Akcióban az észt robottank 2022 / 06 / 17 / Bobák Áron

Az észt Milrem Robotics kereken két évvel ezelőtt mutatta be a Type-X névre keresztelt harckocsiját, ami nem kevesebbet ígér, mint hogy a mesterséges intelligencia segítségével tökéletesen önállóan tud közlekedni a harcmezőn. A tank nemrég esett át az első éleslövészeti tesztjén, amelyről a gyártó egy rövid videót is összevágott. Ezen az látható, ahogy a norvég Kongsberg hadiipari vállalat Protector RT40 nevű lövegtornyával felszerelt harckocsi különböző célpontokat, például autóroncsokat lő ki, meglehetősen nagy pontossággal. Fontos megjegyezni, hogy bár a légvédelmi és aknaelhárító rendszerrel is felszerelt tank valóban önállóan közlekedik, a célpontok kiválasztásáról és a tüzelésről már nem a mesterséges intelligencia dönt, hanem a lövegtornyot távirányítással vezérlő katonák, így a Type-X (jelenlegi formájában) nem esik bele a "gyilkos robot" kategóriába, amelyekkel szemben az elmúlt években számos szakértő, civil szervezet és jónéhány ország is felszólalt - a katonai nagyhatalmak ellenállása miatt kevés eredménnyel. (Autoevolution)
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Az IBM, a Meta és ötven további szervezet helyezkedett szembe az OpenAI-jal és a Google-lel
Az IBM, a Meta és ötven további szervezet helyezkedett szembe az OpenAI-jal és a Google-lel
Az MI Szövetség tagjai a nyitottabb mesterséges intelligenciában hisznek.
DNS-ben tárol adatokat a Biomemory nevű apró kártya, ami százötven évig garantálja az információk épségét
DNS-ben tárol adatokat a Biomemory nevű apró kártya, ami százötven évig garantálja az információk épségét
Egyelőre méregdrága, de hosszú távon olcsóbb lehet a DNS-alapú tárolás, mint az elektronikus.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.