A transzhumanizmus praktikus oldala - kézbe ültetett implantátummal nyitja autóját egy Tesla tulajdonos

2022 / 08 / 29 / Bobák Zsófia
A transzhumanizmus praktikus oldala - kézbe ültetett implantátummal nyitja autóját egy Tesla tulajdonos
Az amerikai férfi nem az első, aki ilyen módon egyszerűsíti le a kulcsokkal kapcsolatos problémákat.

A transzhumanizmus elve szerint az emberek jövőbeli fejlődésének legígéretesebb iránya nem a gépek használata, hanem a gépekkel való egybeolvadás, aminek következtében egyetlen jól integrált és az emberi szervezet behatároltságán túlmutató rendszert alkot a test és a beépített technológia. Az elmélet gyakorlati megvalósításának egyik kevésbé radikális, bár egyelőre nem túl gyakran alkalmazott formáját a kézbe ültetett implantátumok jelentik, amelyek olyan hétköznapi feladatok elvégzésében segítenek, mint az ajtók nyitása vagy a boltokban való fizetés. Az ilyen célokra alkalmazott chipek előnyét nem az jelenti, hogy sosem látott szuperképességekkel ruházzák fel az embereket, hanem egyszerűen megoldják a mindennapos problémákat, amelyet az elveszett kulcsok, vagy az iratok szállítása jelenthet.

Ezt a kényelmi funkciót választotta Brandon Dalaly is, aki a Tesláját nyitó kulcsot (chipet) ültette be a kezébe, így egy gyors érintéssel nyitni tudja a kocsiját. A férfinek nem ez az első implantátuma, korábban már elvégeztetett egy beavatkozást a másik kezén, és az abba integrált chippel a telefonjára tud csatlakozni, valamint azon tárolja a személyes adatait, többek között az oltási dokumentumait is. A VivoKey Apex az Apple Payhez hasonló módon működik vagyis kontaktmentes kapcsolódást tesz lehetővé.

Egy utah-i lakos már két évvel ezelőtt bemutatta szintén a Tesla autója kezelésére szolgáló kézbe ültetett chipjét, amelyet Dalalyhoz hasonlóan használ, de Ben Workman egy különleges hozzávalót is adott a rendszerhez: a bal kezében egy mágnest is elhelyeztek, ami fontos célokat nem szolgál, de bűvész trükkökre alkalmas a tulajdonosa szerint. Workman elmondása szerint a chip beültetése nem volt egyszerű folyamat, mivel az orvosok elutasították a kérését a műtét elvégzésére, végül egy piercing stúdió dolgozói segítettek a beavatkozásban.

(Fotó: Getty Images/Christoph Burgstedt)

Fülbe ültetett implantátumokkal csalnak a vizsgáikon az indiai orvostanhallgatók Pár napja lebukott egy diák Indiában, aki egy fülébe ültetett bluetooth-eszközzel akart csalni egy egyetemi vizsgán. Ez már nem az első ilyen eset volt, és több jel is arra utal, hogy a fülbe ültethető eszközöknek – és a beültetésüknek – külön piaca kezd kialakulni.


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
“Elképzelhetetlen” veszélyben a kereskedelmi repülőjáratok az egyre hevesebb GPS-támadások miatt
“Elképzelhetetlen” veszélyben a kereskedelmi repülőjáratok az egyre hevesebb GPS-támadások miatt
A kereskedelmi járatok a Közel-Kelet felett “elképzelhetetlen” fenyegetéssel szembesülnek újabban: a GPS-rendszert ért, eddig példátlan “spoofing” támadások miatt szeptember óta több tucat esetben hibásodtak meg a navigációs rendszerek. A helyzetet rontja, hogy egyelőre nem lehet pontosan tudni, ki áll a támadások mögött, és ezek elhárítására sincs jelenleg ötlet.
Felezi a járatidőt Stockholmban az első elektromos szárnyashajó
A világ első elektromos utasszállító szárnyashajója túljutott Svédországban a tesztelési fázison, és most kerül gyártásba, jövőre pedig át is veszi a stockholmi tömegközlekedési hálózat. A Candela P-12 az egyik útvonalon az 55 perces járatidőt 25 percre csökkenti.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.