Az amerikai hadsereg a Vasember-páncél célzóberendezését hasznosítaná

2021 / 01 / 26 / Justin Viktor
Az amerikai hadsereg a Vasember-páncél célzóberendezését hasznosítaná
Az Egyesült Államok hadserege egy olyan fegyvercső stabilizátort fejlesztett következő generációs puskájukhoz, ami hatékonyan képes kiküszöbölni a nem szándékos, véletlen kézelmozdulást, remegést.

Ironmant törölték

A technológiát a hadsereg következő generációs fegyverének (Next Generation Squad Weapon  - NGSW) létrehozása során fejlesztették ki, mely eredetileg az Egyesült Államok Különleges Műveleti Parancsnoksága (SOCOM) „Ironman” terepruha projektjének (SOCOM Tactical Assault Light Operator Suit - TALOS) része volt. A motoros egyenruha programját 2019 elején törölték, de a stabilizátor alkalmazása azt mutatja, hogy egyes részei a jövőben megjelenhetnek a csatatereken is.

A US Army 2019 szeptemberében választotta ki a General Dynamics-OTS-t, az AAI Corporation Textron Systems-t és Sig Sauert, hogy kifejlesszék az NGSW karabélyos és automata puskaváltozatainak prototípusait, 6,8 mm-es lőszer javadalmazással.

„Aim Control Enhancer” (ACE) célja, hogy kiszűrje a katona fegyvert tartó kezének mozdulataiból a nem kívánt elemeket, akárcsak egy kamera-stabilizátor.

via GIPHY

Kézremegés kompenzáció

"A felhasználó kiválaszt egy célt vagy irányt, majd a rendszer a megfelelő helyzetben és irányban tartja a fegyvert. Ez a kiegészítő pusztán a fegyver remegését hivatott kompenzálni, melyet a felhasználó nem képes irányítani. Ily módon kompakt, önálló egységet lehet kialakítani olyan formában, amely hasznos egy taktikai puskán. A rendszer egyszerűségében elegáns" - olvasható az ACE fejlesztéséről készült eredeti Small Business Innovation Research (SBIR) szerződésben

A rendszer, a legtöbb katonai puska alapfelszereltségét képező Picatinny sínhez csatlakozik, és a wyomingi székhelyű fejlesztőcég villamosmérnöke, Matt Angle szerint hivatalosan a „katonai támasztókéz mechanikus leválasztójaként” írható le. Angle 2016-ban fejlesztette ki a berendezést , és egy kormány által támogatott innovációs csúcstalálkozón mutatta be a texasi Austinban, mielőtt még sikerült volna felkeltenie az amerikai hadsereg érdeklődését.

"Megakadályozhatom, hogy a cső olyan módon mozogjon, ahogyan én nem akarom" - mondta el Angle a Task & Purpose-nak adott  interjúban. A katona elegendő, ha csak megragadja a speciális markolatot, és a többiről a mechanikus összekötő rendszer gondoskodik, mely bizonyos módon megtartja a csövet."

"Ez a kiegészítő ugyan nem céloz automatikusan, de az egész közel áll a fényképezőgép lencséjének képstabilizálásához, ahogy az ember keze remeg, a rendszer is mozog, hogy a cső viszont mozdulatlan maradjon.”

Az amerikai hadsereg jelenleg olyan fegyvergyártókat keres, akik képesek automata puskákat készíteni, melyek felhasználhatják a kiegészítőt - írta a Task & Purpose.

(Kép: Unsplash)

Ez is érdekelhet:

Egy új katonai kvantumérzékelő önmagában lefedi a teljes rádiófrekvencia-spektrumot Egy új kvantumérzékelő lehetőséget adhat a katonáknak a kommunikációs jelek detektálására a teljes rádiófrekvencia-spektrumon, 0 és 100 GHz között - árulták el az amerikai hadsereg kutatói.   

Az USA hadserege június óta már nem floppyt használ az atomrakéták indításához Bréking: Nem írtuk el, az amerikai katonaság végül abbahagyta a hajlékonylemezek (floppy) használatát a nukleáris fegyverek ellenőrzésének és irányításának folyamatában. Nem kapkodták el a dolgot.

Az amerikai különleges katonai erők új, MI alapú analitikai és irányítási eszközöket kaptak Az Egyesült Államok Különleges Műveleti Parancsnokságának kutatói új speciális eszközöket fejlesztettek ki. Nézzük, mik ezek.


 


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Digit, Phoenix, Apollo - jönnek a robotmunkások, Magyarországra is
Digit, Phoenix, Apollo - jönnek a robotmunkások, Magyarországra is
Az Agility Robotics Digit gépe az Amazonnál dolgozik, de hamarosan munkába áll egy másik kereskedelmi ellátó cég raktáraiban is. A hozzá hasonló robotokat az árupakolás mellett autógyártók telepein használják egyre gyakrabban.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.