Hamarosan már átlátszó tévét is vehet, akinek van kétmillió forintja

2020 / 08 / 12 / Bobák Áron
Hamarosan már átlátszó tévét is vehet, akinek van kétmillió forintja
A Xiaomi ugyanis bejelentette, hogy Kínában már augusztusban boltokba kerül az Mi TV LUX OLED tévéjük átlátszó kiadása, ami az első a maga kategóriájában.

Persze ilyen készülékeket már láthattunk korábban is, az egyikről, a Sharp átlátszó tévéjéről mi is beszámoltunk a januári CES-en. Ezek viszont jellemzően csak technológiai demonstrációra szolgáltak, a Xiaomi tévéje ezzel szemben tömeggyártásban fog készülni.

A kínai gyártó fennállásának tizedik évfordulója alkalmából dobja piacra a különleges tévét, amely átlátszó OLED technológiát használ, az elektronika pedig teljes egészében a készülék hengeralakú talpában található. A tévén megjelenő képek így olyan benyomást keltenek, mintha a levegőben lebegnének. A Gadget View videója alapján a kijelző valamivel sötétebb, mint a környezete, de ez a gyakorlatban valószínűleg inkább előny, mint hátrány.

A nézőknek a képminőségről sem kell lemondaniuk, az átlátszó TV LUX OLED esetében egy 55 colos átmérőjű, 120Hz-es képfrissítésű monitort kapunk, egy milliszekundumos válaszidővel, 150 000:1 kontrasztaránnyal és a DCI-P3 színskála 93%-át lefedő színprofillal. A sajtóközleményben furcsa módon azt azonban nem említik, hogy milyen felbontású a tévében található panel, márpedig a 8K-s tévék korszakában ez elég fontos szempont, pláne, ha egy készülék 50 ezer kínai jüanba, vagyis mai árfolyamon számolva 2,1 millió forintba kerül.

A Xiaomi a saját AI Master Smart Engine megoldását valamint a kifejezetten a tévéhez készült MediaTek 9650 processzort használja az átlátszó tévében, ám azt nem árulták el, hogy a látványosságon kívül milyen előnyei lesznek az átlátszó tévének, például hogy lesznek-e rá AR (avagy kiterjesztett valóság) alkalmazások.

(The Verge)


Elkészíthetővé vált a hipotetikus 120-as elem – a legnehezebb eddig mind közül
Elkészíthetővé vált a hipotetikus 120-as elem – a legnehezebb eddig mind közül
A 120-as rendszámú unbinilium egy feltételezett elem a periódusos rendszerben – most egy új módszerrel elkészíthetővé vált. A kísérletek jövőre indulnak, és siker esetén ez lesz a legnehezebb ember alkotta elem, ami nem kevés tudományos következtetés levonásához is elvezethet.
Története legnagyobb felvásárlására készült a Google anyavállalata, de 23 milliárd dollár sem volt elég, hogy célt érjenek
Története legnagyobb felvásárlására készült a Google anyavállalata, de 23 milliárd dollár sem volt elég, hogy célt érjenek
Az Alphabet Magyarország éves költségvetésének csaknem az ötödét ajánlotta a Wizért, de annak tulajdonosai visszautasították az ajánlatot.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.