Újra itt a 2,5 milliós fődíjas pályázat fenntarthatósági projektekre

2020 / 02 / 27 / Rácz Tamás
Újra itt a 2,5 milliós fődíjas pályázat fenntarthatósági projektekre
Az idén is díjazza a legjobb fenntartható, energiatudatos és zöld kezdeményezéseket az E.ON.

Újra elindult a nemzetközi Energy Globe verseny magyarországi fordulója. A pályázaton hat kategóriában jelentkezhetnek környezet- és energiatudatos szemléletformálást célzó pályázatötleteikkel:

  • Kis- és középvállalatok, energia- és környezettudatos kezdeményezéseikkel (1.000.000 Ft);
  • Önkormányzatok energia- és környezettudatos projektekkel (1.000.000 Ft);
  • A "Jövő generációja" kategóriában szervezetek, a jövő generáció szemléletformálását célzó programmal (1.000.000 Ft);
  • Építészeti irodák, kivitelezők, akik fenntartható, energiatudatos épület
    megvalósításában vettek részt (1.000.000 Ft);
  • Magánszemélyek, akik saját háztartásukban vagy környezetükben hajtottak végre fenntartható beruházást, átalakítást vagy egyénileg vettek részt ilyen kezdeményezésben (500.000 Ft);
  • Fiatal innovátorok, fenntarthatósághoz/energetikához kötődő innovatív ötlettel, ők csapatban jelentkezhetnek, ha ötletükről már validált prototípussal rendelkeznek (1.000.000 Ft);
  • A fenti kategóriák összesítésében pedig a szakmai zsüri választja majd ki az Átfogó Nyertes témát (2.500.000 Ft)

Az E.ON Energy Globe-ot az energetika Oscar-díja-ként is szokták emlegetni, a pályázaton 187 országból indulnak projektjeikkel a résztvevők. A legjobb ötleteket milliós nyereményekkel díjazzák. és ezek az ötletek igen széles témakörökből érkezhetnek. Csak néhány példa a korábbi nyertes projektek közül: klímasemleges üdülőhely, természetidegen anyagoktól mentes ökogazdaság, megújuló energiaforrásokat használó kisközség, évi 70 ezer látogatót vonzó, a környezettel teljes harmóniában fejlesztett élménypark, a gázkonvektort „felokosító” technikai megoldás, környezettudatosságra nevelő oktatóterem – igazán megéri tehát nevezni bármilyen érdekes, kreatív ötlettel, minden esélyes lehet a díjazásra.

A nevezéseket a hazai fordulóban 2020. április 6-ig várják a szervezők, pályázni a www.energy-globe.hu oldalon lehet. A pályázatokat az energetika, a klímaváltozás és az innováció terén elismert szakértők bírálják el, a nemzetközi zsűri által kiválasztott döntős pályázatok közül pedig a közönség az idén is online szavazással választhatja ki, hogy ki legyen az egyes kategóriák győztese. Az eredményeket 2020. őszén, díjátadó ünnepség keretében hirdetik ki. A győztesek az elismerés mellett természetesen értékes nyereménnyel is gazdagodnak. A verseny fődíja egy 2.500.000 forint értékű támogatási csomag, amelyet a zsűri által kiválasztott legjobb projekt továbbfejlesztésére használhat fel a nyertes. A Bíráló Bizottság elnöke idén is Ürge-Vorsatz Diána, Nobel-díjas klímakutató.


Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan tudják használni a szolgáltatást.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
A teljes emberi öntudat talán egy fekete lyukra vezethető vissza
A teljes emberi öntudat talán egy fekete lyukra vezethető vissza
Mi történik, ha Charles Darwin evolúcióelméletét kozmikus (vagy annál is hatalmasabb) léptékben, lényegében magára az univerzumra alkalmazzuk? – Nos, akkor az alapvető kérdéseinkre születnek őrült válaszok, valamint elképesztő következtetések az univerzumunk természetéről.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.