Autófüggők és húsimádók vagyunk, de a repüléshez és új göncökhöz nem ragaszkodunk

2020 / 02 / 21 / Rácz Tamás
Autófüggők és húsimádók vagyunk, de a repüléshez és új göncökhöz nem ragaszkodunk
A Rakéta olvasói leginkább a felesleges ruhavásárlásokról mondanának le egy élhetőbb jövő kedvéért.

Miről mondanál le legkönnyebben a fenntartható jövőért? Így szólt legutóbbi online közvélemény-kutatásunk kérdése és négy opciót kínáltunk fel válaszul. A Rakéta olvasóinak egyharmada (33%-a) számára a legkisebb áldozatot a gyakori újruha-vásárlás feladás jelentené. Majdnem ugyanennyien, a válaszadók 31%-a bökött arra a válaszra, hogy a repülésről mondana le legkönnyebben.

A másik két válaszlehetőség markánsan kevesebb voksot kapott. Olvasóink egyötöde számára a legkönnyebben feláldozható környezetromboló szokás a húsevés lenne, a fennmaradó 17% pedig úgy gondolja, legkönnyebben az autózásról tudna lemondani, nem okozna számára nehézséget tömegközlekedéssel megoldani személyes mobilitása kérdését.

Ez persze csak egy egyszerű online gyorsteszt eredménye, nincsenek benne azok az eredménymódosító finomságok, hogy vajon az mond-e le könnyen a repülésről, aki nem is repül soha vagy az tartózkodna a húsevéstől, aki már most is vega. Na és természetesen még számtalan lehetőségünk adódik csökkenteni ökológiai lábnyomunkat - erről mutatunk most egy elgondolkodtató grafikont:

A 2017-ben szerkesztett ábra a Wikipédia emberi tevékenységeknek a Földre gyakorolt hatásáról szóló szócikkéből származik és azt az elég logikus tényt szemlélteti, hogy a legnagyobb ökológiai hatás, ami a Földet érheti egy ember tevékenységei közül: egy másik ember létrehozása.

És már tesszük is fel a következő kérdést: Tervezel-e venni valamilyen okosotthon készüléket a közeljövőben?

Ha az első telepeseket toboroznák épp a Marsra, jelentkeznél?
23% Igen, azonnal! Óriási dolog lenne, szeretnék a történelem részévé válni!
16% Megvárnám, amíg az első 10 000 ember túlél 1 évet, és a második körre csatlakoznék!
21% Most még nem, de még a mi életünkben ez reális kérdés lesz, és lehet, hogy 30 év múlva már mennék majd...
40% Biztos, hogy nem! Én oltom majd le a lámpát a Földön, soha nem hagynám itt ezt a bolygót!


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Mikrofarmokkal tervez újfajta életmódot divatba hozni egy amerikai cég
Mikrofarmokkal tervez újfajta életmódot divatba hozni egy amerikai cég
Az árát nehezen hozza be, de állandóan kéznél lévő, vegyianyagmentes zöldségeket biztosít a bárhol elhelyezhető mikrofarm, ami az öntözésen kívül önállóan működik.
Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.