A Shazammal már azt is megnézhetjük, hogy milyen zene szól egy Youtube vagy Tiktok videóban

2023 / 07 / 31 / Bobák Áron
A Shazammal már azt is megnézhetjük, hogy milyen zene szól egy Youtube vagy Tiktok videóban
Ma már valószínűleg egy teljes generáció mondhatja el magáról, hogy a Shazam nélkül sokkal szegényesebb lenne a zenei ízlése, ám a népszerű zenefelismerő alkalmazásnak eddig volt egy nagy hibája, ugyanis a videómegosztókon a videók alatt szóló zenéket nem tudta beazonosítani.

Valószínűleg mindenkivel előfordult már, hogy meghallott egy fülbemászó dallamot egy Youtube videóban, ám sehogy sem sikerült kiderítenie, hogy mi a szám címe. Az ilyen esetekben eddig elég korlátozottak voltak a lehetőségeink: megkérdezhettük az ismerőseinket, hogy hátha ők tudják, elindíthattuk a videót a számítógépen, miközben a telefonunkon fut a Shazam, esetleg megpróbálhattuk eldúdolni a dallamot a Google Segédnek, remélve, hogy felismeri.

Erre a problémára kínál egy jóval kényelmesebb megoldást a Shazam legújabb verziója, ami már a Youtube és Tiktok videók alatt szóló zenékbe is képes belehallgatni és azonosítani őket - írja a HVG. Ehhez nincs más dolgunk, mint hogy elindítsuk az alkalmazást a telefonunkon, majd a Youtube vagy Tiktok alkalmazásban elindítsuk a videót is, a Shazam pedig pillanatokon belül egy felugró ablakban jelzi, hogy melyik szám szól. Ez természetesen továbbra is csak azokra számokra igaz, amelyek megtalálhatóak a Shazam adatbázisában, így a program össze tudja vetni a videóból rögzített "audio ujjlenyomattal", vagyis például utcazenészek produkciójáról készült videóknál relatíve kevés rá az esély, hogy sikerrel járunk.

Érdemes megjegyezni, hogy mivel a Shazam 2018 óta az Apple tulajdonában van, így az alkalmazás a Youtube-ról és Tiktokról lelesett számok esetében is az Apple Music felé igyekszik terelgetni azokat, akik streamingszolgáltatáson keresztül szeretnék meghallgatni a beazonosított zenéket, de a képernyő jobb felső sarkában a három pöttyre kattintva a többi népszerű appban, így többek között a Spotify-on és a Deezeren is elérhetjük a keresett zenét egy gombnyomással.

(Borítókép: Ali Balikci/Anadolu Agency/Getty Images)


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Idén megnyílik az első humanoidgyár, ahol évente tízezer emberszerű robotot állíthatnak elő
Idén megnyílik az első humanoidgyár, ahol évente tízezer emberszerű robotot állíthatnak elő
A Digit robotot gyártó Agility Robotics tavaly kezdte építeni a gyárat, ahol emberek és robotok együtt készítik el a humanoidokat.
Ez a drón 250 méterről leolvassa egy autó rendszámát, és önállóan repül teljes sötétségben is
Ez a drón 250 méterről leolvassa egy autó rendszámát, és önállóan repül teljes sötétségben is
Az eszköz teljes sötétségben is képes az önálló repülésre, az akadályok elkerülésére, 5 kilométeres távolságból is beazonosít egy autót, 250 méterről pedig akár a rendszámot is leolvassa.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.