Újabb sikeres kilövés, újabb robbanás - a SpaceX ismét tesztelte a Mars-rakéta prototípusát 2021 / 02 / 02 / Bobák Áron

A SpaceX az SN8 után az SN9-et is megröptette, a kilövés pedig majdnem ugyanúgy zajlott, mint decemberben: a Starship prototípusa problémamentesen elérte a kitűzött, 12,5 kilométeres magasságot, majd leszállás közben felrobbant. Az egész teszt alig több mint hat percig tartott és főleg a leszállás előtti pillanatokban (a videón kábé 11.45-től) érdemes figyelni, mert a SpaceX ezúttal egészen látványos kamerabeállításokat használt, hogy megörökítsék a rakéta visszatérését. Hogy mi volt a hiba, egyelőre nem derült ki, de az biztos, hogy a teszt így is sikeresnek tekinthető, a több mint egyhetes csúszás miatt pedig idő közben elkészült az SN10 is, így a következő kilövésre talán nem kell újabb két hónapot várni. (Borítókép: Spacex)
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Újraéled egy ígéretes rakétatechnológia, ami hatékonyabb lehet a mai tipikus hajtómű-felépítésnél
Újraéled egy ígéretes rakétatechnológia, ami hatékonyabb lehet a mai tipikus hajtómű-felépítésnél
Az aerospike hajtóművek segítségével űrrepülőt üzemeltetne egy német gyártó, de az első éles teszt rögtön balesettel indult.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.