A Fisker gyárthatja az első elektromos pápamobilt

2021 / 05 / 26 / Pőcze Balázs
A Fisker gyárthatja az első elektromos pápamobilt
A Los Angeles-i Fisker gyártja a Ferenc pápát szállító következő autót, amit az Ocean SUV-jükből alakítanak át erre a célra. Az egyházfő 2022 végén kaphatja meg a kocsit.

A pápa múlt hét végén állapodott meg a Fisker alapítóival, Henrik Fiskerrel és feleségével, Dr. Geeta Gupta-Fiskerrel - írta a TechCrunch. A dán születésű Fisker, aki korábban BMW-ket és Aston Martinokat is tervezett, az első vázlatokat már meg is mutatta Ferenc pápának. Az új pápamobilról egyelőre sokat nem lehet tudni, azon kívül, hogy a pápa egy üveg kupola mögül üdvözölheti majd a hívőket. A Fisker Oceant tavaly tavasszal mutatták be és a Tesla Model Y-jának a versenytársa. Háromszáz mérföldet képes megtenni egy töltéssel, és ha minden igaz, három másodperc alatt lesz százon. Ennél azonban sokkal fontosabbnak tűnik az alapítók és az egyházfő elkötelezettsége a környezetvédelem mellett.

"Inspiráló volt olvasni, hogy Ferenc pápa nagyon környezettudatos, és foglalkoztatja a klímaváltozása hatása a jövő generációira"

- nyilatkozta Fisker a Reuters-nek. Az Ocean-ök gyártása jövő novemberben kezdődik a Magnánál, ami egyben az Egyesült Államok legnagyobb autóalkatrész-gyártója. Ez a vállalat felelős a Sony Vision-S szedánjának platformjáért és motorjáért is.

A TechCrunch cikke szerint fél évszázada készítenek külön autókat a katolikus egyház fejének: 1965-ben VI. Pál pápa a Fordtól kapott egy autót New York-i látogatásakor, míg később a Mercedes és a Renault mellett például a Dacia is alakított ki pápampobilt. Ferenc amúgy egy Ford Focus-szal közlekedik a Vatikánban.

(Fotó: Fisker)

További cikkek a témában:

Ausztriában már az utakon a Sony autója A Vision-S prototípuson magyar cég is dolgozott.
Hidrogénautót kapott a pápa A japán katolikus egyházszervezet egy üzemanyagcellás Toyota Mirait ajándékozott Ferenc pápának.


Gamernek keresel karácsonyi ajándékot? Mondjuk a tuti tippeket!
Ha nem szoktál játszani, akkor gamer barátodnak vagy családtagodnak karácsonyi ajándékot választani extra kihívást jelent, ezért az Acer segítségével mondunk öt tippet, amivel sikert arathatsz.
1 éves ROADSTER előfizetés + Renoir – A Festő és Modelljei kiállítás páros belépőjegy: 12 990 Ft
Válassz egyet a ROADSTER magazin szuper előfizetési ajánlatai közül!
A Toyota két új, elektromos koncepcióautót mutatott be
A Toyota két új, elektromos koncepcióautót mutatott be
A két új, kifejezetten európai piacra szánt elektromos autó két éven belül kereskedelmi forgalomba kerül a gyártó ígérete szerint.
Hidrogénbuszokkal utazhatunk decembertől néhány helyen az országban
Hidrogénbuszokkal utazhatunk decembertől néhány helyen az országban
Két darab, hidrogént fogyasztó, vízpárát eregető busz indult el próbaüzemben, hat magyar város közlekedésében próbálják ki őket.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.