Újraindíthatja az UFO-k utáni kutatást a Pentagon egy munkacsoporttal

2020 / 08 / 15 / Justin Viktor
Újraindíthatja az UFO-k utáni kutatást a Pentagon egy munkacsoporttal
A Pentagon új munkacsoportot hozott létre az USA katonai repülőgépei által megfigyelt UFO-k kivizsgálására, két védelmi tisztviselő nyilatkozata szerint. Az UFO ügyben megszólaló kormányzati nyilatkozók óvatosak, de határozottan úgy vélik, hacsak Kína vagy Oroszország nem hajtott végre óriási technológiai ugrást, akkor nem vagyunk egyedül.

Növekvő UFO aktivitás

David Norquist honvédelmi miniszterhelyettes felügyeli majd a munkacsoportot, melyet a tisztviselők szerint várhatóan az elkövetkezendő napokban jelentenek majd be hivatalosan is. A Pentagon azonosítatlan légi jelenségek vizsgálatára tett korábbi erőfeszítéseit, az Egyesült Államok haditengerészete vezette, mivel a dokumentált találkozók túlnyomó többsége az ő repülőgépeikkel kapcsolatos.

A CNN megkérdezte a hírről a Védelmi Minisztériumot, de nem válaszoltak azonnal a megkeresésre. A Kongresszus tagjai és a Pentagon tisztviselői már régóta kifejezték aggodalmukat az Egyesült Államok katonai támaszpontjai felett áthaladó azonosítatlan repülőgépek megjelenése miatt, melyek veszélyt jelenthetnek a katonai repülőgépekre. Eredetüket tekintve nincs egyetértés, néhányan drónoknak gondolják őket, melyeket földi ellenfelek működtethetnek potenciálisan hírszerzési céllal, és nem pedig a  földönkívüliek.

Rubio aggódik

A Szenátus hírszerző bizottsága júniusban megszavazta, hogy a Pentagon és a hírszerző közösség nyilvános elemzést készítsen ezekről a találkozásokról, miután a Pentagon hivatalosan közzétett három rövid videót, melyben bemutatták az Egyesült Államok repülőgépeit, melyekben amerikai repülőgépek és UFO-k találkoznak.

"Léteznek dolgok amelyek átrepülnek a katonai támaszpontjaink felett és a katonai gyakorlóterepeink felett. Nem tudjuk, mik ezek, csak hogy nem hozzánk tartoznak, tehát legitim kérdés, hogy mik ezek, melyet fel kell tenni" - mondta Marco Rubio szenátor, a bizottság elnöke WFOR-TV-nek júliusban.

"Őszintén szólva, ha ezek a valami ezen a bolygón kívülről származnak, még az is sokkal jobb lehet, mintha az a tény bizonyosodna be, hogy valamiféle technológiai ugrást láthatunk a kínaiak vagy az oroszok vagy más ellenfél részéről" - tette hozzá.

A Pentagon által közzétett videók látszólag azonosítatlan repülő tárgyakat (UFO) mutatnak, amelyek gyorsan mozognak, miközben az infravörös kamerák rögzítik őket. A videók közül kettő tartalmazza a szolgáltban lévő személyzet reakcióit is, akik elképedve reagálnak arra, hogy a repülő tárgyak milyen gyorsan mozognak. Egyikük arról elmélkedik, hogy talán drónt láthatnak.

Pokoli videók

Donald Trump elnök idén áprilisban pokoli videóknak nevezte a felvételeket és a Reutersnek úgy nyilatkozott, kíváncsi arra valódiak-e.

Idén májusban a CNN további vészhelyzeti jelentéseket kapott az Egyesült Államok haditengerészetének repülőgépei és az „azonosítatlan légi jelenségek” közötti találkozókról a Haditengerészeti Biztonsági Központtól.

"Úgy tűnt, hogy az ismeretlen repülőgép kicsi, körülbelül bőrönd méretű és ezüst színű" - állította  egy jelentés, mely egy 2014 március 26-i eseményt írt le. A jelentések a megfigyelt jelenségeket Pilóta nélküli légi rendszerekként (UAS) írják le, ami a Pentagon hivatalos terminológiájára a drónokra.

Egy másik lány, egy másik bolygó (Blink-182)

A Haditengerészet videóit először 2017 december és 2018 március között tette közzé a The The Stars Academy of Arts & Sciences, mely egy azonosítatlan légi jelenségekről szóló információkat tanulmányozó vállalat, társalapítója pedig a korábban a Blink-182-ben zenélő Tom DeLonge.

A Pentagon már korábban is tanulmányozta az ismeretlen tárgyakkal való légi találkozók felvételeit egy azóta lezárt program részeként, melyet Harry Reid volt nevadai szenátor kérésére indítottak. Ez a sikertelen program 2007-ben indult és 2012-ben fejeződött be, mivel a Pentagon úgy vélte, hogy enél magasabb prioritások is léteznek, melyek finanszírozást igényelnek.

A program korábbi vezetője, Luis Elizondo 2017-ben úgy nyilatkozott a CNN-nek, hogy személyesen véleménye szerint "nagyon meggyőző bizonyíték van arra, hogy esetleg nem vagyunk egyedül".

(Forrás: CNN Képek: Pixabay)


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Az Antarktisz alatt tesztelik a mini tengeralattjárót, ami más bolygók jeges óceánjaiban is kutathat majd
Az Antarktisz alatt tesztelik a mini tengeralattjárót, ami más bolygók jeges óceánjaiban is kutathat majd
A mini tengeralattjárók nagyon kicsik lesznek, mindössze 50 centiméter hosszúak és 10 centiméter átmérőjűek, hogy beférjenek a jégolvasztó űrszondába, amely lehetővé teszi, hogy bejussanak a felszín alá az idegen holdon.
Megérkeztek a Földre az ősi kőzetek, amelyek akár az élet eredetéről is árulkodhatnak
Megérkeztek a Földre az ősi kőzetek, amelyek akár az élet eredetéről is árulkodhatnak
Az OSIRIS-REx 300 millió kilométerről hozta el a Bennu aszteroidáról gyűjtött kőzetmintákat, majd az értékes rakománytól megszabadulva azonnal tovább is indult egy másik kisbolygó felé.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.