Trolltípusok, sötét tetrád, plusz egy trollfilm amit nem akarsz látni 2020 / 07 / 09 / Justin Viktor

Az internetes szlengben “troll” az a személy, aki kommentháborúkat kezdeményez, vagy szándékosan felzaklatja az embereket, provokatív, ingerlő, a tárgyhoz nem tartozó üzenetekkel, azzal a szándékkal, hogy heves reakciókat provokáljon ki, zavarja, kisiklassa a beszélgetést. De hányféle troll létezik? Például van olyan troll, akik csak perpatvart szeretne kavarni online. Vannak aztán olyanok, aki gyűlölködnek, vagy épp a helyesírási és nyelvtani szabályok betartatására esküdtek fel. Vannak, akik mindenhez értenek (egy kicsit) és olyanok is, akik csak egyszerűen viccesek. Végül léteznek olyan trollok is, akik csak a sűrű forintot kergetik, például a szabadalmi trollok. A trollfajták ismerete segíthet megtervezni az ellenük való védekezést is. Erin Buckels, Paul Trapnell és Delroy Paulhus pszichológusok „A trollok csak szórakozni akarnak” című 2014-es tanulmánya  szerint „a trollkodás pozitívan korrelált a szadizmussal, a pszichopátiaval és a Machiavellizmussal”, amely vonások a személyiség „sötét tetardjának” részei. A szadizmus mások szenvedésében való gyönyörködést, a pszichopátia antiszociális személyiségzavart, és a machiavellizmus érzelemmentes és megtévesztő viselkedést jelent. De száz szónál is többet mutat egy film, nézzük, mindezt a gyakorlatban! (Kép: Unsplash)
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
1 éves ROADSTER előfizetés + Renoir – A Festő és Modelljei kiállítás páros belépőjegy: 12 990 Ft
Válassz egyet a ROADSTER magazin szuper előfizetési ajánlatai közül!
A testen belül lehet három dimenzióban nyomtatni ezzel az ultrahang alapú eljárással
A testen belül lehet három dimenzióban nyomtatni ezzel az ultrahang alapú eljárással
Képzeljünk el egy világot, ahol az implantációk behelyezése, törött csontok kezelése komoly műtéti beavatkozás helyett lényegében annyit jelent, hogy az implantációt befecskendezzük a testbe, ahol az felveszi a szükséges alakot! A mostani fejlesztés épp ezt teszi egyszer lehetővé.
Mekkora eséllyel tart az emberi evolúció egy új faj kialakulásának az irányába?
Mekkora eséllyel tart az emberi evolúció egy új faj kialakulásának az irányába?
Fajunk 300 ezer évvel egyedüli emberfaj lett a bolygón, az viszont nehéz kérdés, hogy éppen egy új faj kialakulásának az irányába tart-e az evolúciónk. Ennek oka, hogy bizonyos tényezők ebbe az irányba mutatnak, míg mások épp az ellenkezőbe. Elmondjuk, milyen körülmények esetén alakulhatna ki belőlünk egy új faj.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.