szerint Kínában több millió a Covid-19 esetek száma, és nem a hivatalos 82 000 körüli beteg.

Eltitkolt milliók

Derek Scissors az American Enterprise Institute-tól (AEI), megvizsgálta az elmúlt néhány hónap koronavírus-járvány adatait, és arra a következtetésre jutott, hogy Kína hivatalos közlése, miszerint valamivel kevesebb, mint 82 000 koronavírus esetük van, jóval a tényleges szám alatt marad. 

"Kína COVID-19 adatai nem számtani szempontból érzékenyek. A Kommunista Párt szándékosan megnehezítette a becsléseket, ám Wuhan városán és Hubei tartományon kívül a hivatalosan elismert esetek legalább két nullával lehetnek a valós adatok alatt”

- állítja a tanulmány összefoglalója. 

"Január végén a kínai média beszámolt róla, hogy a karantén bejelentése előtt Wuhanból migránsok hullámai vándoroltak el. Még az övéknél is kisebb számokkal dolgozva, - melyek pedig már akkor is alulbecsülték az elvándorlók számát - az országos lezárást megelőző időszak fertőzési rátájának és és fertőzés-terjedési időtartamoknak megfelelően a (jelentősen alul-) becsült esetek száma 2,9 millió lehet."


A tanulmány által követett logikai következtetési lánc. (Kép: AEI)

Az AEI nem egyedül vádolja Kínát azzal, hogy elrejtette a valódi számokat a világ többi része elől. Kína a Fehér Háznak március végén eljuttatott amerikai hírszerzési jelentés szerint is elrejtette a kitörés mértékét. A Center for Security Policy, egy nemzetbiztonsági tanácsadó testület azt is hozzátette, hogy Kína hazudik a vírussal kapcsolatban, amelyet novemberben jelentettek először Wuhan városában. Az AEI jelentésében kijelentette, hogy Kína rendelkezik az eszközökkel ahhoz, hogy titokban tartsa a dolgokat. 

"Ez részben Kína hatalmas népességének tudható be. Ez a népesség elrejti a Covid-19-et is, a több tízmillió egyéb légzőszervi betegség között" - olvasható a jelentés összefoglalójában. "A szigorúan végrehajtott cenzúra mellett a lakosságban több tízezer halálos áldozatot is elrejthetnek."

A jelentés és a mögöttes kutatás anyagai itt találhatóak (pdf).

(Forrás: Newsmax, AEI Képek: Unsplash)


 


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Nem mindegy, hogy melyik napszakban sportol az ember, ha sokáig akar élni
Nem mindegy, hogy melyik napszakban sportol az ember, ha sokáig akar élni
Más-más szempontból előnyös, ha reggel, vagy ha délelőtt kezdünk neki az edzésnek.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.