A Gmail Go a Gmail új kistestvére, valamiben azonban mégis lekörözi elődjét

2020 / 10 / 22 / Perei Dóra
Az e-mailek kezelésére szánt Gmail Go lényegesen kevesebb rendszermemóriát foglal el a normál Gmailhez képest, de nem ez a legpraktikusabb előnye.

Egyre több Go alkalmazás bukkan fel a Google háza táján, és válik elérhetővé a felhasználók számára, úgy tűnik hamarosan levelezőrendszerével is ez lesz: merthogy a Google egy ideje már megkezdte az Android operációs rendszer Go-változat fejlesztését, melynek lényege, hogy még a legszerényebb hardveres környezetben is használható legyen. A Gmail Go ugyan már korábban elkészült, de eleinte csak az Android (Go edition) rendszerű mobilhasználóknak volt elérhető. Ez viszont hamarosan megváltozik. Az emailek kezelésére szánt Gmail Go app csupán töredéknyi helyet foglal el a klasszikus Gmail-hez képest:

működése lényegesen kevesebb rendszermemóriát igényel,

ami igencsak kapóra jön mindazoknak, akik 2-3 GB-os RAM kapacitású telefonnal rendelkeznek. Szintén lényeges, hogy az applikáció a hálózatot is kevésbé terheli, alacsonyabb sávszélességet igényel, mivel kisebb adatforgalmat generál, így a szűkebb adatkeretek jobban kiaknázhatók vele, mint amit eddig megszokhattunk. A Google pár napja tette elérhetővé a Gmail Go applikációt androidos eszközökre, de néhány órával később megint elérhetetlenné vált. Az esetlegesen felmerült problémákat a cég fejlesztői remélhetőleg rövidesen kiküszöbölik, és azt követően az alkalmazás nonstop elérhető marad. Aki szívesen telepítené, felveheti a Play Áruházas kívánságlistájára. Maga a Gmail Go felülete pedig így néz ki:

Funkcionalitásának sokoldalúsága ugyan elmarad a hagyományos Gmail-től, a Gmail Goból ennek ellenére egy olyan dolog sem hiányzik, ami a levelezések során korlátozná a felhasználót. Vagyis, ha valakinek valóban csak az emailek küldése és fogadása a lényeg, és nem mondjuk a sötét mód lehetősége, vagy az integrált Google Meet, akkor biztosan elégedett lesz a programmal.

A grafikus felhasználói felület sokkal letisztultabb, egyszerűbb,

de a rendszerezhetőség továbbra is rendelkezésünkre áll, így például az alkalmazás különválogatja a közösségi élettel kapcsolatos leveleket a promóciós tartalmaktól. A kisebb hardverkapacitású alapokra optimalizált alkalmazás remélhetőleg a következő hetekben ismét elérhető lesz, és végleg velünk is marad az androidos eszközök számára az okostelefonoktól kezdve a táblagépekig. Aki pedig a normál Gmail-ről vált Gora, bizonyára gyorsan kiigazodik majd ebben is, mivel a funkciók többsége ugyanott érhető el.

(Fotó: Android Community, Pixabay)


1 éves ROADSTER előfizetés + Renoir – A Festő és Modelljei kiállítás páros belépőjegy: 12 990 Ft
Válassz egyet a ROADSTER magazin szuper előfizetési ajánlatai közül!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Banyánfa: az ősi, “sétáló, kannibál” fa
Banyánfa: az ősi, “sétáló, kannibál” fa
Igazi fahorror: a banyánfa a hinduk szent fája, ám amellett, hogy képes a helyváltoztatásra, egyéb fákat is elfogyaszt, ha úgy adódik.
Mekkora eséllyel tart az emberi evolúció egy új faj kialakulásának az irányába?
Mekkora eséllyel tart az emberi evolúció egy új faj kialakulásának az irányába?
Fajunk 300 ezer évvel egyedüli emberfaj lett a bolygón, az viszont nehéz kérdés, hogy éppen egy új faj kialakulásának az irányába tart-e az evolúciónk. Ennek oka, hogy bizonyos tényezők ebbe az irányba mutatnak, míg mások épp az ellenkezőbe. Elmondjuk, milyen körülmények esetén alakulhatna ki belőlünk egy új faj.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.