Újra itt a 2,5 milliós fődíjas pályázat fenntarthatósági projektekre

2020 / 02 / 27 / Rácz Tamás
Újra itt a 2,5 milliós fődíjas pályázat fenntarthatósági projektekre
Az idén is díjazza a legjobb fenntartható, energiatudatos és zöld kezdeményezéseket az E.ON.

Újra elindult a nemzetközi Energy Globe verseny magyarországi fordulója. A pályázaton hat kategóriában jelentkezhetnek környezet- és energiatudatos szemléletformálást célzó pályázatötleteikkel:

  • Kis- és középvállalatok, energia- és környezettudatos kezdeményezéseikkel (1.000.000 Ft);
  • Önkormányzatok energia- és környezettudatos projektekkel (1.000.000 Ft);
  • A "Jövő generációja" kategóriában szervezetek, a jövő generáció szemléletformálását célzó programmal (1.000.000 Ft);
  • Építészeti irodák, kivitelezők, akik fenntartható, energiatudatos épület
    megvalósításában vettek részt (1.000.000 Ft);
  • Magánszemélyek, akik saját háztartásukban vagy környezetükben hajtottak végre fenntartható beruházást, átalakítást vagy egyénileg vettek részt ilyen kezdeményezésben (500.000 Ft);
  • Fiatal innovátorok, fenntarthatósághoz/energetikához kötődő innovatív ötlettel, ők csapatban jelentkezhetnek, ha ötletükről már validált prototípussal rendelkeznek (1.000.000 Ft);
  • A fenti kategóriák összesítésében pedig a szakmai zsüri választja majd ki az Átfogó Nyertes témát (2.500.000 Ft)

Az E.ON Energy Globe-ot az energetika Oscar-díja-ként is szokták emlegetni, a pályázaton 187 országból indulnak projektjeikkel a résztvevők. A legjobb ötleteket milliós nyereményekkel díjazzák. és ezek az ötletek igen széles témakörökből érkezhetnek. Csak néhány példa a korábbi nyertes projektek közül: klímasemleges üdülőhely, természetidegen anyagoktól mentes ökogazdaság, megújuló energiaforrásokat használó kisközség, évi 70 ezer látogatót vonzó, a környezettel teljes harmóniában fejlesztett élménypark, a gázkonvektort „felokosító” technikai megoldás, környezettudatosságra nevelő oktatóterem – igazán megéri tehát nevezni bármilyen érdekes, kreatív ötlettel, minden esélyes lehet a díjazásra.

A nevezéseket a hazai fordulóban 2020. április 6-ig várják a szervezők, pályázni a www.energy-globe.hu oldalon lehet. A pályázatokat az energetika, a klímaváltozás és az innováció terén elismert szakértők bírálják el, a nemzetközi zsűri által kiválasztott döntős pályázatok közül pedig a közönség az idén is online szavazással választhatja ki, hogy ki legyen az egyes kategóriák győztese. Az eredményeket 2020. őszén, díjátadó ünnepség keretében hirdetik ki. A győztesek az elismerés mellett természetesen értékes nyereménnyel is gazdagodnak. A verseny fődíja egy 2.500.000 forint értékű támogatási csomag, amelyet a zsűri által kiválasztott legjobb projekt továbbfejlesztésére használhat fel a nyertes. A Bíráló Bizottság elnöke idén is Ürge-Vorsatz Diána, Nobel-díjas klímakutató.


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Mi történik a világban és az Univerzumban egyetlen másodperc leforgása alatt?
Mi történik a világban és az Univerzumban egyetlen másodperc leforgása alatt?
Egy másodperc egy szemvillanás – mégis ezen idő alatt is elképesztő mértékben történnek dolgok – velünk emberekkel, és odafent a Kozmoszban.
Magyar kutatók tárták fel az Ősrobbanáskor keletkezett kvarkanyag viselkedését
Magyar kutatók tárták fel az Ősrobbanáskor keletkezett kvarkanyag viselkedését
Az ELTE fizikusai a világ három legnagyobb energiájú részecskegyorsítójában vizsgálták az atommagot alkotó anyagot, így sikerült feltérképezniük a Világegyetemet a születése utáni első milliomod másodpercben kitöltő „őslevest”, másnéven kvarkanyagot.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.