Töklámpást csinált a NASA a Napból

2020 / 10 / 29 / Felkai Ádám
Töklámpást csinált a NASA a Napból
Ilyen a halloween a NASA-nál.

A Nap aktív régióit úgy gyűjtötték, és kombinálták össze egy képre, hogy a végeredmény némileg töklámpást idézzen. Az aktív régiók világosabbak az égitest többi részénél, mivel ezek több fényt és energiát bocsájtanak ki. Ezek amúgy a napkoronában (ez lényegében a Nap légköre) megjelenő intenzív és komplex mágneses mezők jelei.

A lenti kép két hullámhosszon készült képek összeolvasztásából készült. A sárga és arany színben játszó képeket direkt úgy kombinálták, hogy ezt a jellegzetes alakot kiadja.

A kép 171 és 193 angström hullámhosszakon érzékelt fényről készült képek egybeszerkesztéséből jött tehát létre. A képeket pedig a Solar Dynamics Observatory műhold rögzítette.

(Kép: NASA/GSFC/SDO)

(Címlapkép/Nyitókép: Pixabay)


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.