Újabb jelek utalnak arra, hogy okosórán dolgozik a Facebook

2021 / 10 / 31 / Pőcze Balázs
Újabb jelek utalnak arra, hogy okosórán dolgozik a Facebook
Nyáron már felröppentek hírek, hogy a Facebook egy okosóra fejlesztésén dolgozik, most azonban még kézzelfoghatóbb jelek utalnak erre. Egy fejlesztő egy alkalmazás kódrészletében bukkant rá a "Milan" fedőnevű eszköz tervére.

A Facebook, új nevén Meta, úgy tűnik, hogy komolyan gondolja, hogy belép az okosórák piacára. Steve Moser fejlesztő a cég Ray-Ban szemüvegeit irányító appjában talált rá egy képre, amely a kütyüt ábrázolja - számolt be a Bloomberg. Ugyan a The Verge már júniusban megírta, hogy 2022 nyarán megérkezhet az óra, de azt, hogy hogyan fog kinézni, illetve hogyan nézhet ki, eddig senki sem tudta. Nagy meglepetések persze nincsenek, a "Milan" első pillantásra hasonló, mint a legtöbb általános okosóra, leginkább talán az Apple Watch, de egy apróság mindenképp szemet szúr rajta: ahogyan az iPhone-okon és mostmár a MacBook Prókon is, egy apró szigetecske, úgynevezett notch díszíti, illetve éktelenkedik rajta. Ebben rejtőzik az óra egyik kamerája.

Mert elméletileg rögtön két optika is lesz a Meta okosóráján.

A nyáron megjelent információk szerint az előlapi kamera elsősorban a videóhívásokhoz fog kelleni, ám a kütyü hátulján is lesz egy lencse, amelyet, ha levettük a készüléket a kezünkről, videózásra tudunk használni. Állítólag a cég arról is tárgyal, hogy hátizsákokhoz és más eszközökhöz lehessen rögzíteni a kamera modult.

Érdekes egybeesés, hogy a 9to5Mac pont a napokban közölt arról képeket, hogy hogyan mutatna egy kis notch az Apple Watch-on. Már egy ekkora változás is óriási újdonságnak számítana, ugyanis, ahogyan a Rakétán megírtuk, az Apple Watch idei kiadása is csak apró finomhangolásokat tud felmutatni. Nem véletlenül: a kütyük közül talán itt a legkisebb a verseny a gyártók között. 2021 második negyedévében minden második eladott okosóra Apple Watch volt, a második helyezett Samsung csak negyedannyi készüléket értékesített, a harmadik Garmin pedig leginkább sportolóknak szánja a termékeit. Érdekes volna, ha éppen a Meta adna új lendületet a kategóriának, és adná fel a leckét az általuk sokat szidott Apple-nek.

(Borítókép: Steve Moser/Twitter)

További cikkek a témában:

Napokon belül jöhet az új Apple Watch. Kinek érdemes vennie? Ha minden igaz, október közepén érkezik az Apple okosórája, sok újdonsággal, mégis kevés lényeges változással.

Kihagyott ziccer, de bombagól is lehet még a Huawei Watch 3 Pro A Huawei Watch 3 Pro a kínai gyártó korábbi okosóráihoz hasonlóan kitűnő választás bármilyen sporthoz, emellett több helyzetben a telefonunkat is kiválthatja. Az ára miatt viszont mindenképpen érdemes átgondolni, mielőtt a vásárlás mellett döntenénk.

Meta néven folytatja a Facebook Mark Zuckerberg szerint az új név jobban kifejezi azt, hogy a cége már egy "metaverzum vállalat", az átnevezés a közösségi oldal nevét ugyanakkor nem érinti.


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Tizenhat év után újra járt egy lebénult nő és gondolatok útján írtak üzenetet Emmanuel Macronnak egy globális csúcstalálkozón
Tizenhat év után újra járt egy lebénult nő és gondolatok útján írtak üzenetet Emmanuel Macronnak egy globális csúcstalálkozón
Fegyveres robotkutyák és deepfake-eket kreáló programok helyett a mesterséges intelligencia pozitív oldalát láthattuk egy nemzetközi rendezvényen.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.