Az amerikai hadsereg a Vasember-páncél célzóberendezését hasznosítaná

2021 / 01 / 26 / Justin Viktor
Az amerikai hadsereg a Vasember-páncél célzóberendezését hasznosítaná
Az Egyesült Államok hadserege egy olyan fegyvercső stabilizátort fejlesztett következő generációs puskájukhoz, ami hatékonyan képes kiküszöbölni a nem szándékos, véletlen kézelmozdulást, remegést.

Ironmant törölték

A technológiát a hadsereg következő generációs fegyverének (Next Generation Squad Weapon  - NGSW) létrehozása során fejlesztették ki, mely eredetileg az Egyesült Államok Különleges Műveleti Parancsnoksága (SOCOM) „Ironman” terepruha projektjének (SOCOM Tactical Assault Light Operator Suit - TALOS) része volt. A motoros egyenruha programját 2019 elején törölték, de a stabilizátor alkalmazása azt mutatja, hogy egyes részei a jövőben megjelenhetnek a csatatereken is.

A US Army 2019 szeptemberében választotta ki a General Dynamics-OTS-t, az AAI Corporation Textron Systems-t és Sig Sauert, hogy kifejlesszék az NGSW karabélyos és automata puskaváltozatainak prototípusait, 6,8 mm-es lőszer javadalmazással.

„Aim Control Enhancer” (ACE) célja, hogy kiszűrje a katona fegyvert tartó kezének mozdulataiból a nem kívánt elemeket, akárcsak egy kamera-stabilizátor.

via GIPHY

Kézremegés kompenzáció

"A felhasználó kiválaszt egy célt vagy irányt, majd a rendszer a megfelelő helyzetben és irányban tartja a fegyvert. Ez a kiegészítő pusztán a fegyver remegését hivatott kompenzálni, melyet a felhasználó nem képes irányítani. Ily módon kompakt, önálló egységet lehet kialakítani olyan formában, amely hasznos egy taktikai puskán. A rendszer egyszerűségében elegáns" - olvasható az ACE fejlesztéséről készült eredeti Small Business Innovation Research (SBIR) szerződésben

A rendszer, a legtöbb katonai puska alapfelszereltségét képező Picatinny sínhez csatlakozik, és a wyomingi székhelyű fejlesztőcég villamosmérnöke, Matt Angle szerint hivatalosan a „katonai támasztókéz mechanikus leválasztójaként” írható le. Angle 2016-ban fejlesztette ki a berendezést , és egy kormány által támogatott innovációs csúcstalálkozón mutatta be a texasi Austinban, mielőtt még sikerült volna felkeltenie az amerikai hadsereg érdeklődését.

"Megakadályozhatom, hogy a cső olyan módon mozogjon, ahogyan én nem akarom" - mondta el Angle a Task & Purpose-nak adott  interjúban. A katona elegendő, ha csak megragadja a speciális markolatot, és a többiről a mechanikus összekötő rendszer gondoskodik, mely bizonyos módon megtartja a csövet."

"Ez a kiegészítő ugyan nem céloz automatikusan, de az egész közel áll a fényképezőgép lencséjének képstabilizálásához, ahogy az ember keze remeg, a rendszer is mozog, hogy a cső viszont mozdulatlan maradjon.”

Az amerikai hadsereg jelenleg olyan fegyvergyártókat keres, akik képesek automata puskákat készíteni, melyek felhasználhatják a kiegészítőt - írta a Task & Purpose.

(Kép: Unsplash)

Ez is érdekelhet:

Egy új katonai kvantumérzékelő önmagában lefedi a teljes rádiófrekvencia-spektrumot Egy új kvantumérzékelő lehetőséget adhat a katonáknak a kommunikációs jelek detektálására a teljes rádiófrekvencia-spektrumon, 0 és 100 GHz között - árulták el az amerikai hadsereg kutatói.   

Az USA hadserege június óta már nem floppyt használ az atomrakéták indításához Bréking: Nem írtuk el, az amerikai katonaság végül abbahagyta a hajlékonylemezek (floppy) használatát a nukleáris fegyverek ellenőrzésének és irányításának folyamatában. Nem kapkodták el a dolgot.

Az amerikai különleges katonai erők új, MI alapú analitikai és irányítási eszközöket kaptak Az Egyesült Államok Különleges Műveleti Parancsnokságának kutatói új speciális eszközöket fejlesztettek ki. Nézzük, mik ezek.


 


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Ez a génmódosított pókselyem hatszor olyan erős, mint a golyóálló kevlár
Ez a génmódosított pókselyem hatszor olyan erős, mint a golyóálló kevlár
A pókfonalakat nehéz “termeszteni” szemben mondjuk a selyemhernyók által előállított selyemmel. Génmódosítás után azonban a hernyók nem selymet, hanem “pókselymet” termeltek – ez az anyag pedig hihetetlen mechanikai tulajdonságokkal bír.
Ruha, támadj! - Magyarországon járt a high-tech divat úttörője
Ruha, támadj! - Magyarországon járt a high-tech divat úttörője
Anouk Wipprecht tervezett már olyan ruhát, ami érzékeli a viselője hangulatát, és olyan alkotása is van, ami karmokkal támad rá arra, aki túl közel merészkedik. A holland divattervező a Brain Baron többek között azt is elárulta, hogy miért nem rak kamerát a ruhákra és miért lenne nehéz olyan ruhát tervezni, ami nem csak a boldogságot, de például az irigységet is érzékeli.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.