Autófüggők és húsimádók vagyunk, de a repüléshez és új göncökhöz nem ragaszkodunk

2020 / 02 / 21 / Rácz Tamás
Autófüggők és húsimádók vagyunk, de a repüléshez és új göncökhöz nem ragaszkodunk
A Rakéta olvasói leginkább a felesleges ruhavásárlásokról mondanának le egy élhetőbb jövő kedvéért.

Miről mondanál le legkönnyebben a fenntartható jövőért? Így szólt legutóbbi online közvélemény-kutatásunk kérdése és négy opciót kínáltunk fel válaszul. A Rakéta olvasóinak egyharmada (33%-a) számára a legkisebb áldozatot a gyakori újruha-vásárlás feladás jelentené. Majdnem ugyanennyien, a válaszadók 31%-a bökött arra a válaszra, hogy a repülésről mondana le legkönnyebben.

A másik két válaszlehetőség markánsan kevesebb voksot kapott. Olvasóink egyötöde számára a legkönnyebben feláldozható környezetromboló szokás a húsevés lenne, a fennmaradó 17% pedig úgy gondolja, legkönnyebben az autózásról tudna lemondani, nem okozna számára nehézséget tömegközlekedéssel megoldani személyes mobilitása kérdését.

Ez persze csak egy egyszerű online gyorsteszt eredménye, nincsenek benne azok az eredménymódosító finomságok, hogy vajon az mond-e le könnyen a repülésről, aki nem is repül soha vagy az tartózkodna a húsevéstől, aki már most is vega. Na és természetesen még számtalan lehetőségünk adódik csökkenteni ökológiai lábnyomunkat - erről mutatunk most egy elgondolkodtató grafikont:

A 2017-ben szerkesztett ábra a Wikipédia emberi tevékenységeknek a Földre gyakorolt hatásáról szóló szócikkéből származik és azt az elég logikus tényt szemlélteti, hogy a legnagyobb ökológiai hatás, ami a Földet érheti egy ember tevékenységei közül: egy másik ember létrehozása.

És már tesszük is fel a következő kérdést: Tervezel-e venni valamilyen okosotthon készüléket a közeljövőben?

Veszélyben van a munkád a mesterséges intelligencia rohamos térnyerése által?
45% Szerencsére nem, az én munkámat nem lehet gépekkel pótolni...
31% Egyelőre még biztonságban vagyok, de valószínű minket is elér előbb-utóbb a dolog...
13% A munkám részeként már dolgozom a technológiával, és látom, ahogy egyre több területen alkalmazzuk...
11% Percek kérdése, és a jelenlegi munkám feleslegessé válik, és ettől eléggé tartok is...


Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.