Újabb dél-amerikai “UFO-múmiák” – a szakértők szerint nem hamisítványok

2024 / 06 / 26 / Felkai Ádám
Újabb dél-amerikai “UFO-múmiák” – a szakértők szerint nem hamisítványok
Ezek a múmiák nem azok, amik híre korábban bejárta a sajtót. Szakértők csoportja szerint azonban ezeket a 2017-ben felfedezett “leleteket” nem manipulálták.

Dél-Amerika sok mindennek a földje: a jóféle konyháé, drogbáróké, valamint az idegen múmiáké. Ugyanis, ahogy az UFO-k hagyományosan főleg az USA-ban jelennek meg/zuhannak le, úgy az idegenek múmifikált maradványai pedig elsősorban Dél-Amerikából kerülnek elő. Legalábbis – úgy tűnik –, hogy errefelé nagyobb eséllyel bukkanhatunk idegen lények (vagy legalábbis annak látszó valamik) maradványaira, mint – teszem azt – Kerepestarcsán.

A koronát az egész ügyre a mexikói kongresszusban bemutatott, komikus megjelenésű ET-hullák pakolták fel, melyekről azóta kiderült, hogy lényegében átverések:

Nem idegenek – kiderült, hogy mik valójában a mexikói “UFO-múmiák” Az talán kevéssé meglepő, hogy a Mexikóban bemutatott, különös figurák valójában nem földönkívüliek holttestei. Az igazság azonban így is elég bizarr, és számtalan, akár büntetőjogi kérdést vet fel.

A vicces kis UFO-manók ugyanis, mint kiderült, valójában bábok, amik papírból, ragasztóból, fémből, valamint állati és hátborzongató mód: emberi csontok kombinációjából készültek. Az ezeket prezentáló Jaime Maussan “újságíró és ufológus” azonban most ismét lecsapott, ezúttal 2017-ben felfedezett múmiákkal – számol be róla a Daily Mail.

Mint a lap írja, a “Maria” nevű múmiát képalkotó elemzésekkel vizsgálták, ami szerint a tetem (vagy micsoda) sok biológiai hasonlóságot mutatott az emberrel, ám jelentős anatómiai különbségekkel. A lény csontjain nem látszódtak külső beavatkozás nyomai, ahogy a különös, megnyúlt koponya sem mutatta mesterséges deformáció jeleit. A tanulmány szerint Maria i.sz. 240 és 383 között élt, vagyis az ősi Nazca civilizáció idején.

Maria tehát egyike volt annak a hat múmiának, amelyeket Maussan 2017-ben Nazcában fedezett fel. Maussan szerint ezek “idegenek maradványai”, de eddig a többség azon az állásponton volt, hogy a múmiák valójában mesterségesen módosított Kolumbusz előtti leletek.

Most viszont egy perui kutatócsoport azt állapította tehát meg, hogy Marianak nincs haja, valamint fülkagylója, emellett a megnyúlt koponyáján nem fedezhetőek fel mesterséges összenyomás jelei. A koponya egyébként is 30%-kal nagyobb, mint az átlagos embereké. A vizsgálatok kidülledő szemeket és kiálló állkapcsokat is kimutattak. Maria kezei és lábai különösen szokatlanok, mivel négy ujjperccel rendelkeztek az embereknél szokásos háromhoz képest – így az ujjai jelentősen hosszabbak a mieinknél. A csukló- és tenyércsontok simán összeillenek (vagyis elvileg ezeken sem fedezhető fel módosítás), a szokatlan calcaneus csont pedig arra utal, hogy Maria görnyedten sétálhatott, hogy a stabilitását megőrizze.

Ezenkívül Maria fogai erősen megkoptak, több fog hiányzott, és ízületi gyulladás valamint gerinckárosodás jelei is mutatkoztak rajta. A kutatók így végül arra a következtetésre jutottak, hogy bár Maria sok alaktani hasonlóságot mutatott az emberekkel, számos morfológiai különbsége egyedülálló példánnyá tette őt.

Mindez nagyon izgalmasan hangzik, de maradjunk annyiban, hogy – mint az fentebb látható – Maussan eddig többször is prezentált hasonló leleteket, melyekről mind kiderült, hogy hamisítványok, és ráadásul az emberi maradványok jelenléte miatt, akár büntetőjogi felelősség is felmerül. 2018-ban pedig legalább négy, egymástól független DNS-analízis bizonyította be, hogy ezek a múmiák igenis emberek a genetikájuk alapján.


Áttörés az anyag egzotikus, ötödik állapotának kutatásában
Áttörés az anyag egzotikus, ötödik állapotának kutatásában
A Bose-Einstein-kondenzáció az anyag egzotikus állapota, amit korábban csak atomok használatával tudtak előállítani a kutatók.
15 km vastag, tömör gyémántréteget rejthet a Merkúr felszíne
15 km vastag, tömör gyémántréteget rejthet a Merkúr felszíne
Nagy meglepetés egy kicsi bolygótól – a felfedezés a Merkúr több furcsa tulajdonságát is magyarázhatja.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.