A háromnapos munkahét bevezetését szorgalmazza egy cég a robotjával, ami a Tesla Optimusára hasonlít

2024 / 01 / 06 / Bobák Zsófia
A háromnapos munkahét bevezetését szorgalmazza egy cég a robotjával, ami a Tesla Optimusára hasonlít
A Kepler Forerunner humanoid nem titkoltan a Tesla Optimusához hasonlóan működik és amellett, hogy felszabadítja az embereket a mindennapos rutin alól, még távoli bolygók meghódítását is elősegíti a tervek szerint.

A kínai Kepler Exploration Robotics emberszerű robotja számára egészen speciális feladatot szánt a gyártó: a tervek szerint átvállalja majd a mindennapos munkák egy részét az emberektől, akiknek így több idejük marad magasabb rendű célok megvalósítására, többek között az űrprogramok kivitelezésére is, valamint a robot segítségével beköszönhet a háromnapos munkahét korszaka, de a humanoid akár más bolygók meghódításában is segítkezhet.

"Célunk a Kepler robottal, hogy úttörő szerepet játsszon a Kepler exobolygón való landolásban, kikövezve az utat az emberiség számára egy második otthon felé."

- írja a cég közleményében.

A robot működésében és külsejét tekintve is rendkívül hasonló a Tesla Optimus nevű humanoidjához, amelyet szintén általános felhasználású robotnak szánnak, ami főként logisztikai, rakodási, gyártási területeken nyújthat segítséget. A Kepler elmondása szerint a humanoidok integrálása a munkafolyamatokba felszabadíthatja a dolgozókat az egyszerűbb, repetitív feladatok elvégzése alól és ezzel akár a háromnapos munkahét korszakát is elhozhatják. Ez az elképzelés egybecseng sok más robotikai gyártó céljaival, akik az emberszerű gépek építésének elsődleges hasznát és értelmét az emberek pótlásában, a munkaerőhiány megoldásban látják, bár egyelőre a humanoidok az emberek dinamizmusát vagy problémamegoldó képességét nem tudják teljes mértékben utánozni és gyakran lassabbak is humán kollégáiknál.

A Kepler humanoid Forerunner verzióját teljes életnagyságban az idei CES-en fogják bemutatni, a tömeggyártást és az első robotok kiszállítását pedig 2024 végén tervezik beindítani. A humanoidok ára körülbelül tízmillió forint lesz, vagyis többe kerül majd, mint az előreláthatólag 20 000 dolláros (majdnem hétmillió forint) Optimus robotok.

(Fotó: Kepler)


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Az elázott mobil menjen azonnal egy zacskó rizsbe? Az Apple szerint semmiképp
Az elázott mobil menjen azonnal egy zacskó rizsbe? Az Apple szerint semmiképp
Évekig tartotta magát ez a tévhit, talán arra is van magyarázat, hogy miért.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.