A Zoom árulkodni fog, ha nem jelentkezünk be időben egy megbeszélésre

2021 / 12 / 04 / Pőcze Balázs
A Zoom árulkodni fog, ha nem jelentkezünk be időben egy megbeszélésre
A világ egyik legnépszerűbb videókonferencia-szoftvere mostantól nem csak azt fogja megjeleníteni egy-egy megbeszélésen, hogy ki lépett be, hanem azt is, hogy a meghívottak közül ki nem érkezett még meg.

Ugyan már közel tíz éve létezik, mégis a világjárvány alatt lett megkerülhetetlen eszköz a Zoom. Mára naponta több mint háromszázötven-millióan használják a platformot, és tavaly ilyenkor több mint félmillió vállalat volt az ügyfele a cégnek. Példátlan növekedésük első hónapjaiban még arra kellett összpontosítaniuk, hogy mindenkit megnyugtassanak, hogy a Zoom biztonságos. Ezért felvették a Facebook volt biztonsági főnökét, Alex Stamost, nehezebben feltörhető titkosítást vezettek be és megpróbálták meggyőzni arról a közvéleményt, hogy a kínai kormány nem tud hallgatózni náluk. A cég figyelme azóta a valódi termékfejlesztés felé tudott fordulni: már külső fejlesztők is készíthetnek a megbeszéléseket színesítő, javító miniprogramokat, fájlmegosztót integráltak a szoftverbe, nemrég pedig úgy döntöttek, hogy

a tanárok és a szigorú menedzserek kedvében szeretnének járni.

A Gizmodo ugyanis arról számolt be, hogy már nem csak az fog látszani egy Zoom-hívás közben, hogy ki lépett be, hanem az is, hogy ki nem. Vagyis ha összekötöttük a Zoomot az Outlookkal vagy a Google Naptárral, és azokon keresztül küldtünk ki meghívókat, azonnal láthatjuk, hogy kire várunk, sőt, azt is, hogy az illető elfogadta-e e meghívásunkat.

A termék súgója szerint a későknek egy hívással és egy chat üzenettel is lehet jelezni, hogy becsöngettek. A megoldás egyelőre béta üzemmódban működik, de később valószínűleg mindannyian találkozni fogunk vele, hol ideges szervezőkként, hol pironkodó későkként. És ugyan biztosan léteznek barátságosabb innovációk ennél, az ötlet feltehetőleg még mindig sokkal kisebb ellenállásba fog ütközni, mint amikor a Microsoft a munkahelyi produktivitásunkat pontozó rendszert vezetett be.

(Fotó: Charles Deluvio/Unsplash, Zoom)


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Megfizethető árú csúcskategóriás telefont mutatott be a Xiaomi
Megfizethető árú csúcskategóriás telefont mutatott be a Xiaomi
A Xiaomi 13T Pro 144Hz-es képfrissítésű OLED kijelzővel, 120 wattos gyorstöltéssel és 350 ezer forint alatti árcédulával igyekszik magához édesgetni azokat, akiknek nem opció, hogy félmillió forintot fizessenek ki egy olyan telefonért, amiben minden megtalálható, amit egy mai csúcskészüléktől elvárhatnánk.
Irán a mesterséges intelligenciát használná az iszlám vallásjogi döntésekhez
Irán a mesterséges intelligenciát használná az iszlám vallásjogi döntésekhez
Eddig átlagosan 50 nap volt egy fatva megalkotása, olykor több év, de az MI segítségével akár már öt óra alatt elkészülhet egy törvény.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.