Hogyan töltsünk le Youtube-videókat egyszerűen

2020 / 09 / 16 / Bobák Áron
Hogyan töltsünk le Youtube-videókat egyszerűen
A Youtube a világ legnépszerűbb videómegosztója, amire mára már több mint ötmilliárd videót töltöttek fel a felhasználók. Mivel azonban ezek a videók csak internetkapcsolattal érhetőek el, nem csoda, hogy az évek során elég komoly igény alakult ki arra, hogy a videókat valahogy le lehessen tölteni, amire a Youtube alapból nem ad lehetőséget.

Ez nem is meglepő, hiszen bár pénzt nem kell fizetni értük, a Youtube tartalmai mégsem ingyenesek: a videómegosztó és a tartalomelőállítók a hirdetési bevételekből tesznek szert profitra, ha viszont egy videót letöltünk, abban ezek a hirdetések nem fognak megjelenni. Nem véletlen, hogy a Youtube felhasználási feltételei kifejezetten tiltják a tartalmak letöltését, kivéve, ha azt a jogtulajdonosok írásban engedélyezték.

A legtisztább megoldás: Youtube Premium

Mit tehet az, aki mégsem akar tilosban járni? 2019 áprilisa óta erre is van megoldás, hiszen ekkor érkezett meg hazánkba is a Youtube Premium szolgáltatás, amelynek segítségével akár Full HD felbontásban is letölthetünk bármilyen videót, amit aztán offline is megnézhetünk. A szolgáltatás az első három hónapban ingyenes, aztán pedig havi 1800 forintot kell érte fizetni, azonban kisebb hátránya, hogy videókat kizárólag a telefonunkra tölthetünk le, a számítógépünkre nem, valamint internetkapcsolat nélkül a letöltött elemek csak 30 napig maradnak elérhetőek.

A legegyszerűbb megoldás: Keepvid

A Keepvid számítógépről és mobilos böngészőből is elérhető, és a használatával nem csak a Youtube-ról, de számtalan más oldalról is tölthetünk le videókat, többek között a Facebook, a Twitter, az Instagram, a Twitch, a Coub videókkal is megbirkózik.

Az oldal használata pofonegyszerű: másoljuk be a letölteni kívánt videó URL-jét a böngésző címsorából az oldal keresősávjába, majd kattintsunk a "go" gombra. Ha a videót a Youtube alkalmazásban nyitottuk meg, akkor a "megosztás" majd a "link másolása" gombokra kattintva tudjuk kimásolni az URL-címet.

Ezután megjelenik egy lista, amelyben kiválaszthatjuk, hogy a videót milyen felbontásban és formátumban akarjuk letölteni, valamint lehetőségünk nyílik csak a videó hangjának a lementésére is. Miután kiválasztottuk a nekünk tetsző formátumot, kattintsunk a "dowload" gombra. Ekkor a videó elindul a böngészőben, nekünk pedig nincs más dolgunk, mint a videó jobb alsó sarkában található három pöttyre kattintva kiválasztani a "letöltés" opciót.

Ha gyakran töltünk le Youtube-videókat, célravezetőbb lehet letölteni a Keepvid bővítményt, ami egy böngészőbe beépülő modul, így mindig egy kattintással elő tudjuk hívni. A Keepvid használata különösen hasznos lehet olyanoknak, akik iOS-es készüléket használnak, ugyanis a legjobb tudomásunk szerint az Apple App Store-ban nincs olyan alkalmazás, amellyel Youtube-videókat tudnánk menteni.

A legkényelmesebb megoldás Androidosoknak: Video Downloader for All

Ennél is meglepőbb, hogy a Google Playben viszont találunk olyan alkalmazást, amivel minden további nélkül letölthetünk Youtube-ról is videókat. A Video Downloader for All egy nagyon egyszerű program, amivel csak mp4 formátumban és viszonylag gyengébb (maximum HD) felbontásban szedhetjük le a videókat, viszont a Keepvidhez hasonlóan a Youtube-on kívül más platformokkal is működik.

Az alkalmazás megnyitása után először az "add new URL" sorra kell kattintatnunk, majd bemásolni a videó URL-címét. A "check URL"-re kattintva megjelenik egy legördülő menü, amiben kiválaszthatjuk, hogy milyen felbontásban akarjuk letölteni a videót (itt is van lehetőség csak a hang mentésére), majd az "add to download" gombra kattintva el is indíthatjuk a letöltést.

A profi megoldás: 4K Video Downloader

A Windowsra, MacOS-re és Ubuntura is letölthető 4K Video Dowloaderrel csak számítógépre tölthetjük le a videókat, viszont rendelkezik egy nagyon fontos tulajdonsággal, amivel - a Youtube Premiumot kivéve - az eddigiek nem: képes a feliratok letöltésére is.

A program elindítása után csak rá kell kattintanunk az "url beillesztése" gombra, és amennyiben már kimásoltuk a vágólapra egy videó URL-jét, automatikusan be fogja húzni. Ezután kiválaszthatjuk, hogy milyen formátumban és felbontásban akajuk letölteni a videót, valamint ha az adott videóhoz elérhetőek feliratok, akkor ezek közül is kedvünkre válogathatunk. A 4K Video Dowloader csak 30 napig ingyenes, utána egyszeri 15 dollárt kell fizetnünk a hozzáférésért, ami nagyjából 4500 forintnak felel meg.

(Fotó: Aytac Unal/Anadolu Agency/Getty Images, Nordwood Themes/Unsplash, Jumpstory)


Így omlott össze az amerikai légi közlekedés a Crowdstrike-leállás miatt
Így omlott össze az amerikai légi közlekedés a Crowdstrike-leállás miatt
Péntek reggel egy frissítési hiba miatt kritikus rendszerek tömkelege mondta fel a szolgálatot világszerte, ami a bankok, kórházak és médiavállalatok mellett több légitársaságnál is komoly fennakadásokat okozott.
Szinte profi dizájnernek érezhetjük magunkat a Microsoft legújabb AI-eszközével
Szinte profi dizájnernek érezhetjük magunkat a Microsoft legújabb AI-eszközével
A Microsoft a napokban mindenki számára elérhetővé tette a Designer nevű szolgáltatást, ami az OpenAI képgenerátorának képességeit kihasználva tervez meg nekünk szinte bármit üdvözlőlaptól az emojikig.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.