Videón, ahogy a holland speciális alakulat jetpackkel foglal el egy hajót egy katonai gyakorlaton 2021 / 04 / 20 / Bobák Áron
A jetpackek eddig elképzelhetetlen mobilitást biztosítanak a használójuknak, így nem csoda, hogy a légimentők mellett több hadsereg, például a brit és az amerikai is élénken érdeklődik a technológia iránt. A jetpackek fejlesztésében élen járó Gravity Industries legújabb videójában azt nézhetjük meg, hogyan is tudná a haditengerészet beépíteni a repertoárjába az ilyen rakétahátizsákokat: míg a csónakokkal egy ellenséges hajó megközelítése időigényes és meglehetősen veszélyes dolog, a holland hadsereg speciális alakulatának jetpackkel felszerelt tagja mindössze néhány másodperc alatt átrepül az üldözőbe vett hajóra. Szemmel látható, hogy a hátizsák a mozgásban sem igazán korlátozza a viselőjét, bár az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a videón nem látni, pontosan mennyi időbe telik megszabadulni a karon viselt fúvókáktól, amelyek az 1050 lóerős tolóerőt biztosítják. (Futurism)
Kövesd a Rakétát a Facebookon is!
Kövess, üzenj, kommentelj a Rakéta Facebook oldalán!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.