Az ember, aki túlélte a spanyolnáthát, a világháborút és a koronavírust is

2020 / 03 / 27 / Bobák Áron
Minden bizonnyal a koronavírus-járvány egyik legszívderítőbb esetéről számolt be az olasz Rimini Today, amiből talán a karantén alá vont ország lakói is erőt meríthetnek.

A San Marinótól alig néhány kilométerre fekvő olasz város alpolgármestere, Gloria Lisi a tegnapi nap folyamán arról tájékoztatta a médiát, hogy P. úrt hazaengedték a városi kórházból. Ez önmagában nem feltétlenül lenne egy említésre méltó esemény,

csakhogy P. úr koronavírus-fertőzéssel került kórházba a múlt héten - emellett pedig 101 éves.


A rimini kórház (Forrás: Wiimedia Commons)

A férfi tehát 1919-ben született, éppen abban az évben, amikor a koronavírusnál is pusztítóbb spanyolnátha szedte az áldozatait egész Európában. A járvány csak Olaszországban nagyságrendileg hatszázezer halálos áldozatot követelt, az újszülött P. úr viszont nem volt köztük. A férfi túlélte Európa legzivatarosabb évtizedeit, köztük Mussolini uralmát és a második világháborút, és most már az is biztos, hogy a COVID-19 sem tudott végezni vele. Bár a koronavírus a közvélekedéssel ellentétben nem csak az idősekre veszélyes, a statisztikák alapján a 85 év feletti korosztályban jelentősen többen halnak meg a betegség miatt.

Az olaszoknak szükségük is van az ilyen happy enddel végződő történetekre, hiszen az összes európai ország közül Olaszországot sújtotta a legerősebben a koronavírus: az országban március 27-ig 86 500 beteget regisztráltak (ennél többen csak az Egyesült Államokban kapták el a vírust), és több mint kilencezren haltak bele a járványba, ami szintén kiugróan magas számnak számít.

(Forrás: Futurism, Borítókép: Wikimedia Commons)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Nagyon közel jutottunk ahhoz, hogy mesterségesen állítsunk elő életet
Nagyon közel jutottunk ahhoz, hogy mesterségesen állítsunk elő életet
Mindez nem csak az RNS Világ – az élet kialakulását magyarázó egyik elmélet alátámasztása miatt fontos, de azért is, mert így esetleg a laborban új életformákat is elkezdhetünk létrehozni.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.