Végre egy élőkoncert, amire úgy mehetünk el, hogy otthon maradunk

2020 / 04 / 24 / Felkai Ádám
Végre egy élőkoncert, amire úgy mehetünk el, hogy otthon maradunk
A Fortnite amikor épp nem a legjövedelmezőbb videojátékok egyike, akkor átmegy amolyan popkulturális jelenségbe. A játékon belül már bemutatták a legutóbbi Star Wars mozi előzetesét – amit az úri közönség itt láthatott először, de egyéb eseményekre is sor szokott kerülni.

A Fortnite a 2011-es megjelenéskor egy zombis, építkezős cuccnak indult, amolyan felpörgetett Minecraft-klónnak, de amint az Epic Games felfigyelt a battle royale játékok fokozódó népszerűségére (elsősorban a PUBG említhető itt), a szoftver irányt váltott, és maga is battle royale-lá, egyben el nem apadó pénznyomdává reinkarnálódott.

A battle royale képlete egyszerű, mint a pofon, de ez utóbbinál jóval népszerűbb: fogj száz igazi játékost, dobd le őket egy nagy, de egyre zsugorodó térképre, ahol fegyvereket és mindenfélét lehet találni, majd várd, hogy a népek szépen lekaszabolják egymást. Szabály nincs, aki utoljára marad talpon, győzött.

A Fortnite sikerét nehéz megragadni, ehhez hozzájárulhatott a rajzfilmes grafika, a téma ellenére inkább zárójelezett erőszak, illetve az sem elhanyagolható szempont, hogy a játék alapból ingyen tölthető le.

Ugyanakkor pénzért vásárolhatunk mindenféle kiegészítőt, illetve extra tartalmat, de a kiadó Epic ezt is annyira tisztességesen műveli (különösen a konkurenciákhoz képest) az izmos season passokkal, hogy igazán senki sem érezheti átverve magát.

A Fortnite sikere pedig túlnőtt a játékok világán is. Az említett Star Wars előzetesen kívül koncertezett már a játékban 2019-ben DJ Marshmello, akinek akedvéért 10 millióan gyűltek online össze.

Most pedig Travis Scott lép fel virtuálisan az „Astronomical” című produkciójával. Mivel a mai (április 24-i) utolsó koncert épp a cikk írásának a pillanataiban zajlik, ezért holnap tekinthetjük meg a műsort, amennyiben eddig nem tettük.

Holnap, április 24-én három show is lesz helyi (tehát budapesti) idő szerint reggel 6-kor, délután 17-kor, és éjfélkor.

A virtuális ajtók félórával az előadás kezdete előtt nyílnak, szóval érdemes korán érkezni. Elvileg lehet kapacitás limit, de az nyilvánvalóan magas lesz. Az első előadást 12 millióan nézték, és ezt bírták a szerverek. Az előadás idejére kikapcsolnak több mechanikát, így akár lebegve is szemlélhetjük a műsort – milyen jól jönne valami hasonló az igazi koncerteken is!

Természetesen több Travishez kapcsolódó cuccot is beszerezhetünk, és lesznek egyedi kihívások is.

Ha valaki viszketést kap a Fortnite-tól, az választhat egy szimpatikus streamert is (a cikk alapját adó pocket-lint írás Ninját ajánlja, akitől viszont én kapok viszketést, de mivel jobbat nem tudok, itt a link hozzá), vagy megtekintheti a produkciót Youtube-on.

(Kép: Epic Games)


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Elképesztő rekord: a globális netes adatforgalom húszszorosát továbbították egyetlen másodperc alatt
Elképesztő rekord: a globális netes adatforgalom húszszorosát továbbították egyetlen másodperc alatt
Ízlelgessük: 22,9 pebit/s adatátviteli sebesség – ennyit értek el ugyanis japán mérnökök egy új optikai szállal.
Hogyan lesz Magyarországon tízmillióval több fa?
Hogyan lesz Magyarországon tízmillióval több fa?
Ennek járt a végére a legutóbbi Kávézó a világ végén, a radiocafén.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.