Videón Szaúd-Arábia megavárosának, a The Line-nak az építése 2022 / 10 / 21 / Felkai Ádám

A The Line-ról korábban mi is írtunk (ide kattintva olvasható a cikk), amely egy, a Vörös-tenger partján fekvő, tizenhatezer négyzetkilométeres alapterületű megapolisz lesz, és a NEOM fejlesztési projekt része. Ami érdekessé teszi igazán a projektet, hogy szakítva a városok jellemzően horizontális terjeszkedésével, a The Line-t már eleve úgy tervezik, hogy felfelé bővüljön, és így adjon helyt a körülbelül Magyarország lélekszámát kitevő lakosságának. Ennek köszönhető, hogy a város 500 méter magasságig fog nyújtózni, a szélessége viszont csak 200 méter lesz, és ez a csík 170 km-en át fut végig az országon. Habár a tervvel kapcsolatban több aggály is felmerült, így például környezetvédelmi megfontolások (melyekről a fentebbi cikkünkben lehet részletesebben is olvasni), Szaúd-Arábia láthatólag nagyon komolyan veszi a projektet, melynek gigantikus, előkészítő munkái immár meg is kezdődtek – ez látható a lenti drónfelvételen. A felvételt a szaúd-arábiai légifotós cég, az Ot Sky készítette, és ezen azt látni, ahogy a 170 km hosszúságú város alapozásához hatalmas munkagépekkel elkezdik kikotorni az árkot a sivatagban.
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
A Google geotermikus energiával működteti két adatközpontját is
A Google geotermikus energiával működteti két adatközpontját is
Ez a Google első geotermikus projektje, amely a cég két, Nevadában lévő adatközpontját látja el tiszta energiával.
Világhírű román sportolóról mintázott humanoidot képeznek ki
Világhírű román sportolóról mintázott humanoidot képeznek ki
A robot első látásra nem sok hasonlóságot mutat Nadia Comănecivel, de okkal kapta róla a nevét.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.