Trónt épített az LG az egyik tévéje köré, hogy biztosan a megfelelő szögből nézzük a filmeket

2021 / 12 / 24 / Pőcze Balázs
Trónt épített az LG az egyik tévéje köré, hogy biztosan a megfelelő szögből nézzük a filmeket
Megszokhattuk, hogy december végén, január elején a Consumer Electronics Show-ra készülve elkezdenek kiszivárogni az őrültebbnél őrültebb újdonságok a szórakoztatóelektronikai cégektől. Az idei szezont az LG Media Chair nyitotta meg, ami még masszírozni is fog, ha valaha piacra dobják.

Érzelmileg megterhelő dolog lehet monitorokat és tévéket tervezni. Nem is feltétlenül azért, hogy mennyire rossz dolgokat néznek majd azokon a leendő vásárlók, hanem azért, hogy mennyire rosszul teszik mindezt. Túl távol ülnek, túl közel ülnek, túlságosan a kanapé szélén foglalnak helyet, vagy neadjisten bekapcsolva hagyják az interpolációt, azaz "mozgásjavítást", amitől minden film úgy néz ki, mint egy szappanopera. Ezeket a problémákat mind nem tudják megoldani még Koreában sem, de néhányat azért megpróbálnak: az LG mérnökei úgy döntöttek, hogy egyszerűen leültetik a megfelelő helyre és pózba a közönségüket.

A Media Chair ugyanis fogja a gyártó 55 hüvelykes, hajlított OLED kijelzőjét, és egy teljes trónt épít azzal szemben - írja a The Verge. Az se gond, ha hátrább dőlnénk a székben, a képernyő velünk együtt mozog, ahogy a támlákba épített hangszórók is. A tiktokozás sem jelenthet akadályt: egy gombnyomásra kilencven fokkal elfordul a kijelző, bár biztosan felmerült az is, hogy inkább a nézőt állítsák vízszintesbe.

Ha pedig valamiért kényelmetlen lenne az egész, csak bekapcsoljuk a masszázs üzemmódot, ugyanis a kész bútor, ha nem csak prototípus marad, akkor egy koreai masszázsfotel-gyár terméke lesz. Egy ilyen találmányt valószínűleg vagy elkényeztetett, sok filmet megtekinteni kényszerülő hollywoodi producerek, vagy a Mechanikus Narancs folytatásán dolgozó díszlettervezők fognak megvásárolni, mert nekik biztosan nem számít az ár, akármennyi is lesz végül.

Az, hogy mennyi ehhez hasonló, kétes értékű, de szórakoztató, esetleg elgondolkodtató innovációt láthatunk majd személyesen a 2022-es CES-en, egyelőre bizonytalan. Szintén a The Verge-ön olvashattuk ugyanis, hogy komoly veszélyben van a világ legnagyobb technológiai kiállítása: a Lenovo, az Amazon, a Meta (leánykori nevén Facebook), de még az Intel is kihagyja a Las Vegas-i seregszemlét az újra súlyosbodó járványhelyzet miatt. Ugyan az elmúlt években a legnagyobb gyártók inkább önálló eseményeken mutatták be a legújabb termékeiket, de azért mindig akadtak izgalmas bejelentések a CES-en.

(Fotó: LG)

Éjjeliszekrénybe tömörített okoskertet mutatott be az LG Az önművelő veteményes segítségével még azok is megtermelhetik a saját zöldségeiket, akik egyébként nem értenek hozzá, vagy még kertjük sincs.


memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Szenzációs bejelentésre készül az Apple és az OpenAI
Szenzációs bejelentésre készül az Apple és az OpenAI
Úgy tűnik, hogy az OpenAI-nak egy fontos csatát sikerül megnyernie a Google-lel szemben.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.