A Xiaomi szuperszámítógépes robotkutyájának utódja több aggyal is rendelkezik

2023 / 08 / 15 / Bobák Zsófia
A Xiaomi szuperszámítógépes robotkutyájának utódja több aggyal is rendelkezik
Megjelent a Xiaomi négylábú robotjának kívülről még kutyaszerűbb változata, amely az AIoT (mesterséges intelligenciával ellátott dolgok internete) rendszer előnyeit aknázza ki és nem csak több "szemmel", hanem több aggyal is rendelkezik.

A Xiaomi 2021 nyarán mutatta be első saját fejlesztésű négylábú robotját, azaz robotkutyáját, amit alaposan felpakoltak szenzorokkal, kamerákkal, biometrikus azonosító rendszerekkel, mesterséges intelligenciával és a Nvidia Jetson Xavier NX platformjával, ami Nvidia szerint az első olyan modul, amelyet kifejezetten autonóm robotok számára készítettek és egy szuperszámítógép (persze nem a Frontier) teljesítményére képes.

A fej nélküli CyberDog disztópikus külsejét a Xiaomi most egy kutyaszerűbb alkattal ellátott verzióra cserélte a CyberDog utódjának szánt CyberDog2 megalkotásakor. A nemrégen bemutatott robot a korábbi változathoz hasonlóan rengeteg olyan berendezést hordoz, amelyek kiemelkedően jó tájékozódási képességet adnak neki: a 8,9 kilogrammos és 36,7 cm magas gép 19 szenzort tartalmaz, RGB kamera, mélységérzékelő kamera és egy MI-vel támogatott kamera segíti a "látását" és nem csak egy "agyat", hanem egy multiplatformos rendszert kapott, ami egy NX processzorból és koprocesszorból áll. A robot maximális számítási teljesítménye 21 TOPS.

A robotkutya hivatalos bemutatóján egyelőre csak a gép videón látható, illetve animált verziójával lehetett találkozni és még kérdéses, hogy a CyberDog2 pontosan mikor is jut el a vásárlókhoz, de az árával kapcsolatban már elárultak részleteket. A tervek szerint a robotkutya szélesebb körű használatát segítendő, az árakat nem emelték meg jelentősen a CyberDog-hoz képest, így a CyberDog2 már körülbelül 600 000 forintért megvásárolható lesz, ami a Boston Dynamics sokmilliós Spotjával összehasonlítva meglehetősen alacsonynak számít.

(Fotó: Xiaomi)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Jól hangzott, de nem működött az Amazon kassza nélküli boltja
Jól hangzott, de nem működött az Amazon kassza nélküli boltja
Az Amazon négy év után felhagy a projekttel, amelynek az volt a célja, hogy a vásárlók egyszerűen kisétálhassanak a boltból a megvásárolt árukkal anélkül, hogy azért a kasszánál fizetniük kéne.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.