Hamarosan már átlátszó tévét is vehet, akinek van kétmillió forintja

2020 / 08 / 12 / Bobák Áron
Hamarosan már átlátszó tévét is vehet, akinek van kétmillió forintja
A Xiaomi ugyanis bejelentette, hogy Kínában már augusztusban boltokba kerül az Mi TV LUX OLED tévéjük átlátszó kiadása, ami az első a maga kategóriájában.

Persze ilyen készülékeket már láthattunk korábban is, az egyikről, a Sharp átlátszó tévéjéről mi is beszámoltunk a januári CES-en. Ezek viszont jellemzően csak technológiai demonstrációra szolgáltak, a Xiaomi tévéje ezzel szemben tömeggyártásban fog készülni.

A kínai gyártó fennállásának tizedik évfordulója alkalmából dobja piacra a különleges tévét, amely átlátszó OLED technológiát használ, az elektronika pedig teljes egészében a készülék hengeralakú talpában található. A tévén megjelenő képek így olyan benyomást keltenek, mintha a levegőben lebegnének. A Gadget View videója alapján a kijelző valamivel sötétebb, mint a környezete, de ez a gyakorlatban valószínűleg inkább előny, mint hátrány.

A nézőknek a képminőségről sem kell lemondaniuk, az átlátszó TV LUX OLED esetében egy 55 colos átmérőjű, 120Hz-es képfrissítésű monitort kapunk, egy milliszekundumos válaszidővel, 150 000:1 kontrasztaránnyal és a DCI-P3 színskála 93%-át lefedő színprofillal. A sajtóközleményben furcsa módon azt azonban nem említik, hogy milyen felbontású a tévében található panel, márpedig a 8K-s tévék korszakában ez elég fontos szempont, pláne, ha egy készülék 50 ezer kínai jüanba, vagyis mai árfolyamon számolva 2,1 millió forintba kerül.

A Xiaomi a saját AI Master Smart Engine megoldását valamint a kifejezetten a tévéhez készült MediaTek 9650 processzort használja az átlátszó tévében, ám azt nem árulták el, hogy a látványosságon kívül milyen előnyei lesznek az átlátszó tévének, például hogy lesznek-e rá AR (avagy kiterjesztett valóság) alkalmazások.

(The Verge)


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
A Google kísérleti chatbotja okosabb lett, de a cég még mindig óvatos vele
A Google kísérleti chatbotja okosabb lett, de a cég még mindig óvatos vele
Kibővítették a Bard képességeit és elérhetőségét, így a chatbot, megtekintve a leveleinket és dokumentumainkat, még sokkal több tanácsot tud adni szükség esetén.
Kína monumentális, világméretű DNS-adatgyűjtésbe kezdhetett
Kína monumentális, világméretű DNS-adatgyűjtésbe kezdhetett
A genetikai adatok gazdasági és katonai célokat egyaránt szolgálhatnak.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.