Nem idegenek – kiderült, hogy mik valójában a mexikói “UFO-múmiák”

2024 / 01 / 17 / Felkai Ádám
Nem idegenek – kiderült, hogy mik valójában a mexikói “UFO-múmiák”
Az talán kevéssé meglepő, hogy a Mexikóban bemutatott, különös figurák valójában nem földönkívüliek holttestei. Az igazság azonban így is elég bizarr, és számtalan, akár büntetőjogi kérdést vet fel.

Kriminalisztikai szakértők egy kiterjedtebb vizsgálatot követően immár tudják, hogy valójában mik is az ősszel a mexikói törvényhozásnak bemutatott múmiák.

Földönkívüli múmiákat mutattak be a mexikói kongresszusban Állítólag a maradványok nem részei a földi evolúciónak, és a DNS-ük közel harmada ismeretlen a számunkra.

Talán nem meglepő módon kiderült, hogy a “leletek” nem idegenek maradványai, és mellesleg nem is torták – mint arra egy ismert, mémesült videó utal:

Korábban az ismert tudós és tudomány-magyarázó, Neil deGrasse Tyson is elmondta, hogy felkérték, hogy vizsgálja meg személyesen a testeket, de erre ő nem volt hajlandó, mivel nem ez a szakterülete. Neil deGrasse Tyson röviden összefoglalta azt is, hogy egy ilyen szenzációs kijelentés esetén milyen szigorú tudományos megközelítésre és vizsgálatokra lenne szükség – minderről, és az egész ügy legutóbbi állásáról a lenti cikkünkben írtunk:

A “mexikói UFO-múmiák” DNS-ének 30 százaléka egy “ismeretlen fajtól” származik állítólag Bármit is jelentsen, hogy ismeretlen faj. Kiderült az is, hogy Neil deGrasse Tysonnak felajánlották, hogy személyesen vizsgálja meg a testeket – de ő ezt a lehetőséget visszautasította. Elmondjuk, hogy miért, és hogy ez miért jelentheti a mexikói UFO-múmia vita bizonyos fokú lezárását.

Most azonban lezárult egy alaposabb vizsgálat az ügyben, és amint azt Peru ügyészi irodája bejelentette, a leletek valójában bábok, amik papírból, ragasztóból, fémből, valamint állati és hátborzongató mód: emberi csontok kombinációjából készültek – írja a New York Post.

Mint azt Flavio Estrada, a nyomozást vezető kriminalisztikai régész elmondta: ezek a figurák nem ősi tárgyak, hanem modern “alkotások”, amelyek állati csontok és kortárs szintetikus ragasztók felhasználásával készültek. Estrada külön kiemelte, hogy ezek tehát nem földönkívüli lények. A szakértők egy sajtótájékoztató során bemutatták az immár színes öltözékbe öltöztetett bábokat (legalábis az egyik valamiért ilyen öltözéket kapott), és ekkor derült ki az is, hogy a bábok jellegzetes keze emberi csontok felhasználásával készült.

A legfontosabb válasz tehát megszületett: nem, ezek valóban nem földönkívüliek. Azonban ezzel együtt rengeteg új kérdés bukkant elő: miért készültek ezek a figurák, honnan származnak az emberi csontok, és ki készítette őket. A bábok tulajdonviszonyáról túl sok nem derült ki: annyit tudni, hogy egy mexikói állampolgárnak szállították volna ki őket, mielőtt a vámhatóság lefoglalta.

Kérdéses az is, hogy egyáltalán miért támogatták a bábok földönkívüli eredete mellett kardoskodó Jaime Maussant szakértői vélemények, amelyek, mint az ismert, még olyat is állítottak, hogy a bábok DNS-ének 30 százaléka ismeretlen eredetű (aminek már akkor sem volt túl sok értelme). Ráadásul az már az akkori képalkotó eljárásokkal készült felvételekből is fel kellett volna, hogy tűnjön, hogy a figuráknak nincsenek belső szerveik, ahogy bordáik sem. Már csak azért is gyanús volt az egész sztori, mert Maussannak korábban már volt egy ehhez nagyon hasonló ügye: 2015-ben ugyanis bemutatott egy “idegen-maradványt”, amiről később kiderült, hogy az valójában egy kétéves őslakos gyermek holtteste.

Azonban ebben az esetben tehát kiderült az is, hogy ezek nem csak nem idegenek, de nem is prekolumbiánus régészeti leletek, ahogy azt páran korábban hitték, és ami miatt egyébként a perui kulturális miniszter büntetőfeljelentést tett, mivel a lelet ugye átkerült valahogy Peruból Mexikóba. A figurák viszont a vizsgálatok szerint modern alkotmányok, és talán a legégetőbb kérdés velük kapcsolatban jelenleg, hogy honnan származnak a készítésükhöz felhasznált emberi csontok.


A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Az állat, amit Darwin a legjobban gyűlölt és ami nélkül nem született volna meg A fajok eredete
Az állat, amit Darwin a legjobban gyűlölt és ami nélkül nem született volna meg A fajok eredete
Charles Darwin az HMS Beagle-en tett útjáról érdekes elgondolásokkal tért vissza Angliába, de a természetes szelekcióról szóló elméletének kidolgozásához szüksége volt egy kezdő lökésre, amit a mindössze néhány milliméteres Mr. Arthrobalanus adott meg neki.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.