A Microsoft véletlenül kiszivárogtatta, hogy mik a tervei az Xbox-szal, de még azt is, hogy felvásárolnák a Nintendót

2023 / 09 / 21 / Pőcze Balázs
A Microsoft véletlenül kiszivárogtatta, hogy mik a tervei az Xbox-szal, de még azt is, hogy felvásárolnák a Nintendót
Különös közjáték szakította meg az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság és a Microsoft perét: a szoftveróriás rossz fájlokat tölthetett fel a bíróságnak, így kiderültek az Xbox platformmal kapcsolatos tervei.

A Rakétán többször írtunk arról, hogy a videójátékok történetének legnagyobb üzlete jöhet létre, ha a Microsoft valóban felvásárolhatja az Activision Blizzard nevű kiadót. A hatvankilenc milliárd dolláros akvizíció során a vállalathoz kerülne a Call of Duty sorozat, a Diablo, a StarCraft vagy a Warcraft kiadója, és ezzel a Microsoft a világ harmadik legnagyobb gaming vállalatává válna, a kínai Tencent és a japán Sony mögött. Ehhez azonban a hatóságoknak is volna egy-két szavuk. Először a CMA, a brit Verseny- és piacügyi hatóság látta úgy, hogy a cloud gaming, azaz a felhő-infrastruktúrán futó játékok terén túl nagy befolyást szerezne a Microsoft, majd az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) kérte, hogy jogi úton akadályozzák meg az egyezség létrejöttét, mert az ártana a videojáték-piacon zajló versenynek. A per keretében a redmondi cégnek át kellett adnia háttéranyagokat a bíróságnak, azonban

valaki nagyot hibázhatott, mert szerkesztetlen bizalmas dokumentumok kerültek az igazságszolgáltatáshoz, majd, a jogszabályoknak megfelelően, a nyilvánosság elé.

Amint arról a Wired beszámolt, egy játékokkal foglalkozó fórum felhasználói akadtak rá a fájlokra, amelyek a Microsoft történetének legnagyobb adatszivárgását testesítik meg. Talán az egyik legféltettebb titok, hogy már szinte készen lehetnek a cég három éve megjelent, Xbox Series X es Series S névre hallgató konzoljainak a frissített változatai. A nagyobbik, kétszázezer forintos gép a ráncfelvarrás után kerekdedebb lesz, nem lesz rajta optikai meghajtó, 2 TB tárterülettel érkezik, jobb wifi-kapcsolattal, várhatóan azonos áron, idén novemberben. A kistestvér Series S szintén jobb hálózati kapcsolatokkal és nagyobb tárhellyel bír majd, de hatvan nappal később követi csak a Series X-et. A gépekhez új, halkabb, precízebb, ráadásul közvetlenül a felhőben futó játékokhoz kapcsolódó kontroller tartozik majd.

Ha ez nem lenne elég, már azt is tudjuk, hogy az Xbox következő generációja 2028-ban jelenhet meg, ahogyan az is kiderült, hogy a Microsoft hardver-főnöke, Phil Spencer szívesen megvásárolná a nagy rivális Nintendót. Ugyanakkor Spencer a szivárgások után leszögezte: ezek "régi emailek és tervek", amelyekhez képest "sokminden megváltozott". Hogy pontosan mennyi minden, az a következő hónapokban, legalábbis részben, kiderül.

(Borítókép: Narain Jashanmal/Unsplash)


memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Az Intel olyan nagy teljesítményű szuperszámítógépet épített, amilyet rajta kívül csak egy gyártónak sikerült eddig
Az Intel olyan nagy teljesítményű szuperszámítógépet épített, amilyet rajta kívül csak egy gyártónak sikerült eddig
Az Aurora a világ második exaflopos szuperszámítógépe, de a Frontiert nem sikerült megszorongatnia.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.