A Boston Dynamics robotjai olyan önfeledten táncolnak, mintha nem is 2020 lenne

2020 / 12 / 30 / Bobák Áron
A Boston Dynamics robotjai olyan önfeledten táncolnak, mintha nem is 2020 lenne
A világ legismertebb robotgyártójának mozgalmas éve volt, hiszen a Boston Dynamics - fennállása során már nem először - tulajdonost váltott, és a japán SoftBanktól a Hyundaihoz került. Mindeközben a Spot nevű robotjuk kereskedelmi forgalomba került, éppen a legjobbkor, hiszen 2020-ban a koronavírus-járvány miatt jelentősen megnövekedett az igény az emberek közötti távolságtartást lehetővé tevő, mobilis robotok alkalmazására.

A Boston Dynamics ezt a mozgalmas évet egy mozgalmas videóval zárta le, amelyben a robotjaik a Dirty Dancing egyik leghíresebb számára, a "Do you love me"-ra perdülnek táncra. Bár a tánc mocskosnak még nem annyira mocskos, de a mozdulatok már egészen rendben vannak, a darabos gépi mozgás helyett egy meglepően folyékony koreográfiát ad elő az emberszerű Atlas és a robotkutyára emlékeztető Spot, amibe egy rövid időre a raktári dobozok pakolására kifejlesztett Handle is beszáll.

Az előrelépés szembetűnő a néhány évvel ezelőtti állapothoz képest, hiszen biztosan mindenki emlékszik még rá, amikor az Atlas nem volt több egy érdekes koncepciónál, ami vezetékről ellátva próbálta magát átküzdeni egy olyan akadálypályán, ami legfeljebb csak egy néhány éves gyereknek okozna problémát. Most viszont már olyan eleganciával ötvözi a latin-amerikai táncok mozdulatait, hogy arra minden bizonnyal Patrick Swayze is elégedetten csettintene. Emlékeztetőül mutatjuk az eredeti táncjelenetet is, 1987-ből:

További cikkek a témában:

Robotok őrjáratoznak a szingapúri parkokban A Spot robotkutya végre a gyakorlatban is bizonyíthatja a hasznosságát.

Tényleg robotforradalmat ébresztett a pandémia? "A robotok valóban arra hivatottak, hogy átvegyék az irányítást az éttermi konyhákban?" Tette fel a kérdést négy éve az Eater magazin. Vajon sikerült ezt megvalósítani az elmúlt négy évben vagy a robotok még mindig 'túl szexik'? És hogyan változtatta meg mindezt a koronavírus-járvány?

Négy új törvény kellene Asimov három robotika törvénye mellé Asimov törvényeire mindenképp szükség van, de ezeket újakkal is ki kellene egészítenünk, ha azt szeretnénk, hogy a robotika és a mesterséges intelligencia ne tegye tönkre az ember jövőjét.


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.