Trolltípusok, sötét tetrád, plusz egy trollfilm amit nem akarsz látni 2020 / 07 / 09 / Justin Viktor

Az internetes szlengben “troll” az a személy, aki kommentháborúkat kezdeményez, vagy szándékosan felzaklatja az embereket, provokatív, ingerlő, a tárgyhoz nem tartozó üzenetekkel, azzal a szándékkal, hogy heves reakciókat provokáljon ki, zavarja, kisiklassa a beszélgetést. De hányféle troll létezik? Például van olyan troll, akik csak perpatvart szeretne kavarni online. Vannak aztán olyanok, aki gyűlölködnek, vagy épp a helyesírási és nyelvtani szabályok betartatására esküdtek fel. Vannak, akik mindenhez értenek (egy kicsit) és olyanok is, akik csak egyszerűen viccesek. Végül léteznek olyan trollok is, akik csak a sűrű forintot kergetik, például a szabadalmi trollok. A trollfajták ismerete segíthet megtervezni az ellenük való védekezést is. Erin Buckels, Paul Trapnell és Delroy Paulhus pszichológusok „A trollok csak szórakozni akarnak” című 2014-es tanulmánya  szerint „a trollkodás pozitívan korrelált a szadizmussal, a pszichopátiaval és a Machiavellizmussal”, amely vonások a személyiség „sötét tetardjának” részei. A szadizmus mások szenvedésében való gyönyörködést, a pszichopátia antiszociális személyiségzavart, és a machiavellizmus érzelemmentes és megtévesztő viselkedést jelent. De száz szónál is többet mutat egy film, nézzük, mindezt a gyakorlatban! (Kép: Unsplash)
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.