Az ember, aki túlélte a spanyolnáthát, a világháborút és a koronavírust is

2020 / 03 / 27 / Bobák Áron
Minden bizonnyal a koronavírus-járvány egyik legszívderítőbb esetéről számolt be az olasz Rimini Today, amiből talán a karantén alá vont ország lakói is erőt meríthetnek.

A San Marinótól alig néhány kilométerre fekvő olasz város alpolgármestere, Gloria Lisi a tegnapi nap folyamán arról tájékoztatta a médiát, hogy P. úrt hazaengedték a városi kórházból. Ez önmagában nem feltétlenül lenne egy említésre méltó esemény,

csakhogy P. úr koronavírus-fertőzéssel került kórházba a múlt héten - emellett pedig 101 éves.


A rimini kórház (Forrás: Wiimedia Commons)

A férfi tehát 1919-ben született, éppen abban az évben, amikor a koronavírusnál is pusztítóbb spanyolnátha szedte az áldozatait egész Európában. A járvány csak Olaszországban nagyságrendileg hatszázezer halálos áldozatot követelt, az újszülött P. úr viszont nem volt köztük. A férfi túlélte Európa legzivatarosabb évtizedeit, köztük Mussolini uralmát és a második világháborút, és most már az is biztos, hogy a COVID-19 sem tudott végezni vele. Bár a koronavírus a közvélekedéssel ellentétben nem csak az idősekre veszélyes, a statisztikák alapján a 85 év feletti korosztályban jelentősen többen halnak meg a betegség miatt.

Az olaszoknak szükségük is van az ilyen happy enddel végződő történetekre, hiszen az összes európai ország közül Olaszországot sújtotta a legerősebben a koronavírus: az országban március 27-ig 86 500 beteget regisztráltak (ennél többen csak az Egyesült Államokban kapták el a vírust), és több mint kilencezren haltak bele a járványba, ami szintén kiugróan magas számnak számít.

(Forrás: Futurism, Borítókép: Wikimedia Commons)


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
A mesterséges intelligencia forradalmasíthatja a gyógyítást is?
A mesterséges intelligencia forradalmasíthatja a gyógyítást is?
Az Avey öndiagnosztikai algoritmusa több mint 450 betegséget ismer fel 93 százalékos pontossággal, a beteg a gyógyszert házhozszállíttathatja az alkalmazással, vagy akár időpontot is foglalhat vele egy szakorvoshoz.
Wigner Jenő, a fizikus, aki megteremtette a nukleáris mérnöki tudományokat
Wigner Jenő, a fizikus, aki megteremtette a nukleáris mérnöki tudományokat
A legendásan udvarias tudós neve talán nem a legismertebb a Manhattan terv résztvevői közül, de hatalmas szerepet játszott az az első atommáglya, az első vízhűtéses, plutónium generáló reaktor létrehozásában és a tudomány számos területen hagyott hosszú időre szóló nyomot.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.