Átadták a futurisztikus óceáni vízilakások első prototípusát és a ház rögtön össze is dőlt

2022 / 09 / 27 / Bobák Zsófia
Átadták a futurisztikus óceáni vízilakások első prototípusát és a ház rögtön össze is dőlt
A Seapod speciális alternatívának készült a fenntartható, de mégis luxus életmódot biztosító lakások szárazföldi verziói mellé, de az első életnagyságú prototípus átadója máshogy alakult, mint ahogy a cég eredetileg eltervezte.

Az Ocean Builders már értékesíti azokat a különleges otthonokat, amelyek a vízre épülnek és fenntartható módon, de ezzel együtt a legmodernebb technológiával felszerelve biztosítják a lakhatást a tulajdonosoknak, akik az otthonaikat csak csónakkal/hajóval tudják majd megközelíteni. A körülbelül 80 négyzetméteres lakások okosotthon rendszerrel van felszerelve, amit egy viselhető gyűrű segítségével lehet irányítani, a házak alatt pedig a vízi élővilág számára kialakított menedékek találhatóak.

Az első lakás átadását 2023-ra tervezi a cég, de egy prototípust már bemutattak szeptember 22-én Panamaváros Linton Bay Marina kikötőjében. A Seapod Eco leleplezésén jelen volt a sajtó képviselői mellett Laurentino Cortizo is, Panama elnöke: azonban a bemutató nem úgy alakult, ahogy a gyártócég eredetileg elképzelte. A Seapod még a rendezvény alatt, a látogatók szeme láttára roskadt össze, és borult fel a móló végében a Washington Post tudósítása szerint.

Az Ocean Builders közleményben elmondta: a váratlan esemény során senki sem sérült meg,

de arról, hogy mi okozhatta az épület stabilitásának elvesztését, nem adott magyarázatot. A lakásokat a cég első körben csak Panamában értékesíti és installálja, a globális megjelenést későbbre tervezte, de a kész verziók valódi biztonságának megteremtése és az óceáni környezettel és időjárással szembeni védelmének biztosítása ezek után úgy tűnik, hogy még további fejlesztéseket igényel.

A cég a Seapod Eco lakásokat 295 000 dollárért (125 millió forint) árulja és a fejlesztésekkel sem állt le: a legújabb, szeptember 26-ai közleményük szerint már elkészültek a napfénytetővel is, ami többek között a drónnal történő kiszállítás során játszik majd fontos szerepet a ház kialakításában.

(Fotó: Seapod)

Az óceánban álló vízilakásokban a természettel harmóniában élhetnek a lakók A Seapodokat csak hajóval lehet megközelíteni és egy viselhető gyűrű irányítja a lakások teljes rendszerét.


Gamernek keresel karácsonyi ajándékot? Mondjuk a tuti tippeket!
Ha nem szoktál játszani, akkor gamer barátodnak vagy családtagodnak karácsonyi ajándékot választani extra kihívást jelent, ezért az Acer segítségével mondunk öt tippet, amivel sikert arathatsz.
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Újradefiniálná egy amerikai cég a tengeri szélerőművek működését
Újradefiniálná egy amerikai cég a tengeri szélerőművek működését
A T-Omega Wind egy kis méretű prototípussal már teszteli a piramis alakú, vízen lebegő szélturbina életképességét.
Egy kutatóhajó a világ legnagyobb jéghegyének útjába került, így sikerült videóra venni
Egy kutatóhajó a világ legnagyobb jéghegyének útjába került, így sikerült videóra venni
Az A23a közvetlen közelében haladt el az RSS Sir David Attenborough, a találkozást a kutatók meg is örökítették.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.