Vajon mivé válik Szeged 2050-re, Mad Max-vidékké vagy hangulatos, modern európai várossá?

2020 / 08 / 05 / Rácz Tamás
Vajon mivé válik Szeged 2050-re, Mad Max-vidékké vagy hangulatos, modern európai várossá?
Szegedi grafikusok szegedi klímakutatók útmutatása alapján rajzoltak meg két lehetséges jövőt.

Amikor a tudósok szavakba öntve fogalmazzák meg, milyen veszélyeket rejt a klímaváltozás immár aggasztóan rövid távon is, nehéz igazán átérezni a dolgot. Minél komolyabbak ezek a fenyegető veszélyek, hajlamosak vagyunk annál kevésbé komolyan venni őket. Más a helyzet, ha konkrét képeket kapunk ebből a lehetséges szomorú jövőből.

A Széchenyi 2020 pályázati program támogatásából készült Szeged Vision projekt weboldala hátborzongatóan életszerűen mutatja meg az abszolút valós lehetőségét, mivé válhat ez a kedves Tisza-parti város, ha nem lépünk, nem kezdünk időben változtatni az életmódunkon.


Ma még választhatunk... (Kép: Szegedvision.hu screenshot-részletek)

A Szeged Vision csapata szerencsére nem volt olyan kegyetlen, hogy ne vázolt volna fel a sivatagos siralomvölgynél kellemesebb jövőképet is. Ide kattintva lehet szörnyülködni a 2050-es apokaliptikus Szeged rakpartjának részletein - vagy ámuldozni egy fényesebb szcenárió megvalósulása utáni modern Aradi vértanúk terének látványosságain.


Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Az EU előírta az olcsóbb, akár jótálláson túli szervizelést
Az EU előírta az olcsóbb, akár jótálláson túli szervizelést
Az Európai Parlament megszavazta a javaslatot, ami két éven belül lép életbe a tagországokban.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.