Videón, ahogy a holland speciális alakulat jetpackkel foglal el egy hajót egy katonai gyakorlaton 2021 / 04 / 20 / Bobák Áron

A jetpackek eddig elképzelhetetlen mobilitást biztosítanak a használójuknak, így nem csoda, hogy a légimentők mellett több hadsereg, például a brit és az amerikai is élénken érdeklődik a technológia iránt. A jetpackek fejlesztésében élen járó Gravity Industries legújabb videójában azt nézhetjük meg, hogyan is tudná a haditengerészet beépíteni a repertoárjába az ilyen rakétahátizsákokat: míg a csónakokkal egy ellenséges hajó megközelítése időigényes és meglehetősen veszélyes dolog, a holland hadsereg speciális alakulatának jetpackkel felszerelt tagja mindössze néhány másodperc alatt átrepül az üldözőbe vett hajóra. Szemmel látható, hogy a hátizsák a mozgásban sem igazán korlátozza a viselőjét, bár az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a videón nem látni, pontosan mennyi időbe telik megszabadulni a karon viselt fúvókáktól, amelyek az 1050 lóerős tolóerőt biztosítják. (Frissítés: mint tudomásunkra jutott, a Jet Suitot maga Richard Browning, a Gravity Industries alapítója viselte a bemutatón, vagyis nem a holland speciális alakulat valamelyik tagja)
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
A Google kísérleti chatbotja okosabb lett, de a cég még mindig óvatos vele
A Google kísérleti chatbotja okosabb lett, de a cég még mindig óvatos vele
Kibővítették a Bard képességeit és elérhetőségét, így a chatbot, megtekintve a leveleinket és dokumentumainkat, még sokkal több tanácsot tud adni szükség esetén.
Kína monumentális, világméretű DNS-adatgyűjtésbe kezdhetett
Kína monumentális, világméretű DNS-adatgyűjtésbe kezdhetett
A genetikai adatok gazdasági és katonai célokat egyaránt szolgálhatnak.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.