Trolltípusok, sötét tetrád, plusz egy trollfilm amit nem akarsz látni 2020 / 07 / 09 / Justin Viktor

Az internetes szlengben “troll” az a személy, aki kommentháborúkat kezdeményez, vagy szándékosan felzaklatja az embereket, provokatív, ingerlő, a tárgyhoz nem tartozó üzenetekkel, azzal a szándékkal, hogy heves reakciókat provokáljon ki, zavarja, kisiklassa a beszélgetést. De hányféle troll létezik? Például van olyan troll, akik csak perpatvart szeretne kavarni online. Vannak aztán olyanok, aki gyűlölködnek, vagy épp a helyesírási és nyelvtani szabályok betartatására esküdtek fel. Vannak, akik mindenhez értenek (egy kicsit) és olyanok is, akik csak egyszerűen viccesek. Végül léteznek olyan trollok is, akik csak a sűrű forintot kergetik, például a szabadalmi trollok. A trollfajták ismerete segíthet megtervezni az ellenük való védekezést is. Erin Buckels, Paul Trapnell és Delroy Paulhus pszichológusok „A trollok csak szórakozni akarnak” című 2014-es tanulmánya  szerint „a trollkodás pozitívan korrelált a szadizmussal, a pszichopátiaval és a Machiavellizmussal”, amely vonások a személyiség „sötét tetardjának” részei. A szadizmus mások szenvedésében való gyönyörködést, a pszichopátia antiszociális személyiségzavart, és a machiavellizmus érzelemmentes és megtévesztő viselkedést jelent. De száz szónál is többet mutat egy film, nézzük, mindezt a gyakorlatban! (Kép: Unsplash)
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Nem mindegy, hogy melyik napszakban sportol az ember, ha sokáig akar élni
Nem mindegy, hogy melyik napszakban sportol az ember, ha sokáig akar élni
Más-más szempontból előnyös, ha reggel, vagy ha délelőtt kezdünk neki az edzésnek.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.