A Microsoft véletlenül kiszivárogtatta, hogy mik a tervei az Xbox-szal, de még azt is, hogy felvásárolnák a Nintendót

2023 / 09 / 21 / Pőcze Balázs
A Microsoft véletlenül kiszivárogtatta, hogy mik a tervei az Xbox-szal, de még azt is, hogy felvásárolnák a Nintendót
Különös közjáték szakította meg az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság és a Microsoft perét: a szoftveróriás rossz fájlokat tölthetett fel a bíróságnak, így kiderültek az Xbox platformmal kapcsolatos tervei.

A Rakétán többször írtunk arról, hogy a videójátékok történetének legnagyobb üzlete jöhet létre, ha a Microsoft valóban felvásárolhatja az Activision Blizzard nevű kiadót. A hatvankilenc milliárd dolláros akvizíció során a vállalathoz kerülne a Call of Duty sorozat, a Diablo, a StarCraft vagy a Warcraft kiadója, és ezzel a Microsoft a világ harmadik legnagyobb gaming vállalatává válna, a kínai Tencent és a japán Sony mögött. Ehhez azonban a hatóságoknak is volna egy-két szavuk. Először a CMA, a brit Verseny- és piacügyi hatóság látta úgy, hogy a cloud gaming, azaz a felhő-infrastruktúrán futó játékok terén túl nagy befolyást szerezne a Microsoft, majd az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) kérte, hogy jogi úton akadályozzák meg az egyezség létrejöttét, mert az ártana a videojáték-piacon zajló versenynek. A per keretében a redmondi cégnek át kellett adnia háttéranyagokat a bíróságnak, azonban

valaki nagyot hibázhatott, mert szerkesztetlen bizalmas dokumentumok kerültek az igazságszolgáltatáshoz, majd, a jogszabályoknak megfelelően, a nyilvánosság elé.

Amint arról a Wired beszámolt, egy játékokkal foglalkozó fórum felhasználói akadtak rá a fájlokra, amelyek a Microsoft történetének legnagyobb adatszivárgását testesítik meg. Talán az egyik legféltettebb titok, hogy már szinte készen lehetnek a cég három éve megjelent, Xbox Series X es Series S névre hallgató konzoljainak a frissített változatai. A nagyobbik, kétszázezer forintos gép a ráncfelvarrás után kerekdedebb lesz, nem lesz rajta optikai meghajtó, 2 TB tárterülettel érkezik, jobb wifi-kapcsolattal, várhatóan azonos áron, idén novemberben. A kistestvér Series S szintén jobb hálózati kapcsolatokkal és nagyobb tárhellyel bír majd, de hatvan nappal később követi csak a Series X-et. A gépekhez új, halkabb, precízebb, ráadásul közvetlenül a felhőben futó játékokhoz kapcsolódó kontroller tartozik majd.

Ha ez nem lenne elég, már azt is tudjuk, hogy az Xbox következő generációja 2028-ban jelenhet meg, ahogyan az is kiderült, hogy a Microsoft hardver-főnöke, Phil Spencer szívesen megvásárolná a nagy rivális Nintendót. Ugyanakkor Spencer a szivárgások után leszögezte: ezek "régi emailek és tervek", amelyekhez képest "sokminden megváltozott". Hogy pontosan mennyi minden, az a következő hónapokban, legalábbis részben, kiderül.

(Borítókép: Narain Jashanmal/Unsplash)


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Itt a mese vége? – Az LK-99 mégsem szobahőmérsékletű szupravezető valószínűleg
Itt a mese vége? – Az LK-99 mégsem szobahőmérsékletű szupravezető valószínűleg
A Kínai Tudományos Akadémia kutatása alapján az LK-99 sem hozza el a szupravezetők forradalmát, mivel valójában nem is szobahőmérsékletű szupravezető.
Könnyen lehet, hogy Elon Musk most vitte csődbe az X-re átkeresztelt Twittert
Könnyen lehet, hogy Elon Musk most vitte csődbe az X-re átkeresztelt Twittert
"B****** meg magukat!" - üzente a közösségi oldalt elhagyó hirdetőknek a cég első embere, akiknek a hírek szerint ezután nem is igazán áll szándékukban visszatérni.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.