Új iPhone SE és Apple TV, egérrel működő iPadek - kiszivárogtak az Apple tervei

2020 / 03 / 11 / Pőcze Balázs
Új iPhone SE és Apple TV, egérrel működő iPadek - kiszivárogtak az Apple tervei
Ha a koronavírus nem húzza keresztül az Apple terveit, akkor sok izgalmas terméket jelentenek be a közeljövőben. Végre megérkezik a szeretett iPhone SE utódja, az iPhone 9, de várhatunk a tárgyaink megtalálását segítő apró cetlikre és új fejhallgatókra is.

A 9to5mac részletesen összefoglalta, hogy a birtokukba jutott programrészlet alapján mire számíthatunk a közeljövőben Cupertinóból. Az iPhone-okon futó operációs rendszer, az iOS általában ősszel kap nagyobb frissítést, de az abból kiszivárgott részlet már most utal olyan újdonságokra, amelyeket a cég még nem jelentett be.

iPadek tripla kamerával, egérrel

Úgy tűnik, odaát nem röhögnek annyit az iPaddel fotózó turistákon, mint mi; az olvasgatás helyett alkotásra kifejlesztett iPad Pro állítólag ugyanolyan hármas kamerarendszert kap, mint az iPhone Pro. Ami ennél talán még fontosabb: az eddigi kisegítő megoldások helyett kifejezetten támogatni tervezik, hogy a tabletünket a billentyűzet mellett egérrel is használjuk. Ez látványos lépés afelé, amit a cég hosszú ideje vall, mégpedig, hogy a számítógépek jövője az iPad. Eddig nem tudták megugrani azt, hogy a táblagépeiket tömegeknek kényelmes legyen használni elsődleges munkaeszközként, de a fájlkezelés átalakításával, a csatlakozók cseréjével, és most az egér támogatásával egyre közelebb kerülnek ehhez. Az persze kérdés, hogy a hagyományos, asztali és hordozható gépeik szép lassan eltűnnek-e majd, vagy békésen eléldegélnek majd az egyre profibb iPadek mellett.

Tényleg jön a belépő szintű iPhone

Éveken át pletykálták, hogy a népszerű iPhone SE-nek úton van az utódja, de sehogy sem akart megérkezni. Most az iOS kódrészlet is alátámasztja, hogy jön a egy kisebb, olcsóbb iPhone, amit elsősorban az indiai piacra célzottként szoktak emlegetni, de felénk is rengetegen örülnének neki. Ha minden igaz, ezen a készüléken is lesz Face ID, pedig korábbi információk alapján sima ujjlenyomat azonosításra kellett volna számítsunk. Valószínűleg egyszerűbb most már a drágább szenzorral szerelni a telefont, mint folyamatosan két azonosítás-típust fejben tartva fejleszteni az iOS-t, előbb-utóbb az olcsóbb iPadeken is megjelenik majd az arcfelismerés.

Trackerek, Apple TV, új fülesek

A húzótermékek mellett a kiegészítők is nagyobb figyelemre számíthatnak idén, különösen, hogy az AirPodoknak köszönhetően az Apple "viselhető technológiának" nevezett üzletága önmagában egy húszmilliárd dolláros cég lenne. Ezért sem meglepő, hogy a 9to5Mac talált egy új fejhallgatóra utaló nyomokat. A keresőkütyüket ismertté tevő, bár igazi népszerűséget eddig el nem érő Tile-nak pedig fájhat a feje: úgy tűnik, az Apple AirTag néven olyan eszközöket gyárt majd, amelyeket kulcscsomókra, bringára, kiskutyára erősítve könnyen meg tudjuk találni, amit féltünk. Ha már csak ennyi új termékkel érkeznek a szokásos őszi új iPhone-ok, és a billentyűzetük frissítésére váró MacBookok mellett, már örülhetünk - abban, hogy a szintén várható Apple TV következő verziójához végre sikerül egy valóban működőképes távirányítót kifejleszteniük, nem merünk bízni.

(Fotó: Pixabay)


memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Az Intel olyan nagy teljesítményű szuperszámítógépet épített, amilyet rajta kívül csak egy gyártónak sikerült eddig
Az Intel olyan nagy teljesítményű szuperszámítógépet épített, amilyet rajta kívül csak egy gyártónak sikerült eddig
Az Aurora a világ második exaflopos szuperszámítógépe, de a Frontiert nem sikerült megszorongatnia.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.