A Panasonic leányvállalatának új kontrollere olyan problémát old meg, amit ritkán veszünk észre, de mégis zavaró lehet

2023 / 01 / 04 / Bobák Zsófia
A Panasonic leányvállalatának új kontrollere olyan problémát old meg, amit ritkán veszünk észre, de mégis zavaró lehet
A Flip VR a nevéhez illően egy mozdulattal elháríthatóvá teszi a felhasználók életét nehezítő problémát.

A Panasonic leányvállalatának, a japán Shiftall cégnek korábbi termékei között akadt már egy-két olyan eszköz, ami a virtuális valóságbeli tevékenységeket hivatott újszerű módszerekkel segíteni: kifejlesztették többek között a MeganeX-et, egy ultrakönnyű VR-szemüveget, ami sajátos külleme ellenére mégis hasznos kiegészítő lehet az immerzív élmények átéléséhez, a Mutalkot, ami egy szájra helyezhető, mikrofonnal ellátott berendezés zajszűrő funkcióval és a Wear Space-t is, amely kialakításában egy nyakmerevítőhöz hasonlít, de valójában egy fejen viselhető és a látóteret csökkentő (ezzel nyugalmat biztosító) eszköz.

A legújabb találmány, a Flip VR funkciója a virtuális világokba látogatók életének könnyítése azzal, hogy a kontrollert kézben tartott eszközből kézfejen viselhető berendezéssé alakítja. Ha valaki sok időt tölt VR-játékokkal vagy bármilyen metaverzumbeli teendővel, akkor az avatárjának megfelelő mozgatásához szüksége van a kontrollerre és egy mozgáskövető egységre, ami a csuklójának mozdulatait fordítja le a digitális térben zajló aktivitásra. Ha azonban tevékenységei közben más, a VR-cselekménytől független feladatot is el szeretne végezni, például a billentyűzeten gépelni vagy enni-inni, akkor a kontroller le kell engednie, ezzel módosítva az avatár helyzetét is.

A Shiftall eszköze a kézfejre csatolható és egy mozdulattal hátra lehet hajtani, ha nincs rá szükség,

így nem kell letennie a felhasználónak és a mozgáskövetés sem szünetel.

A Flip VR a MeganeX-hez és a Mutalkhoz hasonlóan még a fejlesztés fázisában tart, vagyis csak prototípus formájában létezik, de az Inverse hírei szerint még ebben az évben piacra dobják. Hogy mekkora igény lesz a termékre, az csak a megjelenése után derülhet ki, de az biztos, hogy a VR és AR rendszerek egyre jobban beférkőznek a mindennapokba és a metaverzumok is egyre népszerűbbé válnak a cégek körében, amelyek közül sokan indítanak saját platformokat a felhasználók megnyerése érdekében. A Shiftall különös ötletei között olyanok is megtalálhatóak, amelyek a valódi világba hozzák el a kiterjesztett valóság előnyeit és olyanok is, amelyek által kiszakadhatunk a körülöttünk lévő fizikális környezetből és a fantáziák univerzumában merülhetünk el.

(Fotó: Shiftall)

A modern VR-szemüvegek atyja olyan sisakot alkotott, ami a valóságban is megöli a játékost, ha veszít Csak egy gondolatébresztő műalkotás - mondja a találmányáról Palmer Luckey, amit egyelőre ő maga sem mert kipróbálni.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Bárkit szuperhőssé változtat a minden terepen használható exoszkeleton
Bárkit szuperhőssé változtat a minden terepen használható exoszkeleton
Az állóképesség már nem szükséges követelmény az extrém túrázáshoz – legalábbis ezt ígéri a sci-fiből szalajtott, AI-vezérelt exoszkeleton.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.