Változás jön a YouTube-on júniusban - megszűnik az egyik funkció

2023 / 05 / 28 / Bobák Zsófia
Változás jön a YouTube-on júniusban - megszűnik az egyik funkció
A YouTube bejelentése szerint a fontosabb formátumok előnyben részesítése miatt az egyik funkciót eltörlik.

A YouTube 2017-ben indította el a Stories (YouTube-történetek) funkciót, ami akkoriban még Reels néven futott és más közösségi oldalak, például a Snapchat vagy Instagram "rövidfilmes" formátumaihoz hasonló lehetőségeket biztosított a tartalomgyártók számára. A YouTube-történetek opcióval olyan egyszerű, nem túl hosszú felvételeket lehet készíteni és publikálni, amelyek leginkább arra alkalmasak, hogy egy-egy kiemelt részét mutassák meg egy témának, komplexebb és átfogóbb prezentációra ezen belül nincs lehetőség az időbeli korlátok miatt. A videókat filterek, feliratok és matricák használatával lehet színesíteni, viszont csak a YouTube mobilverzióján működnek és csak azok készíthetnek ilyen típusú anyagokat, akiknek a csatornája eléri a 10 000-es követőszámot.

A funkció azonban úgy tűnik, hogy nem vált elég népszerűvé a bemutatása óta eltelt időszakban, mivel a YouTube legújabb döntése szerint kivezetik a szolgáltatások közül és helyette inkább a megmaradó formátumokat helyezik fókuszba.

A YouTube-történeteknél gyakrabban használt, de hasonló opció például a Shorts, ami szintén az egészen rövid tartalmak megosztását szolgálja: az így készített felvételek hossza maximum 60 másodperces és a lehető legegyszerűbb módon, tehát az okostelefon kamerájával is elkészíthetőek a videók. Elérhetőség tekintetében viszont változatosabbak a lehetőségek, mivel a Shorts működését nem korlátozták a mobilverzióra.

A YouTube a Történetek megszűnésével kapcsolatban annyit árult el, hogy helyette a Community (közösségi bejegyzés), a Shorts, a hagyományos hosszabb videók és az élő műsorok fejlesztésére koncentrálnak, alternatívaként a tartalomgyártóknak pedig a Shorts-ot és a Community-t ajánlják. Ez utóbbi, azaz a közösségi bejegyzések a követőkkel való kapcsolat szorosabbra fűzését teszik lehetővé különféle interaktív tevékenységek, például kvízek generálása által. A YouTube-történetek idén június 26-án szűnik meg, ettől kezdve nem lehet új videókat készíteni ebben formátumban. A már feltöltött videók ettől az időponttól kezdve maximum hét napon belül szintén eltűnnek.

(Fotó: Pxfuel)


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Idén megnyílik az első humanoidgyár, ahol évente tízezer emberszerű robotot állíthatnak elő
Idén megnyílik az első humanoidgyár, ahol évente tízezer emberszerű robotot állíthatnak elő
A Digit robotot gyártó Agility Robotics tavaly kezdte építeni a gyárat, ahol emberek és robotok együtt készítik el a humanoidokat.
Ez a drón 250 méterről leolvassa egy autó rendszámát, és önállóan repül teljes sötétségben is
Ez a drón 250 méterről leolvassa egy autó rendszámát, és önállóan repül teljes sötétségben is
Az eszköz teljes sötétségben is képes az önálló repülésre, az akadályok elkerülésére, 5 kilométeres távolságból is beazonosít egy autót, 250 méterről pedig akár a rendszámot is leolvassa.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.