A Midjourney bármikor horrorrá illusztrálja a Toldit is

2022 / 08 / 13 / Felkai Ádám
A Midjourney bármikor horrorrá illusztrálja a Toldit is
A szintetikus művészet egyik következő lépcsőfoka a Midjourney mesterséges intelligencia, amely bármilyen szavakból eszméletlen képet generál. Hiányosságai viszont azért akadnak még. Elmondjuk, hogyan lehet kipróbálni.

A Midjourney a legfejlettebb képgeneráló mesterséges intelligencia? Valószínűleg nem, a How-to Geek oldal szerint nagyjából középen foglal helyet a bárki által használható Craiyon (eredetileg: DALL-E mini) és a nagyon szofisztikát DALL-E 2 között. Annyi kijelenthető, hogy a Midjourney kifejezetten fejlett eszköz, amely ráadásul – nem is véletlen – épp nagyot megy a közösségi médiában is. Ha valaki belefutott olyan képösszeállításba, mint mondjuk az utolsó szelfi vagy hasonló, az a Midjourney műve.

A tizenötödik században szürreális űrhajókkal utazhattak volna az emberek a mesterséges intelligencia szerint A Midjourney AI szöveget alakít képekké és a betanításához használt nagyméretű adatbázisnak köszönhetően tökéletesen megtanulja híres festők vizuális nyelvét is.

Ez a szoftver ugyanis bár a DALL-E 2-höz képest kevésbé fejlett, azonban a jelenleg zajló bétája bárki által ingyen kipróbálható (jelen sorok írásakor legalábbis).

Hogyan csatlakozhatunk?

Könnyebben talán ki sem tudnánk próbálni ezt a szoftvert: a dolgunk mindössze annyi, hogy regisztrálunk egy Discord fiókot -- a Discord weboldalán akár ingyen is létrehozhatunk egyet egy próbaidőszak erejéig. Ezután irány a Midjourney weboldala (ide kell kattintani), és rá kell böknünk, hogy csatlakozunk a bétához (Join the Beta). Ha eljutottunk a főképernyőre, akkor baloldalt láthatjuk a Newcomer Room menük alatt a newbies csoportokat – ezek közül kattintsunk rá egyre.

Ezután nincs is más dolgunk, mint begépelni a „/”-jelet, és utána a menüből kiválasztani az „imagine” szót.

Ezután pedig elkezdhetjük begépelni (természetesen angolul) azt, hogy milyen képet szeretnénk. A határ innentől a csillagos ég. Még annyit tegyünk hozzá, hogy az eredmény alatt az U-betűkkel (Upscale) az adott kép jobb minőségű változatát kapjuk meg, míg V-vel újabb variációkat kérhetünk.

A magyar irodalom kedvelőiként mi például a Toldi című elbeszélő költeménnyel indítottunk, első körben az őszi éjszakákon a tenger pusztaságon lobogó pásztortűzzel, aminek a horror variációra voltunk kíváncsiak:

Ezt követően arra, ahogy egy erős ember küzd a lápon farkasokkal.

Mint látható, sikerült a Toldit Dark Souls esztétikával finomhangolni, szóval innen megszaladt a fantáziánk – a következő feladat: Elvis New Yorkban sárkánnyal harcol preraffaelita stílusban (ami esetében mintha a diszkó korszak találkozna a Harry Potterrel):

Elkészítettük a húsvéti nyúl végzett a szarvasvadászokkal című horrorképsorozatot is.

Végül pedig Gustav Klimt Csókját próbáltuk ki először eredeti Klimt-stílusban.

Aztán pedig gótikus stílusban.

Összességében nagyon jól el lehet játszani ezzel a szoftverrel, viszont ami az erőssége, az a stílus, a színek, a figurák elhelyezése (ezt befolyásolhatjuk is), de a mozgás már nem annyira, még részletesebb utasításokkal sem tudtunk igazán mozgást, például akárcsak egy felemelt kardot kicsiholni a szoftverből – így sikerült ugyanis a Toldit záró: hatalmas lovag magasra emeli a kardját Buda ősi várában délben című képsorozatunk:


Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Itt a megoldás? – Egy új anyag megköti az üvegházhatású gázokat
Itt a megoldás? – Egy új anyag megköti az üvegházhatású gázokat
A “Ketrecek ketrece” néven emlegetett anyag nem csak a CO2-t köti meg, de egy annál jóval potensebb üvegházhatású gázt is. A tudósok véleménye alapján rendkívül ígéretes felfedezésről van szó.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.