Valódi kutyává változott a Boston Dynamics robotkutyája 2024 / 05 / 02 / Bobák Áron

Legalábbis ránézésre, hiszen a Sparkles névre keresztelt jószág kék bundája alatt ugyanaz a Spot robot van, amely a videón eredeti formájában is feltűnik. A robotikai cégnél régóta tanulmányozzák, hogy milyen koreográfiákat lehet kicsalni a teremtményeikből, amihez egy különálló szoftvert is fejlesztettek, ennek köszönhetően pedig a robotjaik az évek során egyre összetettebb és kreatívabb előadásokkal rukkoltak elő. Ennek a fejlődési folyamatnak az eddigi csúcsteljesítménye a tánc világnapja alkalmából megalkotott Sparkles, ami olyannyira kifinomult mozdulatokra képes, hogy ha nem ismernénk a kontextust, akár azt is gondolhatnánk, hogy CGI-jal alkották meg.
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Itt a megoldás? – Egy új anyag megköti az üvegházhatású gázokat
Itt a megoldás? – Egy új anyag megköti az üvegházhatású gázokat
A “Ketrecek ketrece” néven emlegetett anyag nem csak a CO2-t köti meg, de egy annál jóval potensebb üvegházhatású gázt is. A tudósok véleménye alapján rendkívül ígéretes felfedezésről van szó.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.