A Fisker gyárthatja az első elektromos pápamobilt

2021 / 05 / 26 / Pőcze Balázs
A Fisker gyárthatja az első elektromos pápamobilt
A Los Angeles-i Fisker gyártja a Ferenc pápát szállító következő autót, amit az Ocean SUV-jükből alakítanak át erre a célra. Az egyházfő 2022 végén kaphatja meg a kocsit.

A pápa múlt hét végén állapodott meg a Fisker alapítóival, Henrik Fiskerrel és feleségével, Dr. Geeta Gupta-Fiskerrel - írta a TechCrunch. A dán születésű Fisker, aki korábban BMW-ket és Aston Martinokat is tervezett, az első vázlatokat már meg is mutatta Ferenc pápának. Az új pápamobilról egyelőre sokat nem lehet tudni, azon kívül, hogy a pápa egy üveg kupola mögül üdvözölheti majd a hívőket. A Fisker Oceant tavaly tavasszal mutatták be és a Tesla Model Y-jának a versenytársa. Háromszáz mérföldet képes megtenni egy töltéssel, és ha minden igaz, három másodperc alatt lesz százon. Ennél azonban sokkal fontosabbnak tűnik az alapítók és az egyházfő elkötelezettsége a környezetvédelem mellett.

"Inspiráló volt olvasni, hogy Ferenc pápa nagyon környezettudatos, és foglalkoztatja a klímaváltozása hatása a jövő generációira"

- nyilatkozta Fisker a Reuters-nek. Az Ocean-ök gyártása jövő novemberben kezdődik a Magnánál, ami egyben az Egyesült Államok legnagyobb autóalkatrész-gyártója. Ez a vállalat felelős a Sony Vision-S szedánjának platformjáért és motorjáért is.

A TechCrunch cikke szerint fél évszázada készítenek külön autókat a katolikus egyház fejének: 1965-ben VI. Pál pápa a Fordtól kapott egy autót New York-i látogatásakor, míg később a Mercedes és a Renault mellett például a Dacia is alakított ki pápampobilt. Ferenc amúgy egy Ford Focus-szal közlekedik a Vatikánban.

(Fotó: Fisker)

További cikkek a témában:

Ausztriában már az utakon a Sony autója A Vision-S prototípuson magyar cég is dolgozott.
Hidrogénautót kapott a pápa A japán katolikus egyházszervezet egy üzemanyagcellás Toyota Mirait ajándékozott Ferenc pápának.


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
A víz alatti biciklivel olyan gyorsan úszhatunk, mint a halak
A víz alatti biciklivel olyan gyorsan úszhatunk, mint a halak
A halaknak valóban nincs hasznára a bicikli, nekünk viszont igen – akár a víz alatt is.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.