Valóban a hidrogén lesz a klímasemlegesség záloga?

2023 / 11 / 19 / Raketa.hu
Valóban a hidrogén lesz a klímasemlegesség záloga?
A Rakéta szerzői rendszeres vendégei a radiocafé 98.0 Kávézó a világ végén című műsorának. A legutóbbi adás középpontjában a hidrogén felhasználása volt, de egy különös Amazon-termékről is beszélgetett kollegánk, Pőcze Balázs a két műsorvezetővel, McMenemy Márkkal és Marvinnal.

A műsor elején Oobah Butler brit dokumentumfilmes legutóbbi akciója volt a téma. A férfi, aki néhány éve ötcsillagos értékelésű, exkluzívnak tűnő kamuéttermet csinált a kertje végén álló fészerből, most rá akart mutatni az Amazon hiányosságaira, ezért beállt a sofőrjei és áruházi munkásai közé. Amikor megtudta, hogy a dolgozók üvegekbe kell, hogy vizeljenek, annyira feszített a munkanapjuk, különös figyelemfelhívó akció mellett döntött. A műsorban ezután Bóner Zsolt, a Messer Hungarogáz Kft. ügyvezetője, és Széles Botond, a Bosch rendszerfejlesztési mérnöke vendégeskedett. Elmondták a véleményüket arról, hogy a bolygó legbőségesebben előforduló eleme, a hidrogén tényleg meg tudná-e oldani a Föld legégetőbb problémáit, és hogy vajon mi az oka annak, hogy még nem álltunk át mindannyian a hidrogénüzemű autózásra, mekkora problémákat okoz a hidrogén előállítása, vagy az illékonysága.

(Borítókép: Getty Images/Rakéta.hu)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Leállították a harvardi tudósok ellentmondásos szoláris geomérnökségi projektjét
Leállították a harvardi tudósok ellentmondásos szoláris geomérnökségi projektjét
A SCoPEx program keretében kis mennyiségű kalcium-karbonátot engedtek volna a sztratoszférába, hogy megfigyeljék hogyan viselkedik az anyag és alkalmas-e arra, hogy a napsugarakat visszatükrözve hűtse a Földet későbbi szoláris geomérnökségi akciók során. A projekt beszüntetését maguk a résztvevő kutatók kezdeményezték. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne folytatódnának a kísérletek máshol, más anyagokkal.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.