Átadták a futurisztikus óceáni vízilakások első prototípusát és a ház rögtön össze is dőlt

2022 / 09 / 27 / Bobák Zsófia
Átadták a futurisztikus óceáni vízilakások első prototípusát és a ház rögtön össze is dőlt
A Seapod speciális alternatívának készült a fenntartható, de mégis luxus életmódot biztosító lakások szárazföldi verziói mellé, de az első életnagyságú prototípus átadója máshogy alakult, mint ahogy a cég eredetileg eltervezte.

Az Ocean Builders már értékesíti azokat a különleges otthonokat, amelyek a vízre épülnek és fenntartható módon, de ezzel együtt a legmodernebb technológiával felszerelve biztosítják a lakhatást a tulajdonosoknak, akik az otthonaikat csak csónakkal/hajóval tudják majd megközelíteni. A körülbelül 80 négyzetméteres lakások okosotthon rendszerrel van felszerelve, amit egy viselhető gyűrű segítségével lehet irányítani, a házak alatt pedig a vízi élővilág számára kialakított menedékek találhatóak.

Az első lakás átadását 2023-ra tervezi a cég, de egy prototípust már bemutattak szeptember 22-én Panamaváros Linton Bay Marina kikötőjében. A Seapod Eco leleplezésén jelen volt a sajtó képviselői mellett Laurentino Cortizo is, Panama elnöke: azonban a bemutató nem úgy alakult, ahogy a gyártócég eredetileg elképzelte. A Seapod még a rendezvény alatt, a látogatók szeme láttára roskadt össze, és borult fel a móló végében a Washington Post tudósítása szerint.

Az Ocean Builders közleményben elmondta: a váratlan esemény során senki sem sérült meg,

de arról, hogy mi okozhatta az épület stabilitásának elvesztését, nem adott magyarázatot. A lakásokat a cég első körben csak Panamában értékesíti és installálja, a globális megjelenést későbbre tervezte, de a kész verziók valódi biztonságának megteremtése és az óceáni környezettel és időjárással szembeni védelmének biztosítása ezek után úgy tűnik, hogy még további fejlesztéseket igényel.

A cég a Seapod Eco lakásokat 295 000 dollárért (125 millió forint) árulja és a fejlesztésekkel sem állt le: a legújabb, szeptember 26-ai közleményük szerint már elkészültek a napfénytetővel is, ami többek között a drónnal történő kiszállítás során játszik majd fontos szerepet a ház kialakításában.

(Fotó: Seapod)

Az óceánban álló vízilakásokban a természettel harmóniában élhetnek a lakók A Seapodokat csak hajóval lehet megközelíteni és egy viselhető gyűrű irányítja a lakások teljes rendszerét.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Így működik a magyar fejlesztésű üveg-, PET-palack- és aludoboz-visszaváltó guruló automata
Így működik a magyar fejlesztésű üveg-, PET-palack- és aludoboz-visszaváltó guruló automata
A nyártól már általánosan kötelező új visszagyűjtési rendszer részeként elmés azonosító-feldolgozó rendszerrel felszerelt furgonok gyűjtik be a dobozokat, palackokat a kisboltokból. Megnéztük, hogyan lapít, zúz és ad nyugtát egy ilyen autó.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.