Több mint negyvenmillió forintért lehet majd utazni a sztratoszférába az űrkabinokkal 2023 / 12 / 27 / Bobák Zsófia

A Space Perspective különleges, bár nem egyedülálló szolgáltatás beindítását tervezi: a ballonos űrutazásét, amely révén egészen magasról és új perspektívából tekinthetnek a résztvevők a Földre, anélkül, hogy konkrétan az űrbe kellene utazniuk. A projekt ugyanis csak nevében köthető az űrhöz, valójában a Kármán-vonalat meg sem közelítő, körülbelül 30 kilométeres magasságig jutó ballonokkal fogják az embereket a magasba szállítani, de a cég egyfajta űrutazási módként utal a szolgáltatásra. A megújuló forrásból származó hidrogénnel töltött ballonhoz egy nagy ablakokkal ellátott, jó kilátást és kényelmet biztosító kabin kapcsolódik, amelyekben az utasok hat órán át élvezhetik a luxusutat. A ballon működését már 2021-ben tesztelni kezdték, most pedig a kabin első, még nem végleges verzióját is bemutatták, amelyet később követ majd a fejlettebb változat. A tesztkabint először legénység nélkül próbálják ki, majd valamikor a jövő év során az első emberes utazásra is sor kerül. Bár a szolgáltatás indításáig még sokat kell várni, de helyeket már régóta lehet foglalni a Spaceship Neptune-on, azaz Neptunusz Űrhajón, az ár azonban igen borsos: a Space Perspective egy-egy jegyet 43 millió forintért értékesít. (Fotó: Space Perspective)
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Öt kilométer mély lyukat fúrnának a Holdba, hogy kiderüljön, örökéletű-e a proton
Öt kilométer mély lyukat fúrnának a Holdba, hogy kiderüljön, örökéletű-e a proton
Lebomlik-e a proton vagy sem? A kérdésre a válasz egyesítheti a fizika két ellentétes elméletét, és erre bizonyítékot a Hold mélyén találhatunk.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.