Töklámpást csinált a NASA a Napból

2020 / 10 / 29 / Felkai Ádám
Töklámpást csinált a NASA a Napból
Ilyen a halloween a NASA-nál.

A Nap aktív régióit úgy gyűjtötték, és kombinálták össze egy képre, hogy a végeredmény némileg töklámpást idézzen. Az aktív régiók világosabbak az égitest többi részénél, mivel ezek több fényt és energiát bocsájtanak ki. Ezek amúgy a napkoronában (ez lényegében a Nap légköre) megjelenő intenzív és komplex mágneses mezők jelei.

A lenti kép két hullámhosszon készült képek összeolvasztásából készült. A sárga és arany színben játszó képeket direkt úgy kombinálták, hogy ezt a jellegzetes alakot kiadja.

A kép 171 és 193 angström hullámhosszakon érzékelt fényről készült képek egybeszerkesztéséből jött tehát létre. A képeket pedig a Solar Dynamics Observatory műhold rögzítette.

(Kép: NASA/GSFC/SDO)

(Címlapkép/Nyitókép: Pixabay)


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Újabb szereplő próbálkozik meg a holdra szállással és elpusztíthatatlan időkapszulát is visz a Holdra
Újabb szereplő próbálkozik meg a holdra szállással és elpusztíthatatlan időkapszulát is visz a Holdra
Az Intuitive Machines IM-1 missziója szerdán indul és a landolást február 22-én kísérlik meg. A cég Nova-C leszállóegysége többek között a NASA tudományos műszerei szállítja a Holdra és egy időkapszulát.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.