A Hyundai gyárthatja az Apple autóit

2021 / 01 / 08 / Pőcze Balázs
A Hyundai gyárthatja az Apple autóit
2020 végén újra kiszivárogtak információk Cupertinóból, amelyek arra utaltak, hogy az Apple autót készül piacra vinni. Most a Hyundai merült fel, mint lehetséges partnerük az Apple Car gyártásában.

Karácsony előtt a Rakétán is beszámoltunk arról, hogy rövidesen valóban elkészülhet az Apple hosszú ideje pletykált autója. Az elmúlt években felmerült, hogy Tim Cookék nem is autót, hanem az önvezető autókban működő rendszereket fejlesztenek csak, illetve voltak olyan pletykák is, hogy a sok készülődés után végül mégsem lesz a projektből semmi.

A 9to5Mac most arról írt, hogy az Apple újabb menedzsereket hozott el a Teslától - Elon Musk korábban már "Tesla temetőnek" is hívta a céget, arra utalva, hogy a nála nem megfelelően teljesítő mérnökök kötnek ki végül Cupertinóban. A Bloomberg értesülései szerint "egy kis csapat" dolgozik a projekten, és az autóra 5-7 évet várnunk kell még.

Korábban az Apple-ügyekben mindig jól értesült Ming-Csi Kuo is legkorábban 2025-re becsülte az Apple Car debütálását. Úgy tűnik, ahogyan a telefonjait, úgy az autóit sem maga az Apple fogja gyártani: a 9to5Mac arról is beszámolt, hogy Tim Cookék tárgyalásokba kezdtek a Hyundai-jal. A koreai gyártó, amely egy hónappal ezelőtt jelentette be, hogy üzletrészt vásároltak a robotkutyáiról ismert Boston Dynamicsben, megerősítette a hírt, ám hozzátették: tudtukkal az Apple másokkal is tárgyal, és egyelőre az egyeztetések kezdeti szakaszában járnak. Nyilatkozatuk után a Hyundai részvényei több mint 20 százalékot emelkedtek.

(Borítókép: Peter Kovalev/TASS/Getty Images)

További cikkek a témában:

Egy Mercedes lesz az első Magyarországon gyártott elektromos autó Az EQB gyártása a jövő év végén indul Kecskeméten.

Videón is látható a Mercedes jövőautója, amit úgy terveztek, mintha egy élőlény lenne Az extravagáns jármű még mozgóképen is úgy néz ki, mintha számítógépes animáció lenne.

2024-ben érkezhet az Apple önvezető autója A Reuters információi szerint gőzerővel folyik az Apple Car fejlesztése, ami teljesen önvezető lesz, az újfajta akkumulátortechnológiának köszönhetően pedig sokkal hosszabb távokat tud majd megtenni egy feltöltéssel, mint a mai elektromos autók.


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
A leendő elektromos személyszállító vezetéséhez pilóta engedélyre sincs szükség
A leendő elektromos személyszállító vezetéséhez pilóta engedélyre sincs szükség
Az Upwards Aero szerint a jármű egyesíteni fogja a helikopter sokoldalúságát a kisrepülőgépek hatékonyságával, a vadászgépek hajtóerejével és az olasz szuperautók luxuskényelmével.
Merkava: Izrael legújabb, mesterséges intelligenciával is felvértezett tankja
Merkava: Izrael legújabb, mesterséges intelligenciával is felvértezett tankja
Az izraeli védelmi erők bemutatták a Merkava alapharckocsi legújabb generációját, amelyben már mesterséges intelligencia is asszisztál. Az első ötödik generációs tankokat már le is szállították.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.