Új iPhone SE és Apple TV, egérrel működő iPadek - kiszivárogtak az Apple tervei

2020 / 03 / 11 / Pőcze Balázs
Új iPhone SE és Apple TV, egérrel működő iPadek - kiszivárogtak az Apple tervei
Ha a koronavírus nem húzza keresztül az Apple terveit, akkor sok izgalmas terméket jelentenek be a közeljövőben. Végre megérkezik a szeretett iPhone SE utódja, az iPhone 9, de várhatunk a tárgyaink megtalálását segítő apró cetlikre és új fejhallgatókra is.

A 9to5mac részletesen összefoglalta, hogy a birtokukba jutott programrészlet alapján mire számíthatunk a közeljövőben Cupertinóból. Az iPhone-okon futó operációs rendszer, az iOS általában ősszel kap nagyobb frissítést, de az abból kiszivárgott részlet már most utal olyan újdonságokra, amelyeket a cég még nem jelentett be.

iPadek tripla kamerával, egérrel

Úgy tűnik, odaát nem röhögnek annyit az iPaddel fotózó turistákon, mint mi; az olvasgatás helyett alkotásra kifejlesztett iPad Pro állítólag ugyanolyan hármas kamerarendszert kap, mint az iPhone Pro. Ami ennél talán még fontosabb: az eddigi kisegítő megoldások helyett kifejezetten támogatni tervezik, hogy a tabletünket a billentyűzet mellett egérrel is használjuk. Ez látványos lépés afelé, amit a cég hosszú ideje vall, mégpedig, hogy a számítógépek jövője az iPad. Eddig nem tudták megugrani azt, hogy a táblagépeiket tömegeknek kényelmes legyen használni elsődleges munkaeszközként, de a fájlkezelés átalakításával, a csatlakozók cseréjével, és most az egér támogatásával egyre közelebb kerülnek ehhez. Az persze kérdés, hogy a hagyományos, asztali és hordozható gépeik szép lassan eltűnnek-e majd, vagy békésen eléldegélnek majd az egyre profibb iPadek mellett.

Tényleg jön a belépő szintű iPhone

Éveken át pletykálták, hogy a népszerű iPhone SE-nek úton van az utódja, de sehogy sem akart megérkezni. Most az iOS kódrészlet is alátámasztja, hogy jön a egy kisebb, olcsóbb iPhone, amit elsősorban az indiai piacra célzottként szoktak emlegetni, de felénk is rengetegen örülnének neki. Ha minden igaz, ezen a készüléken is lesz Face ID, pedig korábbi információk alapján sima ujjlenyomat azonosításra kellett volna számítsunk. Valószínűleg egyszerűbb most már a drágább szenzorral szerelni a telefont, mint folyamatosan két azonosítás-típust fejben tartva fejleszteni az iOS-t, előbb-utóbb az olcsóbb iPadeken is megjelenik majd az arcfelismerés.

Trackerek, Apple TV, új fülesek

A húzótermékek mellett a kiegészítők is nagyobb figyelemre számíthatnak idén, különösen, hogy az AirPodoknak köszönhetően az Apple "viselhető technológiának" nevezett üzletága önmagában egy húszmilliárd dolláros cég lenne. Ezért sem meglepő, hogy a 9to5Mac talált egy új fejhallgatóra utaló nyomokat. A keresőkütyüket ismertté tevő, bár igazi népszerűséget eddig el nem érő Tile-nak pedig fájhat a feje: úgy tűnik, az Apple AirTag néven olyan eszközöket gyárt majd, amelyeket kulcscsomókra, bringára, kiskutyára erősítve könnyen meg tudjuk találni, amit féltünk. Ha már csak ennyi új termékkel érkeznek a szokásos őszi új iPhone-ok, és a billentyűzetük frissítésére váró MacBookok mellett, már örülhetünk - abban, hogy a szintén várható Apple TV következő verziójához végre sikerül egy valóban működőképes távirányítót kifejleszteniük, nem merünk bízni.

(Fotó: Pixabay)


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
A ChatGPT-t is lenyomja - állítja a Google az új mesterséges intelligenciájáról
A ChatGPT-t is lenyomja - állítja a Google az új mesterséges intelligenciájáról
A Google szerdán mutatta be a Gemini névre keresztelt nagy nyelvi modelljét, amit azonnal integráltak is a Bard chatbotba.
Az IBM, a Meta és ötven további szervezet helyezkedett szembe az OpenAI-jal és a Google-lel
Az IBM, a Meta és ötven további szervezet helyezkedett szembe az OpenAI-jal és a Google-lel
Az MI Szövetség tagjai a nyitottabb mesterséges intelligenciában hisznek.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.