A Samsung telefonjai már képesek a tulajdonosuk hangján beszélni másokkal

2023 / 02 / 23 / Bobák Áron
A Samsung telefonjai már képesek a tulajdonosuk hangján beszélni másokkal
Ha nem tudunk hangosan válaszolni egy beérkező hívásra, csak begépeljük az üzenetet, a telefon pedig leutánozza a hangunkat.

Mindenkivel elő szokott fordulni, hogy különböző okokból éppen nem tud felvenni egy beérkező hívást, mert például éppen meetingen van vagy olyan zajos helyen tartózkodik, ahol nem hallaná a másik felet. Arra már régóta van lehetőségünk, hogy ilyen esetben szöveges üzenetet küldjünk a hívónak, az utóbbi időben viszont bizonyos készülékeknél már akár hangos (úgynevezett text-to-voice) üzenettel is válaszolhatunk.

Ezt a megoldást elsőként a Google vezette be a Pixel telefonoknál, ahol a hívott fél néhány előre meghatározott sablonszövegből választhatja ki a megfelelő választ, a Samsung telefonokon elérhető Bixby Text Call pedig ennél is szélesebb lehetőségeket ad a kezünkbe. A szolgáltatás angolul az egy hete kiadott One UI 5.1 felhasználói felülettel vált elérhetővé és lehetőséget ad arra, hogy bármilyen szöveget begépelve azt egy mesterséges hang felolvassa a hívó félnek, a válaszait pedig a telefon automatikusan átírja nekünk szöveges formátumba.

Bivalyerős kamerával érkezik az új Samsung Galaxy S-sorozat A Galaxy S23 Ultrában egy 200 megapixeles kamera van, ami akár 100x-os zoommal is értékelhető képeket készít, Európából nézve a legfontosabb változás mégsem ez: a Samsung egyelőre búcsút mondott a saját fejlesztésű Exynos processzoroknak, így az S23 már egységesen Snapdragon chipekkel kerül boltokba.

A Samsung szerdán megjelent közleménye szerint viszont a 2017-ben bemutatott Bixby hangasszisztens hamarosan ennél is okosabb lesz, aminek részeként akár a saját hangunkkal is válaszolhatunk majd ugyanígy a hívásokra anélkül, hogy meg kellene szólalnunk. Az egyelőre csak koreai nyelven elérhető Bixby Custom Voice Creator használatához nincs más teendőnk, mint hogy felmondjunk néhány mondatot a telefonnak, ami ez alapján már képes leutánozni a hangunkat, így bármit kimondathatunk vele a saját hangunkon. Az elsőként a február elején bemutatott S23-szériában megjelenő funkció a Samsung szerint a későbbiekben nem csak a hívásoknál lesz használható, de más alkalmazásokba is beépítik, igaz, a közlemény arra nem tért ki, hogy milyen alkalmazásoknál számíthatunk erre.

A "hangklónozás" egyébként nem teljesen új dolog, hiszen az interneten már ma is számos olyan program található, ami a mesterséges intelligencia segítségével képes leutánozni valakinek a hangszínét, az intonációját és a beszédére jellemző egyéb jegyeket, ám okostelefonban most először jelent meg ilyen funkció.

A Samsung személyi asszisztensének közel sem ez az egyetlen újdonsága; a hónap során érkező frissítés számtalan más területen is okosabbá teszi a Bixbyt, amit mostantól bármilyen tetszőlegesen beállított névvel felébreszthetünk és az egymás után feltett kérdéseket is jobban tudja majd értelmezni a kontextus és a korábbi interakciók alapján.

A személyi asszisztens az eddiginél több feladatot tud majd elvégezni internetkapcsolat nélkül is, így a felhasználók akkor is beállíthatják hangutasítással az ébresztőt, készíthetnek képernyőfotót vagy bekapcsolhatják a készülék elemlámpáját, ha a telefon offline módban van. A Bixby emellett nyolcféle "szkenárióval" is gazdagodik, amelyek egyelőre szintén csak koreai nyelven lesznek elérhetőek, és olyan lehetőségeket tartalmaznak majd, mint például hogy a Samsung Health fitneszalkalmazás elindítása után megkérhetjük a hangasszisztenst, hogy keressen az adott edzéshez illő zenéket.

(Borítókép: Bobák Áron/Rakéta.hu)

A Google véget vet a soha véget nem érő hívásvárakoztatásnak Azt ugyan ők sem tudják elérni, hogy minden bankban és orvosi rendelőben egyből felvegyék nekünk a telefont, de a Google Telefon új funkciójával legalább nyugodtan foglalkozhatunk tovább a saját dolgunkkal, amíg valaki fel nem veszi a kagylót.


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Felvételi puskázás 2024-ben: őrizetben egy diák, aki saját, MI-alapú rendszert eszkábált össze a csaláshoz
Felvételi puskázás 2024-ben: őrizetben egy diák, aki saját, MI-alapú rendszert eszkábált össze a csaláshoz
Egy diák gombnak álcázott kamerával, rejtett fülhallgatóval és egy generatív mesterséges intelligencia segítségével akart bejutni az egyetemre.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.