A világ egyik leghaladóbb állatvédelmi törvényét vezetik be Angliában

2021 / 05 / 14 / Justin Viktor
A világ egyik leghaladóbb állatvédelmi törvényét vezetik be Angliában
Az Egyesült Királyság kormánya a világ egyik leghaladóbb állatvédelmi törvényét készül bevezetni, ami az együttérzés és az emberin kívüli élet szeretete és tisztelete tekintetében, már-már a Dalai Láma által képviselt magasságokat ostromolja.

Haladó jogszabály

Angliában törvénybe foglalják hogy a gerinces élőlények, vagyis szó szerint mindazok az állatok, melyeknek gerincvelőjük van képesek az érzelmekre, tudatában vannak érzéseiknek és érzelmeiknek, képesek örömöt és vidámságot, szenvedést és fájdalmat érezni. A kormány olyan szigorú állatvédelmi intézkedéseket hozott, ami leállítja az élő állatok exportjának legnagyobb részét és megtiltja a vadásztrófeák bevitelét a szigetországba.

„Az állatbarátok nemzete vagyunk, és a világon elsőként fogadtuk el az állatjóléti törvényeket. Az állatjólétre vonatkozó cselekvési tervünk teljesíti a kiáltványunkban vállalt elkötelezettséget az élő állatok vágására és hizlalására irányuló exportjának betiltására, megtiltva a főemlősök háziállatként való tartását, és új törvényeket hozva a kölyökkutyák csempészete ellen. Független nemzetként most minden eddiginél messzebb juthatunk, kiváló eredményeinkre építve” -mondta George Eustice környezetvédelmi miniszter

A miniszter szerint Nagy-Britannia az állatjogi aktivizmus éllovasává kíván válni, és a gerincesekről szóló törvény ennek a stratégiának az első eleme. További tilalmak érintik az állatjólléti stratégia részeként a szőrmeimport tilalmát, és a sertések kegyetlen módszerekkel történő leölését is, de bevezetik például a macskák - a kutyáknál már megszokottnak mondható - chipelését is.

Bunny a beszélő TikTok-kutya, és a "Dr.Doolittle" kutatás, amit inspirált Bunny, a beszélő kutya és gazdája Alexis Devine minden nap órákat töltenek beszélgetéssel, a dolog különlegessége pedig abban áll, hogy Bunny „visszajelez”, egy különleges szerkezettel kifejezi konkrét kívánságait.


 

Az EU szégyene

Angliában jelentős problémát okozott, hogy a koronavírus pandémia során megélénkült a házikedvencek lopása és csempészete, ez ellen is szeretnének hatásosabban fellépni. Az állatjóléti cselekvési tervhez kapcsolódó törvényben betiltják a rémes e-gallérokat, melyek képesek áramütést okozni a háziállatok "kiképzését segítendő", és a vadnyulak embertelen, ragasztós csapdázását is beszüntetik.

Számos változás, mint például az élő állatok exportjának tilalma csak azután vált lehetővé, hogy Nagy-Britannia kilépett az Európai Unióból - mondta Eustice. II. Erzsébet királynő keddi beszédében úgy fogalmazott, hogy országa „a legmagasabb színvonalra emelné az állatjólétet”. A királynő most állt először a nyilvánosság elé, férje, Fülöp herceg halála óta.

A háttér 6 alom - minden, amit a macskák világuralmi terveiről tudunk A macskák tudnak valamit. Valami olyasmit, amit ha te is tudnál, soha az életben nem kellene többet dolgoznod, mégis meglenne mindened.

(Forrás: TheGuardian Kép: Unsplash)

Ez is érdekelhet:

Magyar kutatók bizonyították, hogy a kutyák figyelnek a szavainkra Komoly nemzetközi sikert értek el az ELTE Etológia Tanszékének kutatói a kutyák agyi aktivitásának vizsgálatával, amiről még a CNN is beszámolt. A vizsgálatok során a kutyák által ismert parancsszavakat és semmit sem jelentő halandzsát mondtak az állatoknak, az eredmény pedig tudományos áttörést hozott.

Új magyar kutatás kedvencként nevelt törpelamacaink és kutyáink viselkedéséről A malacok a kutyákhoz hasonlóan viszonyulnak az emberhez mindaddig, amíg nincs jobb dolguk. És nagyon kitartóak.

A Bölcs Orr betanított kutyái másodpercek alatt diagnosztizálhatják a Covid-19 fertőzést. Ingyen A kutyák szaglása olyan kiváló, hogy könnyedén felismerhetik a koronavírus fertőzést, ha megfelelően kiképzik őket erre. Az ötlet olyan egyszerű, és olyan sok betegség diagnosztizálásában segítettek már eddig is a kutyák, hogy teljesen érthetetlen, miért csak most bukkant fel.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Így működik a magyar fejlesztésű üveg-, PET-palack- és aludoboz-visszaváltó guruló automata
Így működik a magyar fejlesztésű üveg-, PET-palack- és aludoboz-visszaváltó guruló automata
A nyártól már általánosan kötelező új visszagyűjtési rendszer részeként elmés azonosító-feldolgozó rendszerrel felszerelt furgonok gyűjtik be a dobozokat, palackokat a kisboltokból. Megnéztük, hogyan lapít, zúz és ad nyugtát egy ilyen autó.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.