Átadták a futurisztikus óceáni vízilakások első prototípusát és a ház rögtön össze is dőlt

2022 / 09 / 27 / Bobák Zsófia
Átadták a futurisztikus óceáni vízilakások első prototípusát és a ház rögtön össze is dőlt
A Seapod speciális alternatívának készült a fenntartható, de mégis luxus életmódot biztosító lakások szárazföldi verziói mellé, de az első életnagyságú prototípus átadója máshogy alakult, mint ahogy a cég eredetileg eltervezte.

Az Ocean Builders már értékesíti azokat a különleges otthonokat, amelyek a vízre épülnek és fenntartható módon, de ezzel együtt a legmodernebb technológiával felszerelve biztosítják a lakhatást a tulajdonosoknak, akik az otthonaikat csak csónakkal/hajóval tudják majd megközelíteni. A körülbelül 80 négyzetméteres lakások okosotthon rendszerrel van felszerelve, amit egy viselhető gyűrű segítségével lehet irányítani, a házak alatt pedig a vízi élővilág számára kialakított menedékek találhatóak.

Az első lakás átadását 2023-ra tervezi a cég, de egy prototípust már bemutattak szeptember 22-én Panamaváros Linton Bay Marina kikötőjében. A Seapod Eco leleplezésén jelen volt a sajtó képviselői mellett Laurentino Cortizo is, Panama elnöke: azonban a bemutató nem úgy alakult, ahogy a gyártócég eredetileg elképzelte. A Seapod még a rendezvény alatt, a látogatók szeme láttára roskadt össze, és borult fel a móló végében a Washington Post tudósítása szerint.

Az Ocean Builders közleményben elmondta: a váratlan esemény során senki sem sérült meg,

de arról, hogy mi okozhatta az épület stabilitásának elvesztését, nem adott magyarázatot. A lakásokat a cég első körben csak Panamában értékesíti és installálja, a globális megjelenést későbbre tervezte, de a kész verziók valódi biztonságának megteremtése és az óceáni környezettel és időjárással szembeni védelmének biztosítása ezek után úgy tűnik, hogy még további fejlesztéseket igényel.

A cég a Seapod Eco lakásokat 295 000 dollárért (125 millió forint) árulja és a fejlesztésekkel sem állt le: a legújabb, szeptember 26-ai közleményük szerint már elkészültek a napfénytetővel is, ami többek között a drónnal történő kiszállítás során játszik majd fontos szerepet a ház kialakításában.

(Fotó: Seapod)

Az óceánban álló vízilakásokban a természettel harmóniában élhetnek a lakók A Seapodokat csak hajóval lehet megközelíteni és egy viselhető gyűrű irányítja a lakások teljes rendszerét.


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.