Videón Szaúd-Arábia megavárosának, a The Line-nak az építése 2022 / 10 / 21 / Felkai Ádám

A The Line-ról korábban mi is írtunk (ide kattintva olvasható a cikk), amely egy, a Vörös-tenger partján fekvő, tizenhatezer négyzetkilométeres alapterületű megapolisz lesz, és a NEOM fejlesztési projekt része. Ami érdekessé teszi igazán a projektet, hogy szakítva a városok jellemzően horizontális terjeszkedésével, a The Line-t már eleve úgy tervezik, hogy felfelé bővüljön, és így adjon helyt a körülbelül Magyarország lélekszámát kitevő lakosságának. Ennek köszönhető, hogy a város 500 méter magasságig fog nyújtózni, a szélessége viszont csak 200 méter lesz, és ez a csík 170 km-en át fut végig az országon. Habár a tervvel kapcsolatban több aggály is felmerült, így például környezetvédelmi megfontolások (melyekről a fentebbi cikkünkben lehet részletesebben is olvasni), Szaúd-Arábia láthatólag nagyon komolyan veszi a projektet, melynek gigantikus, előkészítő munkái immár meg is kezdődtek – ez látható a lenti drónfelvételen. A felvételt a szaúd-arábiai légifotós cég, az Ot Sky készítette, és ezen azt látni, ahogy a 170 km hosszúságú város alapozásához hatalmas munkagépekkel elkezdik kikotorni az árkot a sivatagban.
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
A Google bemutatta a jövő AI-asszisztensét, ami már nem is a telefonunkon fut
A Google bemutatta a jövő AI-asszisztensét, ami már nem is a telefonunkon fut
A Project Astra úgy válaszol a kérdéseinkre, mintha egy mindentudó ismerőssel beszélgetnénk videochaten, okosszemüvegekkel kombinálva pedig egészen új távlatokat nyithat a chatbotok használatában.
Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.