Több mint negyvenmillió forintért lehet majd utazni a sztratoszférába az űrkabinokkal 2023 / 12 / 27 / Bobák Zsófia

A Space Perspective különleges, bár nem egyedülálló szolgáltatás beindítását tervezi: a ballonos űrutazásét, amely révén egészen magasról és új perspektívából tekinthetnek a résztvevők a Földre, anélkül, hogy konkrétan az űrbe kellene utazniuk. A projekt ugyanis csak nevében köthető az űrhöz, valójában a Kármán-vonalat meg sem közelítő, körülbelül 30 kilométeres magasságig jutó ballonokkal fogják az embereket a magasba szállítani, de a cég egyfajta űrutazási módként utal a szolgáltatásra. A megújuló forrásból származó hidrogénnel töltött ballonhoz egy nagy ablakokkal ellátott, jó kilátást és kényelmet biztosító kabin kapcsolódik, amelyekben az utasok hat órán át élvezhetik a luxusutat. A ballon működését már 2021-ben tesztelni kezdték, most pedig a kabin első, még nem végleges verzióját is bemutatták, amelyet később követ majd a fejlettebb változat. A tesztkabint először legénység nélkül próbálják ki, majd valamikor a jövő év során az első emberes utazásra is sor kerül. Bár a szolgáltatás indításáig még sokat kell várni, de helyeket már régóta lehet foglalni a Spaceship Neptune-on, azaz Neptunusz Űrhajón, az ár azonban igen borsos: a Space Perspective egy-egy jegyet 43 millió forintért értékesít. (Fotó: Space Perspective)
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Naponta egy
Naponta egy "Napot" fogyaszt el a rekordokat döntő kvazár
A kvazárt négy évtizede fedezték fel, de extrém fényessége megtévesztette a kutatókat, így csak most derült ki, hogy a jelenség valójában a legfényesebb kvazár, amit valaha detektáltak.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.