Változás jön a YouTube-on júniusban - megszűnik az egyik funkció

2023 / 05 / 28 / Bobák Zsófia
Változás jön a YouTube-on júniusban - megszűnik az egyik funkció
A YouTube bejelentése szerint a fontosabb formátumok előnyben részesítése miatt az egyik funkciót eltörlik.

A YouTube 2017-ben indította el a Stories (YouTube-történetek) funkciót, ami akkoriban még Reels néven futott és más közösségi oldalak, például a Snapchat vagy Instagram "rövidfilmes" formátumaihoz hasonló lehetőségeket biztosított a tartalomgyártók számára. A YouTube-történetek opcióval olyan egyszerű, nem túl hosszú felvételeket lehet készíteni és publikálni, amelyek leginkább arra alkalmasak, hogy egy-egy kiemelt részét mutassák meg egy témának, komplexebb és átfogóbb prezentációra ezen belül nincs lehetőség az időbeli korlátok miatt. A videókat filterek, feliratok és matricák használatával lehet színesíteni, viszont csak a YouTube mobilverzióján működnek és csak azok készíthetnek ilyen típusú anyagokat, akiknek a csatornája eléri a 10 000-es követőszámot.

A funkció azonban úgy tűnik, hogy nem vált elég népszerűvé a bemutatása óta eltelt időszakban, mivel a YouTube legújabb döntése szerint kivezetik a szolgáltatások közül és helyette inkább a megmaradó formátumokat helyezik fókuszba.

A YouTube-történeteknél gyakrabban használt, de hasonló opció például a Shorts, ami szintén az egészen rövid tartalmak megosztását szolgálja: az így készített felvételek hossza maximum 60 másodperces és a lehető legegyszerűbb módon, tehát az okostelefon kamerájával is elkészíthetőek a videók. Elérhetőség tekintetében viszont változatosabbak a lehetőségek, mivel a Shorts működését nem korlátozták a mobilverzióra.

A YouTube a Történetek megszűnésével kapcsolatban annyit árult el, hogy helyette a Community (közösségi bejegyzés), a Shorts, a hagyományos hosszabb videók és az élő műsorok fejlesztésére koncentrálnak, alternatívaként a tartalomgyártóknak pedig a Shorts-ot és a Community-t ajánlják. Ez utóbbi, azaz a közösségi bejegyzések a követőkkel való kapcsolat szorosabbra fűzését teszik lehetővé különféle interaktív tevékenységek, például kvízek generálása által. A YouTube-történetek idén június 26-án szűnik meg, ettől kezdve nem lehet új videókat készíteni ebben formátumban. A már feltöltött videók ettől az időponttól kezdve maximum hét napon belül szintén eltűnnek.

(Fotó: Pxfuel)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A borsószem méretű, agyba ültethető eszköz elhozhatja a jövőt, amiben az agyi beültetés rutinműtétnek számít
A borsószem méretű, agyba ültethető eszköz elhozhatja a jövőt, amiben az agyi beültetés rutinműtétnek számít
Az implantátummal első körben pszichiátriai és neurológiai rendellenességek kezelésére fogják haszálni. Az eszköz 9 milliméter széles és nem tartalmaz akkumulátort, nem kell mélyre helyezni, így a későbbiekben egészen könnyen lehet majd beültetni a páciensekbe a kutatók tervei szerint.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.