A Shazammal már azt is megnézhetjük, hogy milyen zene szól egy Youtube vagy Tiktok videóban

2023 / 07 / 31 / Bobák Áron
A Shazammal már azt is megnézhetjük, hogy milyen zene szól egy Youtube vagy Tiktok videóban
Ma már valószínűleg egy teljes generáció mondhatja el magáról, hogy a Shazam nélkül sokkal szegényesebb lenne a zenei ízlése, ám a népszerű zenefelismerő alkalmazásnak eddig volt egy nagy hibája, ugyanis a videómegosztókon a videók alatt szóló zenéket nem tudta beazonosítani.

Valószínűleg mindenkivel előfordult már, hogy meghallott egy fülbemászó dallamot egy Youtube videóban, ám sehogy sem sikerült kiderítenie, hogy mi a szám címe. Az ilyen esetekben eddig elég korlátozottak voltak a lehetőségeink: megkérdezhettük az ismerőseinket, hogy hátha ők tudják, elindíthattuk a videót a számítógépen, miközben a telefonunkon fut a Shazam, esetleg megpróbálhattuk eldúdolni a dallamot a Google Segédnek, remélve, hogy felismeri.

Erre a problémára kínál egy jóval kényelmesebb megoldást a Shazam legújabb verziója, ami már a Youtube és Tiktok videók alatt szóló zenékbe is képes belehallgatni és azonosítani őket - írja a HVG. Ehhez nincs más dolgunk, mint hogy elindítsuk az alkalmazást a telefonunkon, majd a Youtube vagy Tiktok alkalmazásban elindítsuk a videót is, a Shazam pedig pillanatokon belül egy felugró ablakban jelzi, hogy melyik szám szól. Ez természetesen továbbra is csak azokra számokra igaz, amelyek megtalálhatóak a Shazam adatbázisában, így a program össze tudja vetni a videóból rögzített "audio ujjlenyomattal", vagyis például utcazenészek produkciójáról készült videóknál relatíve kevés rá az esély, hogy sikerrel járunk.

Érdemes megjegyezni, hogy mivel a Shazam 2018 óta az Apple tulajdonában van, így az alkalmazás a Youtube-ról és Tiktokról lelesett számok esetében is az Apple Music felé igyekszik terelgetni azokat, akik streamingszolgáltatáson keresztül szeretnék meghallgatni a beazonosított zenéket, de a képernyő jobb felső sarkában a három pöttyre kattintva a többi népszerű appban, így többek között a Spotify-on és a Deezeren is elérhetjük a keresett zenét egy gombnyomással.

(Borítókép: Ali Balikci/Anadolu Agency/Getty Images)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A 6G hajnala: Optikai switchek és elektromágneses hullámmanipuláció
A 6G hajnala: Optikai switchek és elektromágneses hullámmanipuláció
A 6G technológia az optikai kapcsolás és a pontos elektromágneses hullámmanipuláció révén forradalmasítja a telekommunikációt, növelve a kapcsolódási sebességet és hatékonyságot.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.