Végre egy élőkoncert, amire úgy mehetünk el, hogy otthon maradunk

2020 / 04 / 24 / Felkai Ádám
Végre egy élőkoncert, amire úgy mehetünk el, hogy otthon maradunk
A Fortnite amikor épp nem a legjövedelmezőbb videojátékok egyike, akkor átmegy amolyan popkulturális jelenségbe. A játékon belül már bemutatták a legutóbbi Star Wars mozi előzetesét – amit az úri közönség itt láthatott először, de egyéb eseményekre is sor szokott kerülni.

A Fortnite a 2011-es megjelenéskor egy zombis, építkezős cuccnak indult, amolyan felpörgetett Minecraft-klónnak, de amint az Epic Games felfigyelt a battle royale játékok fokozódó népszerűségére (elsősorban a PUBG említhető itt), a szoftver irányt váltott, és maga is battle royale-lá, egyben el nem apadó pénznyomdává reinkarnálódott.

A battle royale képlete egyszerű, mint a pofon, de ez utóbbinál jóval népszerűbb: fogj száz igazi játékost, dobd le őket egy nagy, de egyre zsugorodó térképre, ahol fegyvereket és mindenfélét lehet találni, majd várd, hogy a népek szépen lekaszabolják egymást. Szabály nincs, aki utoljára marad talpon, győzött.

A Fortnite sikerét nehéz megragadni, ehhez hozzájárulhatott a rajzfilmes grafika, a téma ellenére inkább zárójelezett erőszak, illetve az sem elhanyagolható szempont, hogy a játék alapból ingyen tölthető le.

Ugyanakkor pénzért vásárolhatunk mindenféle kiegészítőt, illetve extra tartalmat, de a kiadó Epic ezt is annyira tisztességesen műveli (különösen a konkurenciákhoz képest) az izmos season passokkal, hogy igazán senki sem érezheti átverve magát.

A Fortnite sikere pedig túlnőtt a játékok világán is. Az említett Star Wars előzetesen kívül koncertezett már a játékban 2019-ben DJ Marshmello, akinek akedvéért 10 millióan gyűltek online össze.

Most pedig Travis Scott lép fel virtuálisan az „Astronomical” című produkciójával. Mivel a mai (április 24-i) utolsó koncert épp a cikk írásának a pillanataiban zajlik, ezért holnap tekinthetjük meg a műsort, amennyiben eddig nem tettük.

Holnap, április 24-én három show is lesz helyi (tehát budapesti) idő szerint reggel 6-kor, délután 17-kor, és éjfélkor.

A virtuális ajtók félórával az előadás kezdete előtt nyílnak, szóval érdemes korán érkezni. Elvileg lehet kapacitás limit, de az nyilvánvalóan magas lesz. Az első előadást 12 millióan nézték, és ezt bírták a szerverek. Az előadás idejére kikapcsolnak több mechanikát, így akár lebegve is szemlélhetjük a műsort – milyen jól jönne valami hasonló az igazi koncerteken is!

Természetesen több Travishez kapcsolódó cuccot is beszerezhetünk, és lesznek egyedi kihívások is.

Ha valaki viszketést kap a Fortnite-tól, az választhat egy szimpatikus streamert is (a cikk alapját adó pocket-lint írás Ninját ajánlja, akitől viszont én kapok viszketést, de mivel jobbat nem tudok, itt a link hozzá), vagy megtekintheti a produkciót Youtube-on.

(Kép: Epic Games)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Egy autógyártó robotja önállóan liftezik és arcfelismerő technológiával cserkészi be azokat, akik kávét szeretnének inni
Egy autógyártó robotja önállóan liftezik és arcfelismerő technológiával cserkészi be azokat, akik kávét szeretnének inni
99,9%-os pontossággal azonosítja a robot azokat, akik a kávéjukra várnak.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.