Akcióban az észt robottank 2022 / 06 / 17 / Bobák Áron

Az észt Milrem Robotics kereken két évvel ezelőtt mutatta be a Type-X névre keresztelt harckocsiját, ami nem kevesebbet ígér, mint hogy a mesterséges intelligencia segítségével tökéletesen önállóan tud közlekedni a harcmezőn. A tank nemrég esett át az első éleslövészeti tesztjén, amelyről a gyártó egy rövid videót is összevágott. Ezen az látható, ahogy a norvég Kongsberg hadiipari vállalat Protector RT40 nevű lövegtornyával felszerelt harckocsi különböző célpontokat, például autóroncsokat lő ki, meglehetősen nagy pontossággal. Fontos megjegyezni, hogy bár a légvédelmi és aknaelhárító rendszerrel is felszerelt tank valóban önállóan közlekedik, a célpontok kiválasztásáról és a tüzelésről már nem a mesterséges intelligencia dönt, hanem a lövegtornyot távirányítással vezérlő katonák, így a Type-X (jelenlegi formájában) nem esik bele a "gyilkos robot" kategóriába, amelyekkel szemben az elmúlt években számos szakértő, civil szervezet és jónéhány ország is felszólalt - a katonai nagyhatalmak ellenállása miatt kevés eredménnyel. (Autoevolution)
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.