150 km/h-val száguldott az önvezető Tesla, miközben a sofőrje békésen aludt

2020 / 09 / 18 / Bobák Áron
150 km/h-val száguldott az önvezető Tesla, miközben a sofőrje békésen aludt
Tíz év múlva talán már semmilyen hírértékkel nem fog bírni, hogy egy autó sofőrje a hátrahajtott ülésen alszik, miközben éppen az autópályán száguld, de az biztos, hogy a kanadai rendőrök igencsak meglepődtek, miután júliusban félreállítottak egy, a Highway 2 autópályán száguldó Teslát.

"A radaros mérés megerősítette, hogy a jármű auromatikusan felgyorsult pontosan 150 km/h-ra" - idézi a Globalnews a kanadai országos rendőrkapitányság közleményét, ami miatt eljárást is indítottak az autó húszéves sofőrje ellen. Az eset még július 9-én történt, az ország nyugati részén található Ponoka közelében, ahol a járőrök egy a megengedett sebességnél gyorsabban hajtó Tesla Model S-t vettek üldözőbe az autópályán. A beszámolók szerint a kocsiban mindkét ülés hátra volt hajtva, az autóban utazó két ember pedig látszólag aludt, és csak a rendőrautó szirénájára ébredtek fel.

A szóban forgó, 2019-es évjáratú Tesla Model S olyan "autopilot" funkcióval van felszerelve, ami lehetővé teszi az autónak, hogy beavatkozás nélkül gyorsítson, fékezzen és képes legyen a sávban maradni, ugyanakkor a nagyjából kettes szintű önvezető funkciónak megfelelő vezetéssegítő rendszerek azt határozottan nem teszik lehetővé, hogy a sofőr menet közben aludjon. A Futurism megjegyzi, hogy az elmúlt időszakban több baleset is azért következett be, mert az autopilot módban közlekedő autók sofőrjei nem figyeltek oda kellően, például ettek vagy a telefonjukon játszottak ahelyett, hogy az útra figyeltek volna.

Elon Musk júliusban egyébként azt nyilatkozta, hogy a teljesen önvezető funkció még idén bemutatkozhat az autóikban, de sokan kételkednek benne, hogy a Tesla a közeljövőben képes lenne ötös szintű önvezető funkcióval ellátni a járműveket.

(Borítókép: Raneko/Flickr)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Elon Musk ismét arra utalt, hogy a Tesla repülő autót épít
Elon Musk ismét arra utalt, hogy a Tesla repülő autót épít
"Olyasmit készítünk, ami már nem is igazán autó" - mondta Musk a napokban az új Tesla Roadsterről, amit a tervek szerint még idén bemutatnak.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.